Portekiz Golden Visa (Altın Vize) Nedir?

Portekiz hükümetinin 2012 yılında başlattığı Golden Visa programının amacı yabancı bireysel yatırımcılardan ülkeye istikrarlı bir sermaye akışı sağlamaktır. Böylece, yatırımların ülke ekonomisine kazandırılarak piyasaların canlandırması hedeflenmiştir. Portekiz Golden Visa T.C. vatandaşlarının yatırım yoluyla Avrupa’da oturma izni ve AB vatandaşlık hakkına sahip olmalarını sağlayan en popüler programdır.

Portekiz Golden Visa programının popüler olmasının en önemli nedeni Türkiye’deki iş ve aile düzenini bozmadan yılda 7 veya iki yılda toplam sadece 14 gün Portekiz’de geçirerek ailece AB vatandaşlığına başvurulabilmesidir. Yunanistan, İspanya ve Malta programlarında vatandaşlığa başvurabilmek için orada yaşama zorunluluğu vardır. Örneğin, Yunanistan’da 7 yıl boyunca her sene en az 183 gün kalınmalıdır. İspanya’da ise 10 yıl boyunca yılın en az 183 günü orada geçirilmelidir.

2012 yılında derinleşen mali krizden çıkmak için başlatılan Portekiz  Golden Visa (Altın Vize) ikamet programı ilk önce muhafazakâr bir hükümet tarafından kurulurken,  mevcut uygulama 2015’te iktidara gelen sosyalist koalisyon tarafından genişletildi.

Portekiz Altın Vize programı ile Portekiz hükümeti yabancı yatırımcılardan istikrarlı bir sermaye akışı sağlamayı amaçladı. Hükümetin hedefi bu yatırımları ülke ekonomisine kazandırmak ve piyasaları canlandırmaktı.

Rakamlara baktığımızda yatırım planlarının işe yaradığını söyleyebiliriz. Şöyle ki, Haziran 2023 tarihi itibariyle Golden Visa kapsamında 12.396 ikamet ve çalışma izni verilmiş ve Portekiz’e yaklaşık 7.3 milyar Euro’luk yabancı sermaye girişi sağlanmıştır.

Golden Visa Portekiz programıyla elde edilen nakit akışı Portekiz ekonomisinin güçlenmesinde yardımcı olmuştur. Yatırımlardaki rekor düzeyde artış ve artan ihracat ve turizm oranları Portekiz’in marka değerinin yükselmesine katkıda bulunmuştur.

Portekiz hükümeti yaşanmakta olan bu büyümeyi, 1995’ten bu yana sürdürülebilir en yüksek yatırımlar olarak adlandırmaktadır.

Portekiz Golden Visa vizesiz hareket özgürlüğü, sıfır vergi ve AB vatandaşlığına erişim gibi avantajları ile dünyanın her yerinden fon yatırımcısı çekebilmiş ve en popüler program olmayı başarmıştır.

Peki, Golden Visa yani Altın Vize tam olarak nedir ve nasıl sahip olunabilir? Detaylı bilgi için kılavuz niteliğindeki www.euporto.com/portekiz-golden-visa sayfamızdan programın faydalarını, uygunluk koşullarını ve başvuru sürecini detaylıca inceleyebilirsiniz.

Portekiz Golden Visa Türkçe ismiyle Portekiz Altın Vize dünya çapında bir çeşit göç programıdır. Portekiz Golden Visa’ya sahip olmak Avrupa Birliği’ne girebilmek için ilk adımdır. Portekiz Altın Vize öncelikle iki yıllığına verilir ve iki yıllık sürelerle yenilenebilir. Beş yıl dolar dolmaz ise ailece Portekiz pasaportuna yani Avrupa vatandaşlığına başvurulabilmektedir. 2012’de başlayan Golden Visa yani Altın Vize kapsamında Eylül 2023’e kadar Portekiz’e yatırım yapan T.C. vatandaşlarının sayısı 613’e ulaşmıştır.

Portekiz Golden Visa’nın Avantajları Nelerdir?

Portekiz Golden Visa’nın en önemli avantajı Portekiz vatandaşlığına başvurma hakkı tanımasıdır, üstelik Portekiz’de yaşama zorunluğu olmadan. Belli başlı avantajları ise;

  • Portekiz pasaportuyla Amerika, İngiltere ve Kanada dâhil 188 ülkeye vizesiz seyahat
  • Aile üyelerini da ek yatırım yapmadan başvuruya dâhil edebilme
  • Yatırım fonlarında sıfır gelir vergisi avantajı
  • Portekiz pasaportu Ekim 2023 itibariyle dünyanın en güçlü altıncı pasaportudur.
  • Portekiz pasaportu sahibi tüm AB vatandaşlarıyla aynı haklara sahiptir.
  • Portekiz pasaportuyla istenilen tüm AB ülkelerinde yaşayabilme
  • Avrupa’da ücretsiz eğitim

 

2017’den günümüze 200’den fazla ailenin Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlayan EUPorto sadece Portekiz Golden Visa alanında aktiftir.

EUPorto Portekiz’de Golden Visa programına uygun yatırım fonlarını araştırır, en güvenli seçenekleri belirler ve yatırımcılarının tercihlerine göre doğru yönlendirmeleri hedefler.

Portekiz fon yatırımı konusunda detaylı bilgi ve iletişim için: https://euporto.com/yatirim-fonu/ adresini ziyaret edebilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

 

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.