Portekiz’de Oturum Vizesi Nasıl Alınır?

Portekiz’de Oturum Vizesi Nasıl Alınır?

Portekiz Golden Visa (Altın Vize) programı kapsamında 500.000 Euro’luk fon yatırımı yapılarak Portekiz’de oturum vizesi alınabilir. Böylece Schengen ülkelerinde serbest dolaşım hakkı elde edilir. 5 yıl boyunca yılda sadece 7 gün Portekiz’de bulunarak, sürekli oturum veya Portekiz yani Avrupa Birliği pasaportuna sahip olunur.
2023 Küresel Barış Endeksi’ne göre, Portekiz, dünyanın en güvenli yedinci ülkesidir. Portekiz istikrarlı bir şekilde yaşamak ve yatırım yapmak için güvenli bir ülke konumuna ulaşmıştır.

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

  • Batı Avrupa’daki en düşük işletme maliyetlerine sahiptir.
  • 2023 Eurostat istatistiklerine göre, hemen hemen tüm sektörlerin analizi dengeli ve olumludur.
  • EUROPOL’a göre, terörizm açısından, risk faktörü yoktur.
  • 2018 yılında Banco de Portugal’a göre, Portekiz ekonomisi son on yılda % 2,9 oranında büyümüştür.
  • Bu ekonomik büyüme, yeni iş olanaklarının yaratılmasını desteklemiş, böylece devlet tahvil faizini 10 yıl vadede % 1,8’in altına düşürmüştür.
  • Güvenli ve barışçıl bir Avrupa ülkesidir.
  • Birinci sınıf eğitim tesisleri ile Avrupa’nın eğitimli en genç iş gücüne sahiptir.
  • 800 Km sahili ile bir turizm cenneti olan Portekiz, Altın Vize başvurusu yapılabilecek Avrupa’nın en cazip ülkelerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Mükemmel yolları, demiryolu ve liman altyapıları, çeşitli uluslararası limanları ve Avrupa’daki en gelişmiş yol ağları ile Portekiz, Avrupa Birliği pazarında, 500 milyon Avrupalı ​​tüketiciye erişim ile kendini Golden Visa yatırımcılarına önemli bir gayrimenkul pazarı olarak sunuyor. Lizbon, Amerika Birleşik Devletleri, Latin Amerika ve Brezilya’nın en yakın Avrupa başkentidir.

Portekiz Golden Visa Programı sayesinde Ekim 2012 – Eylül 2023 yılları arasında 12.718 yatırımcı oturum ve çalışma vizesine sahip oldu. Yatırım hacmi ise Eylül 2024 itibariyle 6,4 milyar Euro gerçekleşti. Varılan sonuç, programın son derece başarılı olduğunu ortaya koymaktadır. Altın Vize uygulayan Avrupa ülkeleri arasında T.C vatandaşlarına en uygun şartlarda Avrupa vatandaşlığı hakkı veren ülke Portekiz’dir.

Portekiz Golden Visa Şartları Nelerdir?

Portekiz Golden Visa programına başvurabilmek için Portekiz’de fon yatırımında bulunmak gerekir. Portekiz fon yatırım tutarı net 500.000 Euro’dur. Portekiz Altın Vize programının en büyük avantajlarından biri Avrupa vatandaşlığına başvurabilmek için en düşük konaklama şartına sahip olmasıdır. Böylelikle, tüm T.C. vatandaşları Türkiye’den taşınmadan yani iş ve aile düzenlerini bozmadan yatırım karşılığında Avrupa Birliği vatandaşı olabilir.

Portekiz Golden Vize Fon Yatırım Gereksinimleri

Kasım 2012’de başlayan Portekiz Golden Visa Programı toplam 7.3 milyar Euro hacmine ulaşmış ve Avrupa’daki en başarılı program olduğunu kanıtlamıştır. Altın Vize Portekiz programı yapılacak 500.000 Euro’luk yatırım karşılığında ikamet izni ve sonrasında da AB vatandaşlık hakkı verir.

Portekiz Fon Yatırımı Seçeneği

Portekiz vatandaşlığı edinimi için Portekiz’deki en güvenilir fon yatırım seçeneklerinin neler olduğunu ve fon yatırımının nasıl yapılması gerektiğini bilmek büyük bir önem taşır. Portekiz Golden Visa kapsamında Avrupa Vatandaşlığı hedefleyen tüm aileler Portekiz pasaportuna sahip oluncaya kadar öncelikle yatırımlarının güvenle değerini korumasını hedeflerler.

Portekiz Yatırım Fonu Nasıl Çalışır?

Net 500.000 Euro yatırım ile bir veya birden fazla fona kayıt yaptırmak mümkündür. Ancak, hangi türden yatırım fonu almak istediğinizi belirlemek çok önemlidir. Fonlar faklı sektörlerde aktif olsa da yapıları, riskleri minimize etme açısından oldukça belirleyicidir. Golden Visa yatırımcıları fonların içeriğine ve getiri hedeflerine odaklanmaktansa, fonun arkasındaki yapısal gücü de değerlendirmelidir. Golden Visa uyumlu Portekiz’de farklı türde lokal yatırım fonları mevcuttur.

Portekiz Fon Yatırımı Türleri Nelerdir?

Portekiz fon yatırımı türleri üç farklı gruba ayrılır.

  1. Portekiz Golden Visa Uyumlu Kapalı Fonlar
  2. Portekiz Golden Visa Uyumlu Açık Fonlar
  3. Portekiz Golden Visa Banka Fonları
Portekiz Golden Visa Uyumlu Kapalı Fonlar

Portekiz Golden Visa kapalı fonlarının çoğu yüksek risk yapısına sahiptir. Kapalı fonlardan 7-10 yıl boyunca çıkış yapılamaz. Kapalı fonlarda paranın nerede ve ne amaçla kullanılacağını çok iyi bilmek ve fonun arkasındaki gücü (Portekiz devleti, özel banka gibi) hakkında iyi bir araştırma yapmak gerekir. Portekiz kapalı fon yatırımlarında dikkate alınması gereken detaylar ve yanıtlanması gereken temel sorular şunlardır:

  • Fon şirketinin sahiplerinin öz sermaye tutarı toplanan yatırım tutarının yüzde kaçını oluşturuyor?
  • Fonun geçmiş performansı mevcut mudur ve nasıldır?
  • Fonun temettü getiri hedefi fonun daha önce hayata geçirdiği projelerinin performansı ile uyuşuyor mu?
  • Golden Visa yatırımcılarına sunduğu ek bir güvence mevcut mu? Örneğin fonda bir kamu bankası desteği var mı?
Portekiz Golden Visa Uyumlu Açık Fonlar

Portekiz ‘açık’ fon bir tür likit fon olup Portekiz Borsası’nda işlem gören en kurumsal firmalara yatırım yapar. İstendiği zaman elden çıkarıp nakde çevrilebilir. Golden Visa yatırımcısı fonunun değer artışını her gün görüntüleyebilir. Takasbank mantığıyla çalıştığından yatırımcıların paraları devlet güvencesindedir.

Golden Visa uyumlu Portekiz ‘açık’ fon seçeneği ile Portekiz’deki fon yatırımı, risk tercihine ve getiri beklentisine göre Portekiz Euronext borsasında gerçekleştirilir. Golden Visa yatırımı, açık uçlu fonla Portekiz borsasında yapılarak uluslararası piyasalarda likit bir yapıda değerlendirilir.

Portekiz Golden Visa ve en güvenilir açık fon seçenekleri hakkında A’dan Z’ye her türlü bilgi ve profesyonel destek için EUPorto ile iletişime geçip 25 yıldan fazla yatırım deneyimlerinden faydalanabilirsiniz.

Portekiz Golden Visa Uyumlu Banka Fonları

Portekiz’de Golden Visa kapsamındaki bazı fonlar dünyanın en büyük bankalarına aittir. Bu yüzden Golden Visa yatırımcılarına, finansal güç ve köklü bir geçmişe sahip olmalarından dolayı ek güvence sunarlar. Sahibinin banka olduğu Portekiz yatırım fonları, riskler konusunda temkinli Golden Visa yatırımcılarına güven verir.

EUPorto’nun portföyünde Golden Visa uyumlu banka yatırım fonları da bulunmaktadır.

Portekiz’e Yatırım Yapılır mı?

Portekiz, yatırımla Avrupa Vatandaşlığı hedefleyen tüm T.C. vatandaşı aileler için önemli bir ülkedir. Golden Vize Portekiz kapsamında net 500.000 Euro’luk fon yatırımı ile ailece yılda sadece 7 gün Portekiz’de bulunarak beş yıl sonra Portekiz vatandaşlığına başvurup Avrupa vatandaşı olunabilir.

Portekiz’e Fon Yatırımı Yapmanın Avantajları:

  • Portekiz’in stratejik konumu
  • Euro cinsinden vergisiz temettü ve sermaye değer artışı
  • Türkiye’den ve Avrupa şehirlerinden günlük uçuşlar
  • Eski kolonileri olan Brezilya, Angola, Mozambik ve Makau ile çok güçlü ekonomik ilişkilere sahiptir.
  • İngiltere ile 14.yy’dan günümüze ayrıcalıklı ilişkiye sahiptir; İngiliz dili ve kültürü yaygındır.
  • Avrupa Komisyonu’na göre e-devlet uygulamasında tüm AB ülkeleri içinde bir numaradır.
  • Portekiz karayolu, demiryolu, hava yolları ve deniz yollarında modern bir altyapıya sahiptir.
  • Güneş ve rüzgâr enerjisinde yüksek potansiyele sahiptir.
  • Dünyada en güvenli dördüncü ülkedir.
  • Kaliteli insan kaynaklarına sahiptir.
  • Portekiz OECD Avrupa ülkeleri arasında eğitimde en avantajlı ülkelerdendir.
  • Portekiz, İngilizcenin dünyada en yaygın konuşulduğu yedinci ülkedir. İspanya 33, Fransa 31. sırada yer alır. Birinci Hollanda’dır.
  • 189 ülke arasında, işyeri kurma açısından sıralamada en pratik 10. ülkedir.

Özetle Portekiz, Golden Visa yatırımcıları için dünya piyasalarına açılırken pek çok avantajı beraberinde sunan bir Avrupa Birliği ülkesidir. Bu nedenle, Portekiz’e güvenle yatırım yapılır.

EUPorto uluslararası finans ve gayrimenkul alanında 25 yılı aşkın tecrübesiyle, doğuştan Portekizli-Türk olmanın verdiği lokal bilgi, dil ve Portekiz kültürü hakimiyetiyle, sadece Portekiz’e odaklı çalışarak zengin yatırım fonu portföyü çeşitliliğiyle ve güvenli fon yatırım seçkisiyle Portekiz Golden Visa ile Avrupa Vatandaşlığı alanında Türkiye’de öncüdür. EUPorto, Portekiz’de en güvenli fon yatırımını gerçekleştirmeyi hedefleyen yatırımcılar için lokal fon yatırım fırsatlarını ve Portekiz Borsası’nda aktif kuruluşların fonlarını (Portekiz Açık Fon) Türkiye’deki yatırımcılara sunan ilk firma olmayı başarmıştır. EUPorto, Portekiz’de fon yatırım tavsiyesi, en güvenli fon nedir?  Açık yatırım fonu nedir? en sağlam yatırım seçenekleri, Portekiz vatandaşlığı, Portekiz altın vize, Portekiz yatırımı konularında uzmandır.

EUPorto Olarak Biz Kimiz ve Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

2017’den günümüze yatırım aracılığıyla 200’den fazla ailenin Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlayan EUPorto, sadece Portekiz Golden Visa alanında aktiftir.

Yatırımcılarına tercih ettikleri yatırım fonlarını, avantajları ve dezavantajlarıyla birlikte tanıtır.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.