Portekiz’de Oturma İzni Nasıl Alabilirim?

Portekiz Golden Visa ile Oturma İzni Alınabilir mi?

Avrupa Birliği’nde ikamet izni edinmenin en kısa ve güvenli yolu Portekiz Golden Visa (Altın Vize Oturma İzni) programıdır. Bu program başvuru sahibinin aile fertlerini de kapsamaktadır.
Portekiz Golden Visa’ya başvuranlar Portekiz’de yaşayabilir, çalışabilir ve eğitim hizmetlerinden faydalanılabilir. Portekiz’de oturma izni için fon yatırımı yapılmalıdır ve yatırım yapıldıktan tam 5 yıl sonra Portekiz pasaportuna yani Avrupa Birliği vatandaşlığına başvurulabilir.

Portekiz Golden Visa programı (Altın Vize oturma İzni) yatırımla Avrupa Vatandaşlığı fırsatı sunan en başarılı programlardan biridir. Schengen Bölgesi’ne vizesiz erişim imkânı da sunan bu programdaki yatırım seçenekleri şunlardır:

Portekiz Golden Visa uyumlu fonlar temelde ikiye ayrılır.

  1. Açık uçlu fonlar
  2. Kapalı fonlar

Açık Uçlu Fonlar

Açık uçlu fonların içeriğinde Portekiz borsasında işlem gören kurumsal kuruluşlar ve sabit getirili menkul kıymetler bulunur. Fonun bir vadesi yoktur, yani likittir. İstendiğinde nakde dönülebilir. Fonun değer artışı her gün görüntülenebilir. Takasbank mantığı ile çalışır. Fon batsa da paranız devlet güvencesindedir.

Kapalı Fonlar

Golden Visa uyumlu kapalı uçlu fonlardan bazıları temettü ödeyebilmektedir. Fonların arkasında özel veya bir kamu bankasının olup olmadığı ve fonun geçmiş performansı iyi araştırılmalıdır. Sadece Golden Visa amaçlı çıkarılmış bir fon olup olmadığı sorgulanmalıdır. Bunu anlamanın en iyi yolu fona kaç Portekizli yatırımcının yatırım yaptığını ve toplanan yatırım tutarının ne kadarlık bir kısmının Portekizlilerden oluştuğunu öğrenmektir.

Portekiz vatandaşlığını alıncaya kadar temettü geliri hedefleyen yatırımcılar için temettü verebilecek güvenilir kapalı fonlar uygun olacaktır. Ancak burada riskleri minimize etmek için ek güvence sunan banka destekli Portekiz yatırım fonu alternatiflerinden seçim yapılmalıdır.

Golden Visa Kapsamında Portekiz Oturum Vizesi Evrakları Şunlardır:

1) İkametinize kayıtlı son 3 aya ait adınıza bir faturanın noter tasdikli örneği
2) İmzalı özgeçmişiniz
3) Golden Visa için gerekli fonun bulunduğu banka hesabınızın dekontu
4) Avukata verilecek vekâletname
5) Pasaportunun noter tasdikli örneği
6) Evlenme kaydı
7) Sabıka kaydı
8) Nüfus kayıt örneği
9) Doğum kayıt örneği
10) Çalışma belgesi

Eşinizden İstenen Belgeler:

1) Pasaportunun noter tasdikli örneği
2) Evlilik cüzdanı
3) Avukata verilecek vekâletname
4) Sabıka kaydı

Çocuklarınızdan İstenen Belgeler:

1) Pasaportların noter tasdikli örneği
2) Doğum belgesi

EUPorto olarak, 2017 yılından bu yana Portekiz Golden Visa alanında edindiğimiz tecrübeleri kullanarak danışmanlık hizmetlerimizin sürekliliğini sağlamakta ve hizmet kalitemizi günden güne artırmaktayız.  EUPorto sadece Portekiz Golden Visa alanında faaliyet göstermektedir.

EUPorto ile Çalışmanın Avantajları:

  • Portekiz Golden Visa başvurularında profesyonellik, deneyim ve şeffaflık
  • Golden Vize Portekiz alanında butik ve lokal bir hizmet modeli
  • Etik ve disiplinli çalışma sistemi
  • Portekiz’de yatırım kapsamında bağımsız ve özel destek sunulması
  • Portekizceye hakimiyet
  • Portekiz fon yatırımı alanında ücretsiz danışmanlık
  • 25 yılı aşkın tecrübe ve güven

200’den fazla ailenin Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlayan EUPorto, yatırımcılarına tercih ettikleri Golden Visa yatırım fonu alternatiflerini avantajları ve dezavantajlarıyla birlikte tanıtır.

İhtiyaç ve hedeflere göre belirlenen yatırım fonlarının risk yapısını bağımsız bir duruşla aktarır. Golden Visa yatırımcıları böylece, değerlendirmeler doğrultusunda kendi seçimlerini bilinçli bir şekilde yapar.

EUPorto’nun Portekiz’de, Türkçe ve Portekizce konuşan Golden Visa uzmanları mevcuttur.

Zamanın en kıymetli hazine olduğuna inanan EUPorto Golden Visa uzmanları, Avrupa Vatandaşlığı amacıyla Portekiz’de fon yatırımı yapmak isteyen T.C. vatandaşlarına, A’dan Z’ye ihtiyaç duyulan tüm hizmetleri, tek bir çatı altında toplar ve en güvenli şekilde yönetir.

Hepimizin derinden hissettiği gibi hızla gelişen ve değişen bir dünyada, özellikle çocuklarımızın kaliteli bir eğitimle günümüz dünyasındaki yenilikleri takip edebilmeleri ve değişime uyum sağlayabilmeleri için bir ‘B’ planına sahip olmaları gerektiğinin farkındayız. Bunu yatırım yaparak başarabilmenin en hızlı ve pratik yolu Portekiz Golden Visa uygulamasıdır.

Portekiz’de yatırımla vatandaşlık kapsamında gerek Golden Visa uyumlu açık uçlu yani likit fonlar, gerekse bankalara ait en güvenilir kapalı fon seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz. Portekiz Golden Visa hakkında detaylı bilgi için web sitemiz www.euporto.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.