Portekiz’de Yaşam Kalitesi

Portekiz Golden Visa ile Yaşam Kalitenizi Yükseltin!

Portekiz 2012’de Golden Visa Oturum Programı’na başladıktan sonra, özellikle 2017’den itibaren Türkiye’deki yatırımcıların dikkatini çekmeye başlamıştır. Her ne kadar T.C. vatandaşları çoğunlukla Portekiz’de yaşamayı hedeflemese de yatırımlarının nasıl koşullarda değerlendiği ve Portekiz’de belli bir süre de olsa yaşamayı düşünen kişiler için Portekiz’de yaşam hakkında genel bilgiler aktarmak isteriz.

Portekiz öncelikle barış içinde bir ülkedir. Tek komşusu İspanya’dır. İber Yarımadası’nı paylaştığı bu ülkeyle hiçbir sorunu yoktur. Diğer komşusu ise Atlantik Okyanusu’dur. Azor ve Madeira takım adaları da sayıldığında Portekiz’in kıyı şeridi 1793 km’dir. Bu özelliğiyle gerek deniz ürünlerinin bolluğu gerek okyanus iklimiyle Portekiz adeta bir ada niteliğindedir. Yılın 300 günü güneş etkilidir. Tertemiz ve berrak havası önemli özelliklerindendir. Buna bağlı olarak bitki örtüsü de çok güçlüdür. Portekiz’de yaşam doğayla bütünleşmiş bir yaşam demektir. Ülkede nüfus yoğunluğunun az olması da doğal kalitenin korunmasını sağlamaktadır. Portekiz nüfusu 2024 yılı için henüz hesaplanmamıştır ancak 2023 için nüfus sayısı 10.247.650’tür. Başkent Lizbon’da bile nüfus yarım milyon civarındadır.

Portekiz’de yaşam şartları diğer Avrupa ülkeleriyle karşılaştırıldığında oldukça ucuzdur. Portekizliler için yemek çok önemlidir. Her bütçeye uygun besin değeri yüksek, kaliteli yemeğe ulaşmak mümkündür. Yeme-içme kültürü tüm nüfusa yayılmıştır. Öğle yemek saatleri adeta kutsaldır. Zaman durur. En basit yemekte bile mutlaka et/balık/deniz ürünleri, salata, tatlı/meyve, kahve mevcuttur. Porsiyonlar doyurucudur. Hatta uzun vadede kilo almanıza neden olabilir. Böyle bir yemeği yerine göre 9-12 Euro’ya bile yemek mümkündür.

Portekiz’de yaşam maliyetleri ulaşım bakımından da uygundur. Örneğin Lizbon bölgesinde aylık abonman 40 Euro’dur. Bu ücret dahilinde metro, tramvay, otobüs ve vapurda sınırsız kullanım mümkündür.

Tüm bu olumlu koşulların yanında Portekiz’de yaşamak için nedenler nelerdir dediğimizde en önemlisi güvenliktir. Portekiz dünyanın en güvenli üçüncü ülkesidir. Güvenliği sürdürebilir kılan toplumsal sorumluluk bilincidir. Toplumun refahı için sosyal kurallara uymak çok önemlidir. Bunun için her birey üstüne düşen görevi yerine getirmekten kaçınmaz.

Portekiz’de sosyal yaşam çok güçlüdür. Emeklilerin sosyalleşebildiği kulüpler, kafeler ve aktiviteler boldur. Sanatsal ve kültürel faaliyetler çoktur ve standardın üstündedir. Gençler için ise spor alanları ve sörf çok yaygındır. Uçsuz bucaksız plajlar yaz aylarında şehir hayatını bile etkiler. Temmuz ve Ağustos ayları Portekiz için zamanın durduğu aylardır. Tatiller kutsaldır.

Tüm bu nedenlerden dolayı Golden Visa Oturum Programı’yla beraber Portekiz’de yaşayan Türklerin sayısı da günden güne artmaktadır. Portekiz ve Türkiye pek çok açıdan benzerlik gösterir. Özellikle yardımseverlik, misafirperverlik ve aile bağları bu iki ülkenin insanlarını birbirine kaynaştıran en önemli faktörlerdendir.

EUPorto: Biz Kimiz ve Sizin İçin Ne Yapıyoruz?

EUPorto olarak, 2017 yılından bu yana Portekiz Golden Visa alanında edindiğimiz tecrübeleri kullanarak danışmanlık hizmetlerimizin sürekliliğini sağlamakta ve hizmet kalitemizi günden güne artırmaktayız.  EUPorto sadece Portekiz Golden Visa alanında faaliyet göstermektedir.

EUPorto ile Çalışmanın Avantajları:

  • Portekiz Golden Visa başvurularında profesyonellik, deneyim ve şeffaflık
  • Golden Vize Portekiz alanında butik ve lokal bir hizmet modeli
  • Etik ve disiplinli çalışma sistemi
  • Portekiz’de yatırım kapsamında bağımsız ve özel destek sunulması
  • Portekizceye hakimiyet
  • Portekiz fon yatırımı alanında ücretsiz danışmanlık
  • 25 yılı aşkın tecrübe ve güven

200’den fazla ailenin Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlayan EUPorto, yatırımcılarına tercih ettikleri Golden Visa yatırım fonu alternatiflerini avantajları ve dezavantajlarıyla birlikte tanıtır.

İhtiyaç ve hedeflere göre belirlenen yatırım fonlarının risk yapısını bağımsız bir duruşla aktarır. Golden Visa yatırımcıları böylece, değerlendirmeler doğrultusunda kendi seçimlerini bilinçli bir şekilde yapar.

EUPorto’nun Portekiz’de, Türkçe ve Portekizce konuşan Golden Visa uzmanları mevcuttur.

Zamanın en kıymetli hazine olduğuna inanan EUPorto Golden Visa uzmanları, Avrupa Vatandaşlığı amacıyla Portekiz’de fon yatırımı yapmak isteyen T.C. vatandaşlarına, A’dan Z’ye ihtiyaç duyulan tüm hizmetleri, tek bir çatı altında toplar ve en güvenli şekilde yönetir.

Hepimizin derinden hissettiği gibi hızla gelişen ve değişen bir dünyada, özellikle çocuklarımızın kaliteli bir eğitimle günümüz dünyasındaki yenilikleri takip edebilmeleri ve değişime uyum sağlayabilmeleri için bir ‘B’ planına sahip olmaları gerektiğinin farkındayız. Bunu yatırım yaparak başarabilmenin en hızlı ve pratik yolu Portekiz Golden Visa uygulamasıdır.

Portekiz’de yatırımla oturum kapsamında gerek Golden Visa uyumlu açık uçlu yani likit fonlar, gerekse bankalara ait en güvenilir kapalı fon seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz. Portekiz Golden Visa hakkında detaylı bilgi için web sitemiz www.euporto.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.