2024’e Girerken Golden Visa Yatırımlarında Hedefler ve Stratejiler

Golden Visa amaçlı yurt dışında bir yatırım yapmak ailenizin uzun vadeli hedeflerine ulaşmanızı sağlayacak en önemli kararlarınızdan biridir. Ancak, başarılı bir Golden Visa yatırımı için belirli temel hedefleri ve stratejileri takip etmek gerekmektedir. Her ülkenin Golden Visa uygulamasında tek hedef vardır, o da yatırımcılardan gelecek fonlarla ekonomilerini güçlendirmektir. Ancak, her ülkenin yatırımcılara sunduğu faydalar son derece farklıdır. Örneğin bazı ülkelerin Golden Visa programı T.C. vatandaşlarına sadece vize serbestisi konusunda fayda sağlarken, bazıları ise AB vatandaşlığına başvurma hakkı tanır. Diğer taraftan bazı Golden Visa uygulamalarında vatandaşlık başvurusu için ülkede yaşama zorunluluğu bulunur, bazılarında ise bulunmaz.

Bu yüzden yatırım kararı öncesi hangi ülkenin sizin ve ailenizin hedefleriyle uyumlu olduğunu araştırarak işe başlanmalıdır.

Golden Visa Yatırımında Hedefler

T.C. yatırımcılarının Golden Visa yatırımlarında hedef Türkiye’deki iş ve aile düzenini bozmadan, yani yatırım yapılacak ülkeye taşınma zorunluluğu olmadan bir AB ülkesinin pasaportu elde etmek olmalıdır. Yatırım karşılığında elde edilecek AB vatandaşlığıyla dünya çapında yepyeni fırsatlara erişim, zengin iş olanakları, güçlü kariyer, donanımlı eğitim, modern sağlık, avantajlı vergi ve çağdaş yaşam fırsatlarına ulaşabilmek mümkün olacaktır.

Hedefiniz yatırım karşılığında ailece AB vatandaşlığı ise, 27 Schengen ülkesinden hangisinin/hangilerinin ülkede yaşamadan pasaport hakkı sunduğunu netleştirmek gerekir. Eğer hedefinizde yatırım karşılığında ailece AB pasaportu ile çifte vatandaşlık edinmek yok ise yani sadece vize serbestisi edinmekse bu fırsatı sunan ülkeleri karşılaştırmak gerekecektir.

Golden Visa Yatırımında Hedefler

AB Vatandaşlık Başvurusu için Yaşama Zorunluluğu Koşan Golden Visa Ülkeleri Hangileridir?

  1. Yunanistan Vatandaşlık: Yatırımcı ve aile fertleri pasaport başvurusunda bulunabilmek için ülkede 7 yıl boyunca her sene en az 183 gün yaşamalıdır.
  2. İspanya Vatandaşlık: Yatırımcı ve aile fertleri pasaport başvurusunda bulunabilmek için ülkede 10 yıl boyunca her sene en az 183 gün yaşamalıdır.
  3. Malta Vatandaşlık: Yatırımcı ve aile fertleri pasaport başvurusunda bulunabilmek için ülkede 5 yıl boyunca yaşamalıdır.
  4. Macaristan Vatandaşlık: Yatırımcı ve aile fertleri pasaport başvurusunda bulunabilmek için ülkede 8 yıl boyunca yaşamalıdır.

AB Vatandaşlık Başvurusu için Yaşama Zorunluluğu Bulunmayan Golden Visa Ülkeleri Hangileridir?

  1. Portekiz Vatandaşlık: Yatırımcı ve aile fertlerinin pasaport başvurusunda bulunabilmek için Portekiz’de yılda sadece 7 gün veya iki yılda toplam 14 gün kalmaları yeterli olacaktır. Bu özelliğiyle Portekiz Golden Visa programı, 2024 yılına girerken T.C. vatandaşları için 27 Schengen ülkesi içerisinde en kolay AB vatandaşlığı sunan tek fırsat konumundadır.

Portekiz Golden Visa Programına Başvurma Koşulları Nelerdir?

7 Ekim 2023 tarihinde yürürlüğe giren yeni yasa sonrası Portekiz Golden Visa başvuruları sadece Portekiz Yatırım Fonu alımıyla gerçekleşebiliyor. Yatırım fonlarında net tutar 500.000 Euro’dur.

Portekiz’de Doğru Fon Seçiminde Stratejiler

Golden Visa uyumlu yatırım fonları her ne kadar uzman yöneticiler tarafından yönetiliyor olsa da Portekiz’in lokal fon piyasasıyla ilgili detay bilgilere sahip olmak, doğru fona yatırım yapılabilmek için çok önemlidir. Tabii burada hedef Portekiz gerçekliğindeki doğru fonlar arasından seçim yapabilmektir.

Portekiz Golden Visa fon yatırımının püf noktaları şunlardır;

  1. Hangi tip fona yatırım yapılacağı bilinmelidir. Açık fon mu yoksa kapalı fon mu?
  2. Fon katılımcılarının kaçının Portekizli yatırımcılardan, kaçının Golden Visa yatırımcılarından oluştuğu öğrenilmelidir.
  3. Portekizli lokal yatırımcıların ve Golden Visa yatırımcılarının fon hacmindeki yüzdeleri öğrenilmelidir.
  4. Fonun Golden Visa amaçlı çıkarılıp çıkarılmadığı sorgulanmalıdır. Golden Visa amaçlı çıkarılmışsa programın kapatılması durumunda fonun, Portekiz piyasası gerçekliğinde likiditesini nasıl sağlayacağı ve hedeflerine nasıl ulaşabileceği araştırılmalıdır.
  5. Fonda Portekiz bankalarının katılımının yani desteğinin mevcut olup olmadığı bilinmelidir.

Portekiz’in fon yatırımı uygulaması, T.C. yatırımcılarına ve aile fertlerine Türkiye’den taşınmadan AB pasaportu fırsatı sunan Avrupa’daki tek programdır. Portekiz pasaportu ise çocuklarınıza istedikleri AB ülkesinde, diledikleri eğitimi alabilmeleri ve Avrupa’da istedikleri yerde işe girebilmeleri için bir anahtar olacaktır.

EUPorto, Türklere Avrupa Vatandaşlığının Kapısını Açıyor!

Portekiz Golden Visa fon yatırımıyla çocuklarınızın geleceğini Avrupa’da güvence altına alabilir ve okul fiyatlarında ise Avrupa Birliği vatandaşı gibi çok uygun koşullarla ilerleyebilirsiniz. Avrupa’da okul seçimi ve kabul süreçlerinde yabancı öğrenci statüsü yerine AB vatandaşı statüsünde Avrupa’nın dilediğiniz şehrinde ve okulunda eğitim seçeneklerinizi arttırarak zenginleştirebilirsiniz. Böylece, Avrupa Üniversitelerinden mezun olan çocuklarınız bir AB vatandaşı olarak diledikleri AB ülkesinde işe girebilirler ve kariyer gelişimlerine yön verebilirler.

Özetle, çocuklarınızın eğitim planlaması için ayıracağınız bütçe ile Portekiz Golden Visa’ya başvurabilir ve böylece ailece AB vatandaşlığı için bir yatırım fırsatına dönüştürebilirsiniz.

Yatırım yoluyla oturum izni ve Avrupa vatandaşlığı alanında uzmanlaşan EUPorto 2017’den günümüze 200’den fazla ailenin Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlamıştır.

2017 yılında doğuştan Portekizli ve Türk olan akademisyen Aylin Kalem ve finans kökenli Tuncay Yılmaz tarafından kurulan EUPorto sadece Portekiz Golden Visa alanında hizmet veriyor. Avrupa’da finans ve yatırım alanında 25 yıldan fazla uzmanlığı ve Portekiz lokal gerçekliği ile EUPorto, yatırım yolu ile serbest dolaşım ve Portekiz Vatandaşlığı kapsamında T.C. vatandaşlarına butik bir hizmet sunuyor.

Diğer danışmanlık veren şirketlerden farklı olarak EUPorto, kurucusunun Portekizli olması ve yalnızca Portekiz odaklı çalışmasından dolayı 2017’den günümüze en güvenilir bağımsız Golden Visa danışmanlığı hizmeti sunulmasını sağlıyor.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.