Portekiz Golden Visa Programından Ailem de Faydalanabilir mi?

Portekiz Golden Visa süreli bir oturum izni programıdır. Bu programa dâhil olmak için önce Portekiz’de bir yatırım yapmak gerekir. Gerekli yatırım tutarı 2024 Golden Visa Portekiz için 500.000 Euro olarak belirlenmiştir. 500.000 Euro’luk fon yatırımı yapıldıktan sonra Portekiz Altın Vize programına başvurulur. Başvuru onayı geldikten sonra Portekiz oturma izni alınır. Bu beş yıllık oturum döneminde Schengen ülkelerine vizesiz seyahat başlar. Beş yılın sonunda ise Avrupa vatandaşlığı hakkı doğar.

Portekiz Golden Visa Hangi Aile Üyeleri için Geçerli?

Yukarıda belirtilen tüm bu haklar fon yatırımını gerçekleştiren başvuru sahibinin ailesi için de geçerlidir. Ancak burada yatırımcı ile kan bağı olan herkes dâhil değildir. Söz konusu yatırımcının bakmakla yükümlü olduğu aile bireyleridir. Yatırımcı aile birleşimi yoluyla eşini, çocuklarını, anne-babasını ve eşinin anne-babasını kendi şemsiyesi altında toplayabilir. Tek bir yatırımla bu aile fertleri yatırımcının haklarının aynısına vakıf olabilirler. Ancak, 18 yaşın üstündeki çocuklar ve 65 yaşın altındaki ebeveynler için ekonomik olarak başvuru sahibine bağımlılığın belgelenmesi beklenir. Ayrıca, 18 yaş üstü çocuklar evli olmadıkları sürece başvuru sahibinin şemsiyesi altında toplanabilir; evli olmaları ayrı bir aile olarak nitelendirilmeleri anlamına gelir. Bu da ayrı bir yatırım demektir. Gerekli statü belgelendiği sürece belirtilen aile fertleri için aile birleşim vizesi alınabilir. Oturumun devam edebilmesi için beş yıl boyunca bu statünün korunması gerekir.

Portekiz Golden Visa: Avrupa Vatandaşlığı İçin Kapı Aralayan Yatırım Fırsatları

 

Portekiz’de Golden Visa Aile için Başvuru Gereklilikleri

Golden Visa yatırımcısı yani başvuru sahibi aile birleşimi vizesi için gerekli evraklar konusunda hazırlıklı olmalıdır. Aile birleşimi gerekli evraklar temel olarak aile fertlerinin başvuru sahibiyle olan ilişkisini belgeleyen türde resmî belgelerdir. Bunlar nüfus dairesinden, bankadan ve eğitim kurumlarından alınan resmî belgelerdir. Aile birleşimi vizesi gerekli evraklar arasında şunlar sayılabilir: Eş için evlenme kaydı; çocuklar ve ebeveynler için doğum belgesi; 18 yaşından büyük çocuklar için öğrenci belgesi, medenî hal belgesi ve ekonomik olarak başvuru sahibine bağımlı olduğunu kanıtlayan resmî belgeler; 65 yaş altı ebeveynler için de ekonomik olarak başvuru sahibine bağımlı olduğunu kanıtlayan resmî belgelerdir.

 

2024 Yılında Golden Visa Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Portekiz Golden Visa başvurusunda aile yapısına uygun bir belge hazırlığında bulunmak gereklidir. Burada doğru bir şekilde ilerleme sağlanması için Portekiz’de kurumsal bir avukatlık firmasıyla ilerlemek, bu şekilde Portekiz’in Yabancılar ve Sınır Hizmetleri Ofisi olan AIMA ile başvurunun eksiksiz koordine edilmesi gereklidir. Aksi takdirde başvuru reddedilebilir. EUPorto Portekiz Altın Vize danışmanlık firması olarak güvenli yatırım, başarılı başvuru ve titiz bir takiple yatırımcı ve ailesinin Avrupa vatandaşlığına giden yolculuğunda sağlam bir zemin oluşturur.

EUPorto: Biz Kimiz ve Sizin İçin Ne Yapıyoruz?

EUPorto olarak, 2017 yılından bu yana Portekiz Golden Visa alanında edindiğimiz tecrübeleri kullanarak danışmanlık hizmetlerimizin sürekliliğini sağlamakta ve hizmet kalitemizi günden güne artırmaktayız.  EUPorto sadece Portekiz Golden Visa alanında faaliyet göstermektedir.

EUPorto ile Çalışmanın Avantajları:

  • Portekiz Golden Visa başvurularında profesyonellik, deneyim ve şeffaflık
  • Golden Vize Portekiz alanında butik ve lokal bir hizmet modeli
  • Etik ve disiplinli çalışma sistemi
  • Portekiz’de yatırım kapsamında bağımsız ve özel destek sunulması
  • Portekizceye hakimiyet
  • Portekiz fon yatırımı alanında ücretsiz danışmanlık
  • 25 yılı aşkın tecrübe ve güven

200’den fazla ailenin Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlayan EUPorto, yatırımcılarına tercih ettikleri Golden Visa yatırım fonu alternatiflerini avantajları ve dezavantajlarıyla birlikte tanıtır.

İhtiyaç ve hedeflere göre belirlenen yatırım fonlarının risk yapısını bağımsız bir duruşla aktarır. Golden Visa yatırımcıları böylece, değerlendirmeler doğrultusunda kendi seçimlerini bilinçli bir şekilde yapar.

EUPorto’nun Portekiz’de, Türkçe ve Portekizce konuşan Golden Visa uzmanları mevcuttur.

Zamanın en kıymetli hazine olduğuna inanan EUPorto Golden Visa uzmanları, Avrupa Vatandaşlığı amacıyla Portekiz’de fon yatırımı yapmak isteyen T.C. vatandaşlarına, A’dan Z’ye ihtiyaç duyulan tüm hizmetleri, tek bir çatı altında toplar ve en güvenli şekilde yönetir.

Hepimizin derinden hissettiği gibi hızla gelişen ve değişen bir dünyada, özellikle çocuklarımızın kaliteli bir eğitimle günümüz dünyasındaki yenilikleri takip edebilmeleri ve değişime uyum sağlayabilmeleri için bir ‘B’ planına sahip olmaları gerektiğinin farkındayız. Bunu yatırım yaparak başarabilmenin en hızlı ve pratik yolu Portekiz Golden Visa uygulamasıdır.

Portekiz’de yatırımla oturum kapsamında gerek Golden Visa uyumlu açık uçlu yani likit fonlar, gerekse bankalara ait en güvenilir kapalı fon seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz. Portekiz Golden Visa hakkında detaylı bilgi için web sitemiz www.euporto.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.