Aile Yaşantısı İçin AB Şehirleri Arasından Porto Birinci Seçildi.

Porto ve Portekiz Golden Visa

Porto, Portekiz şehirleri arasında hızla yükselmeye devam ediyor. Her ne kadar Portekiz’in başkenti Lizbon olsa da Porto, Lizbon’a nazaran daha niş bir hayat şekli sunuyor. Nitekim, Norveçli bir araştırma tarafından aile yaşamı için en uygun Avrupa Birliği kentleri arasında Porto birinci seçildi.

Çocuklarının geleceği için bir B planı oluşturmak isteyen T.C. vatandaşı aileler, Portekiz Golden Visa programına yöneliyorlar. Her ailenin birincil hedefi çocuklarının geleceği. Önce oturum izni ardından da Avrupa vatandaşlığı alarak ailesinde, gelecek nesillerin önünü açmak istiyor her T.C. yatırımcı. Herkeste aynı cümle: Çocuklarımın önünde özgürce yönelebileceği farklı seçenekler olsun.

Sayılı gün çabuk geçer. Beş yıllık Portekiz Golden Visa süreli oturum sonlandığında vatandaşlığa başvurup “çifte vatandaşlık” dahilinde Portekiz pasaportu almak mümkün. Bu pasaport size ve ailenize ne sağlar? İstediğiniz Avrupa Birliği ülkesinde yaşayabilir ve çalışabilirsin. En önemlisi, çocuklarınız istedikleri AB ülkesinde bir AB vatandaşı olarak okuyabilir. Avrupa’da eğitim için yabancı öğrenci statüsünde yılda binlerce Euro akıtmanız gerekmez. Avrupa Birliği vatandaşı olarak bir üniversite öğrencisi cüzi bir harç öder o kadar. Hatta pek çok ülkede belediyeler öğrencilere aylık finansal yardımda bulunur. Öğrenci isterse istediği kadar çalışıp aylık bütçesini genişletebilir.

Her şey ilk adımla başlar. Portekiz Golden Visa kapsamında yatırım yapmak bu ilk adımı oluşturur. Golden Visa oturum izni programının sağlayacağı avantajların yanında ilk adımda dikkat edilmesi gereken yatırımın verimliliğidir. Bu yatırımı nereden yapacağınız ve yatırımın türü birbirinden ayrılmaz bir bütün olarak değerlendirilmelidir. Her lokasyon ve her yatırım türü için tek bir doğru yoktur. Çevresel ve sosyal faktörleri dâhil eden uzman ve Portekizli-Türk danışmanların değerlendirmeleri ve görüşleriyle seçim yapmanız önerilir. Yatırım değeri bakımından bir şehri, mahalleyi, sokağı okuyabilmek için orayı tanımak, zaman içindeki değişime ve dinamiklere hâkim olmak gerekir. Bir ev almak sadece metrekare fiyatı üzerinden olmamalıdır. Lokasyonu değerlendirmek, yakın ve geniş çevrede sunduğu olanaklara vakıf olmak, nasıl bir yaşam biçimi sunduğunu kavramak gerekir. İster siz oturmayı amaçlayın isterse hedefiniz kiraya vermek olsun bu noktaları yatırımınızı yaparken bilmeniz gerekir. Siz oturmayıp başkasına kiraya verecek olsanız bile nihayetinde orada birileri oturacak. Yatırımınızın sunduğu avantaj ve dezavantajları bilmek elzemdir.

Yazımızın özüne dönecek olursak; her ne kadar Portekiz Lizbon ile anılsa da Porto, yatırımınızı yaparken mercek altına almanız gereken bir şehirdir. Lizbon ile karşılaştırıldığında size pek çok avantaj sunar. Gerek metrekare fiyatları gerek ulaşım kolaylığı gerek güvenliliği gerek turizmi gerek nezih expat yaşamı, eğitim kalitesi, ucuz fakat yüksek kalitede yaşam olanağı, gerekse aile yaşantısına uygunluğu bakımından birinci derecede tercih edilen bir şehirdir Porto. İster siz oturun ister kısa, orta veya uzun dönem kiraya verin, Porto’dan ev alma fikri ailenizin geleceği için iyi bir ilk adımdır.

Daha detaylı bilgi için Portekiz kültürü ve dili, bölgeleri ile lokal yatırım gerçekliğine hâkim olan Euporto danışmanlarıyla ücretsiz görüşebilirsiniz. www.euporto.com/etkinliklerimiz

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.