Yurt Dışından Ev Alırken Bunlara Dikkat Edin!

Yurt dışında yaşamak isteyen vatandaşlar, son zamanlarda özellikle Avrupa’daki ev fiyatlarını araştırıyor. Peki yurt dışından ev alırken dikkat edilmesi gereken hususlar neler bu yazımızda sizler için hazırladık.

Portekiz Golden Visa ile Yurtdışından Gayrimenkul Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

1. Öncelikle Portekiz’i ziyaret edip, kişisel izleniminiz ve hislerinize kulak verin. Çok yoğun bir iş hayatınız da olsa, Portekiz’i ziyaret etmek için birkaç gün vakit ayırın. Yurt dışından ev satın almak amaçlı bu kişisel deneyiminiz, size takip etmeniz gereken doğru yönü sunacaktır.

2. Golden Visa kapsamında da olsa ev satın alma amacınızı belirleyin. Yurt dışından ev satın alma amacınız nedir? Kısa dönem günlük kiralık daire konseptiyle dairenizden ek kira geliri elde etmek mi?  Gayrimenkul fiyat artışından faydalanarak kazanç sağlamak mı, ailece yurtdışına gittiğinizde kalacak bir yerinizin olması için mi, çocuklarınızın ileride çalışma hayatına katıldıktan sonra konaklayabilmeleri için mi?  Bu soruların yanıtı, alacağınız ev için harcayacağınız zaman ve enerjiden tasarruf etmenize yardımcı olacaktır.

3. Her alıcı “hayallerinin evini” bulmayı hedefler. Bir başka ülkenin pasaportuna yani Avrupa Birliği pasaportuna sahip olma fırsatını elde etmek pek karşılaşılan durum değildir. “İdeal” mülk arayışı içinde Portekiz’de ev ararken ilgilendiğiniz projelerin lokasyonu ve bu lokasyondaki metrekare fiyatları karşılaştırmasını iyi yapın.

4. Bilmediğiniz bir ülkede gayrimenkul yatırımı yapmak zorlu ve stresli bir süreçtir. Aynı zamanda bu süreç keyifli ve unutulmaz anılara dönüştürme fırsatını da içinde barındırır. Sonuç itibarıyla sizin ve aileniz için en doğru kararı verip en uygun yatırımı yapmak önceliğiniz olmalı.

5. Hem Türkiye’de hem Portekiz’de ayağı olan bilgili kişilerle çalışmayı seçin: Portekiz Gayrimenkul piyasasını daha iyi anlamanıza ve size en uygun mülkleri herhangi bir hizmet bedeli almadan sunacak bir aracı ile çalışın. Vatandaşlığınızı aldıktan sonra gayrimenkulünüzü satmaya kalktığınızda, portföyünde yabancı yatırımcılar olan ve sadece Portekiz Golden Visa uzmanı olan danışmanlarla ilerleyin.

6. Yurtdışından ev almak için gerekli tüm bilgileri gözden geçirin: gerekli belgeler, vergiler, satın alma ücretleri, noter masrafı, avukatlık hizmet bedeli, oturum kart basım ve yenileme masrafları gibi.

7. Yatırım yapmak veya yaşamak istediğiniz bölgeyi belirleyin, Küçük bir ülke olmasına rağmen Portekiz’in güneyi, ortası ve kuzeyi arasında çok büyük farklılıklar mevcuttur.

Golden Visa konusunda uzmanlaşmış olan EUPorto ile, en güvenli ve kârlı gayrimenkul seçeneklerini gözden geçirebilirsiniz. Yurt dışından ev almak için in**@eu*****.com veya 0 532 501 99 17 no’lu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.