Yatırımla Avrupa Vatandaşı Olmanın 12 Önemli Avantajı

Bir AB ülkesi olan Portekiz, Türkiye’den taşınmadan yatırımla AB vatandaşlığı edinmek için Avrupa’daki tek ülkedir. Yılda sadece 7 gün Portekiz’de bulunarak Portekiz pasaportuna sahip olmak mümkündür. Yunanistan, Malta, Macaristan ve İspanya Golden Visa uygulamalarında AB vatandaşlığı için ülkede yaşama zorunluluğu bulunur.

Portekiz’in yatırım yoluyla vatandaşlık programı Kasım 2012’den günümüze 12.718 yatırımcıyı ülkeye çekmeyi başaran Avrupa’nın en güvenli oturum ve vatandaşlık programıdır.

Avrupa vatandaşlığı nasıl alınır sorusunun en kısa yanıtı Portekiz Golden Visa uygulamasıdır. Portekiz vatandaşlığı alarak Avrupa’nın dilediğiniz ülkesine taşınmak, çocuklarınızın eğitim ve kariyerlerine yatırım yapmak isteyen bir yatırımcıysanız, Portekiz Yatırım Yoluyla Vatandaşlık Programı’nı güvenle değerlendirebilirsiniz.

Avrupa Vatandaşı Olmanın 12 Önemli Avantajını liste halinde aşağıda bulabilirsiniz.

Avrupa Birliği Vatandaşlığının Avantajları

  • 1. Avrupa Birliği Vatandaşlığı ile Çifte Vatandaşlık Edinmek.

Portekiz vatandaşlığı ile hem AB vatandaşı hem de TC vatandaşı olursunuz. Başka bir deyişle, Avrupa Birliği pasaportu aldıktan sonra Türk vatandaşlığından çıkmak gerekmez.

  • 2. İkamet

Yatırımla kazanılan Portekiz vatandaşlık başvurusu için Portekiz’de ikamet şartı aranmamaktadır. Portekiz vatandaşı olduğunuzda ise Türkiye’de veya Avrupa’nın dilediğiniz ülkesinde sınırsız ikamet edebilirsiniz. Portekiz vatandaşlığını aldıktan sonra Portekiz’de ikamet mecburiyeti bulunmamaktadır. Portekiz vatandaşı olan kişiler Avrupa Birliği’nin vatandaşlarına sağladığı tüm haklardan doğrudan faydalanır. Örneğin, Avrupa pasaportu ile 27 Schengen ülkesinde çalışma, çocuklarınız için ücretsiz eğitim ve seyahat hakkı edinilir.

  • 3. Vizesiz Seyahat

Portekiz dünyanın en güçlü dördüncü pasaportuna sahiptir. Altın vize uygulaması ile edinilecek Portekiz pasaportuyla Amerika, Kanada, İngiltere dâhil 192 ülkeye vizesiz seyahat edilebilmektedir.

  • 4. Aile Birleşimi

Yatırımla Avrupa vatandaşlığı imkânı sunan Portekiz Golden Visa uygulamasında 26 yaş altındaki çocuklar, eşler ve ebeveynler programa ek bir yatırım yapmadan dâhil edilebilmektedir.  Dolayısıyla, onlar da Avrupa vatandaşlık haklarından faydalanırlar.

Yatırımla Avrupa Vatandaşı Olmanın Avantajları

  • 5. Türkiye’den Taşınmadan Avrupa Birliği’ne Giden Yol

En kolay Avrupa vatandaşlığı alınabilen ülke Portekiz’dir. Çünkü Türkiye’deki aile ve iş düzeninizi bozmanız gerekmez. Yılda sadece 7 gün Portekiz’de bulunarak beş yıl gibi kısa bir sürede Avrupa Birliği vatandaşlığına başvuru yapılabilmektedir.

  • 6. AB Ülkelerinde Yaşama ve Çalışma ve İzni

Avrupa vatandaşlık şartları ülkeden ülkeye önemli farklılıklar gösterir.  Yatırımla Avrupa vatandaşlığı almak isteyen tüm TC vatandaşları Portekiz’i tercih eder çünkü Portekiz vatandaşlığını alan aileler en uygun şartlarla Avrupa’nın tüm ülkelerinde diledikleri şekilde çalışma, eğitim alma ve yaşama hakkı edinirler.  Portekiz vatandaşları tüm AB ülkelerinde çalışma, seyahat ve ikamet etme konularında özgürdürler.

  • 7. Portekiz’de Yaşam Avantajları

Yatırımla Avrupa’da vatandaşlık veren ülkeler sıralamasında birinci olan Portekiz, Avrupa’nın en batısında küçük bir ülkedir. 800 km boyunca olağanüstü plajları, zengin mimarisi ve tarihi kültürel mirası ile yılda yaklaşık 28 milyon turist çeker. Ülkenin nüfusu 10 milyon civarındadır. Her ne kadar Portekizce resmi dili olsa da Portekizliler dünyada İngilizceyi en iyi konuşan ülkeler sıralamasında yedincidir.

Portekiz vatandaşlığı aynı zamanda Avrupa vatandaşlığı demektir. Bir AB ülkesi olan Portekiz’de yaşamak diğer AB ülkeleri ile karşılaştırıldığında eşsiz bir deneyimdir çünkü TC vatandaşlarına karşı bir ön yargı yoktur. Portekizliler rahat yaşam tarzına sahiptirler, dost canlısıdırlar. Türk mutfağına yakın damak tadına sahiptirler. Balık ve et ürünlerine çok uygun fiyatlarla ulaşılabilir. Portekiz aynı zamanda dünyanın en güvenli dördüncü ülkesidir. Çocuklarınızı okutmak veya emekli olduktan sonra yaşamak için en ideal ülkelerden biridir.

  • 8. Benzer Kültürler

Portekizliler de Türkler gibi son derece sıcakkanlı ve konukseverlikleriyle bilinirler. Portekizlilerin bu yanı, TC vatandaşlarını kendilerini evlerinde hissetmelerine yardımcı olmaktadır. Bu duyguyu başka bir AB ülkesinde tatmak, artan ırkçılık akımlarından dolayı neredeyse imkânsız hale gelmiştir. Portekizliler halden anlar ve her koşulda yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyarlar.

Lizbon ve Porto başta olmak üzere Portekiz’de yıl boyunca birçok festival düzenlenir. Bu tür etkinlikler, sosyalleşmek ve yeni arkadaşlar edinmek için fırsat sunar. Özetle, Portekiz’de yaşarken bir yabancılık hissetmezsiniz.

  • 9. Uygun Yaşam Maliyetleri

Portekiz, diğer Avrupa ülkeleriyle karşılaştırıldığında yüksek yaşam kalitesini daha düşük yaşam maliyetiyle sunar. Yiyecek, eğitim ve sağlık gibi temel ihtiyaçlara daha uygun fiyatlarla ulaşılarak yaşanabilir.

  • 10. Kaliteli ve Ücretsiz Eğitim

Golden Visa Portekiz başvurusunda bulunan ailelerin çocuklarına Portekiz, yüksek Avrupa standartlarında ücretsiz eğitim sunmaktadır. Portekiz’de son derece kaliteli devlet ve özel okullar bulunmaktadır. Okulların çoğu Portekiz Devleti tarafından finanse edilir. Özel eğitim kurumlarının eğitim ücretleri Türkiye’ye ve diğer AB ülkelerine kıyasla çok daha uygundur. Portekiz, Education Enterprise Agreement yani Avrupa Eğitim Alanı üyesidir. Portekiz’de birçok okul İngilizce, Almanca, Fransızca dillerde eğitim sunar.

  • 11. Erişilebilir Konut Fiyatları

Başkent Lizbon ve ikinci büyük şehri olan Porto’da, 200.000 Euro civarında uygun fiyatlı sıfır 3+1 daireler bulmak mümkündür. Ya da 1.200 Euro civarında 3+1 daire kolaylıkla kiralanabilir. Portekiz altın vize sahipleri, Portekiz vatandaşları gibi avantajlı konut kredileri ile gayrimenkul sahibi olabilirler.

  • 12. Zengin İş Olanakları

Yatırımla oturma izni veren Portekiz’den alınacak Portekiz pasaportuyla Avrupa’nın dilediğiniz ülkesinde o ülkenin vatandaşıymış gibi dilediğiniz işte çalışabilir ve çocuklarınız için zengin bir kariyer planlaması yapabilirsiniz.

Sonuç:

Ailenizin geleceğini planladınız artık güvenliğiniz var.

Avrupa vatandaşlık alma kabulünüzden sonra, aklınızın bir köşesinde artık bir ‘B’ planınızın olduğunu bilmek size ve ailenize her zaman iyi gelecek. Yatırımla vatandaşlık edinimiyle birlikte çocuklarınız için her zaman uzun vadeli yaşam planlaması yapmak mümkün olacak. Portekiz Altın Vize sayesinde ailenizin geleceğiyle ilgili tüm belirsizlikler nesiller boyu sona erer. Artık kendi geleceğinizi ve çocuklarınızın eğitim ve kariyer geleceğini güvenle ve endişe duymadan planlayabilirsiniz.  Golden vize ile Türkiye’den taşınmadan elde edilecek Portekiz pasaportuyla, daha güçlü bir planlama güvenliğine sahip olmak mümkündür.

Türkiye’den Taşınmadan Çocuklarınıza Avrupa Vatandaşlığı Alma Fırsatı

Türkiye’deki iş ve aile düzeninizi bozmadan, yani Türkiye’den taşınmadan yatırım karşılığında AB vatandaşlığı alınabilen tek ülke Portekiz’dir. Yılda sadece 7 gün Portekiz’de tatil yaparak 5 yıl gibi kısa bir sürede ailece AB vatandaşlığına başvurmak mümkündür. Portekiz vatandaşlığı aynı zamanda AB vatandaşlığı anlamına gelir. Portekiz Golden Visa uygulaması ilk etapta Avrupa Birliği ülkelerinde tam serbest dolaşım hakkı sağlar. Portekiz vatandaşlığı aldıktan sonra ise İsviçre dâhil 27 AB ülkesinde önceden izin almaksızın dilediğiniz şehirde istediğiniz bir işte çalışılabilir, şirket kurulabilir, çocuklarınız bu ülkelerde eğitim almak veya yaşamak için yerleşebilir. Ek olarak, Portekiz pasaportuyla ABD, Kanada, İngiltere gibi ülkelere vizesiz seyahat edilebilir.

Oysa, Yunanistan Golden Visa programında Yunan vatandaşlığını alabilmek için ülkede 7 sene boyunca her yıl en az 183 gün yaşama şartı bulunur. Bu yüzden, yukarıdaki avantajları elde edebilmek Yunanistan Golden Visa uygulamasında neredeyse imkânsızdır.

EUPorto, Portekiz’e yatırım yaparak Avrupa oturum izni ve Portekiz vatandaşlığında uzman, Türkiye merkezli, alanında lider bir danışmanlık firmasıdır.

EUPorto’nun uzmanlığı sadece Portekiz Golden Visa alanında aktif olmasından kaynaklıdır. Portekizceye hâkim,  Golden Visa fon yatırımında bilgili ve deneyimli finansal danışmanlardan oluşan kadroya sahiptir.

Portekiz Golden Visa uygulamasıyla Portekiz vatandaşlık ve Avrupa oturum izni programına katılabilmek sadece ciddi ve güvenilir bir yatırım planlaması ile mümkündür. Yatırımcılarımızın ailelerinin gelecekleri hakkında alacakları stratejik yatırım kararında tasarruflarının finansal güvenliğinin çok önemli olduğunun farkındayız. Bu nedenle, EUPorto olarak sadece Portekiz alanında aktifiz.   Tüm Golden Visa başvuru dosyalarımızın zamanında, doğru ve akılcı bir şekilde sonuçlanabilmesi için yatırımcılarımızla birlikte A’dan Z’ye koordineli çalışıyoruz ve her aşamada butik bir çalışma konseptiyle bilgilendiriyoruz.

EUPorto’nun ilkeleri:

Sektörde faaliyet gösteren diğer firmalardan farkımız doğuştan Portekizli-Türk ve sadece Portekiz Golden Visa alanında aktif olmamızdan kaynaklanıyor. EUPorto doğruluk, dürüstlük ve açıklık prensipleri üzerine inşa edilmiştir. Bu ilkeler, EUPorto isminin Portekiz Golden Visa alanında Türkiye’de ve Portekiz’de tanınan pazar lideri bir marka olmasını sağlamıştır.

EUPorto’nun tüm hizmetlerini internet sitemiz üzerinden detaylıca inceleyebilirsiniz. Gerek Portekiz yatırım fonları gerekse Golden Visa ile ilgili merak ettiğiniz tüm detaylar hakkında internet sitemizde yer alan “görüşme talebi” sekmesinden form doldurarak bilgi talep edebilirsiniz. Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Portekiz’de Yaşam Kalitesi

Portekiz’de Yaşam Kalitesi

Portekiz Golden Visa ile Yaşam Kalitenizi Yükseltin! Portekiz 2012’de Golden Visa Oturum Programı’na başladıktan sonra, özellikle…
Detaylı Bilgi Alın.