Yatırımcılar için Avrupa Vatandaşlığı ve Oturma İzni

Portekiz’de ev alarak Avrupa vatandaşı olmak çok değerlidir, çünkü size ve ailenize Hollanda, İtalya, Almanya ve Belçika gibi 28 Avrupa Birliği ülkesinde yaşama, çalışma ve ticaret yapma hakkı sunacaktır. Örneğin, Türkiye’de kendiniz, çocuklarınız için hayalini kurduğunuz eğitim ve iş fırsatları için aramalarınızı Avrupa’yı da içine alarak genişletebilirsiniz.

Avrupa Vatandaşlığı Size Ne Kazandıracak?

1. Özgürce vizesiz seyahat edin.
AB pasaportları dünyadaki en çok tercih edilen pasaportlar arasındadır. AB vatandaşları 153 ülkeye vizesiz gidebilmektedir. AB vatandaşlığı uluslararası hareketlilik sağlar, Avrupa Birliğinde sınırsız eğitim ve çalışma hakkı, bunların çocuklarınıza ve torunlarınıza aktararak AB çifte vatandaşlığının benzersiz avantajlarından yararlanabilirsiniz. Özetle, 28 Avrupa Birliği ülkesine vizesiz serbestçe seyahat edebilir ve kısıtlama olmaksızın bu ülkelerde kalabilirsiniz.

2. Tüm Avrupa Birliği vatandaşlık haklarından faydalanın.
Avrupa Birliği (AB) vatandaşları, üye ülkelerin herhangi birinde yaşama, çalışma ve iş başvurusu hakkına sahiptir. Eğer AB vatandaşı değilseniz, işverenlerin sponsorluğunda çalışma vizesi almaya çalışmak çok pahalı ve zor olabilir. Avrupa’daki ​​işverenler, uluslararası iş deneyimine sahip, en az iki dilli profesyonelleri aramaktadır.

3. Burslu yükseköğrenim imkânı
Portekiz Golden Visa (Altın Vize) ile Avrupa vatandaşlığı aldıktan sonra,  çocuklarınızın Avrupa Birliği ilkelerinde öğrenim görmesinin faydaları şu şekilde özetlenebilir:
Avrupa’nın saygın üniversitelerde tüm bölümlerde ücretsiz eğitim, uluslararası network oluşturabilme ve kariyer gelişim için sınırsız fırsatlar, güvenli şehirlerde yüksek yaşam kalitesi, 28 farklı ülke okulların mimarlık, gazetecilik, sanat, mühendislik, işletme, tıp, hukuk gibi en popüler bölümlerden birinden mezun olabilme.
Dünyaca ünlü değişim programı olan Erasmus, öğrencilere, akademisyenlere becerilerini geliştirme ve istihdam beklentilerini artırma fırsatı verir. 2014’ten bu yana 3 milyondan fazla kişi bu fırsattan yararlandı.

4. Hayalinizdeki şehirde işletmenizi kurun ve büyütün
Portekiz Golden Visa
 (Altın Vize) sonrası alacağınız vatandaşlık sonrasında Avrupa’da dilediğiniz şehirde yatırım yapabilir, kendi işinizi kurabilir veya istediğiniz bir işte çalışmaya başlayabilirsiniz. Üstelik herhangi bir çalışma iznine ya da işveren desteğine ihtiyaç duymadan.
Bir AB vatandaşı olarak, herhangi bir AB ülkesi, İzlanda, Norveç veya Lihtenştayn’da bir şirket kurabilir ve mevcut bir AB merkezli işinizi hızlı ve kolay bir şekilde başlatıp büyütebilirsiniz. Çoğu AB ülkesinde, 3 iş gününden daha az bir sürede 100 Euro’dan daha az bir ücret karşılığında yeni şirket kurabilir ve tüm prosedürleri tek bir yerden tamamlayabilirsiniz. Start-up Europe Club, Avrupa Yatırım Danışma Merkezi veya Start-up Europe Ortaklık platformu gibi yeni kurulan işletmeleri ve KOBİ’leri desteklemek için birçok farklı AB fonu ve girişimi bulunmaktadır. İşletmenizin tanınırlığını artırmak veya size destek çıkacak bir fon bulmak istiyorsanız, projenizi Avrupa Yatırım Proje Portalı’na kaydedebilirsiniz. Bu girişimin amacı yatırımınızın önündeki engelleri kaldırmak, teknik yardım sağlamak ve finansal kaynakları daha iyi kullanabilmektir. Çifte vatandaşlığa sahip işletme sahipleri, AB üyesi olmayan vatandaşlar tarafından uygulanan kısıtlamalarla karşılaşmadan AB bölgesinin tüm potansiyelinden yararlanabilmektedir.

5. Avrupa Birliği’nin konsolosluk koruma hakkı.
AB üyesi olmayan bir ülkede, Avrupa Birliği vatandaşları, başka bir AB ülkesinin diplomatik veya konsolosluk makamları tarafından korunma hakkına sahiptir. Bu hak, Temel Haklar Şartı’nın 46. maddesinde yer almaktadır. 28 üyeli Ab birliği devletlerin tümü diplomatik olarak ABD, Çin ve Rusya olmak üzere üç ülkede temsil edilmektedir. Acil durumlarda Avrupa Birliği üye ülkeleri AB vatandaşlarının kendi vatandaşları gibi tahliye edilmelerine yardımcı olmaktadır. Bu destek pasaport yenileme, kaza veya hastalık gibi durumları da kapsar.

6. Ulusal sağlık hizmetlerinden yararlanma
AB vatandaşları, Avrupa Birliği’nin 28 üyeli ülkelerinden herhangi birinde karşılıklı sağlık hizmetlerinden yararlanmaktadır. Örneğin, tatildeyken veya yurtdışında eğitim görürken, seyahat ederken de geçerlidir.

7. Oy kullanma ve kamu sektöründe çalışma hakkı
Tüm AB vatandaşları, bulundukları AB ülkesindeki Avrupa Parlamentosu seçimlerinde, o ülkenin vatandaşlarıyla aynı koşullarda oy kullanma ve milletvekili olma hakkına sahiptir. Aynı zamanda ikamet ettikleri AB ülkesindeki belediye seçimlerinde oy kullanma ve aday olma hakkına da sahiptirler. AB vatandaşları, iş aradıkları ülkenin vatandaşlarıyla aynı koşullar altında işe alınabilir ve herhangi bir ek şart istenemez.

8. Gümrük yoluyla hızlı takip
AB pasaportuna sahip olmanızdan çok memnun kalacaksınız. Havaalanlarından çıkmadan önce AB üyesi olmayan vatandaşlarla uzun kuyruklarda durmanıza gerek kalmayacak.
AB pasaportu, kontrolünüz dışındaki tüm durumlarda sizi ve ailenizi için sınırsız seyahat edebilme, güvenli konsolosluk yardımları gibi parayla satın alınamayacak kadar değerli faydalar sağlayacaktır.

9. Gayrimenkul alımı yapabilmek
Avrupa Birliği çifte vatandaşlığının diğer bir yararı, herhangi bir AB ülkesinde koşulşuz şartsız mülk edinebilme imkânıdır. Uluslararası yatırımcılar, Avrupa emlak piyasası hakkında olumlu bir beklentiye sahiptir.

Yatırım Yoluyla AB Vatandaşı Olmak!

Portekiz’den ev alarak Portekiz yani Avrupa vatandaşı olmanın başlıca faydaları şu şekilde özetlenebilir:

  • Politik ve ekonomik istikrarsızlığa karşı güvenlik
  • Global ölçekte istediğiniz işleri yapabilme seçeneklerini arttırmak
  • Varlıklarınızı yüksek oranlarda belirsizliklere karşı koruyabilmek
  • Dünyanın birçok ülkesine vizesiz seyahat edebilmek
  • Çocuklarınızın Avrupa’nın saygın üniversitelerinin tüm bölümlerinde ücretsiz eğitim alabilmelerini sağlamak

Golden Visa (Altın Vize) alarak Avrupa vatandaşlığı ile mi ilgileniyorsunuz? EUPorto,  17 yıllık Avrupa tecrübesiyle bu uzun AB vatandaşlığı yolculuğunuzda müşterilerine güvenle yardımcı olmaktadır.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.