Portekiz’deki Vergi Avantajları Nelerdir?

Günümüzde pek çok T.C. kökenli yatırımcı AB vatandaşlığı edinimi için yurt dışında yatırım yaparak ailesinin geleceği için bir B planı oluşturmayı tercih ediyor. Yatırım yoluyla oturum izni ve Avrupa vatandaşlığı programları, artan ilgiyle her geçen gün daha popüler hale geliyor. Bu programlardan en popüler olan Portekiz Golden Vize uygulaması ile 500.000 Euro’luk fon yatırımı karşılığında yılda sadece 7 gün konaklama şartıyla 5 yıl gibi kısa bir sürede AB pasaportu hakkı kazanılıyor.

Portekiz Golden Visa programı kapsamında yapılan fon yatırımında elde edilecek temettü ve sermaye artışı kaynaklı gelirler Portekiz’de yaşanmadığı sürece gelir vergisinden tamamen muaf olurlar.

Portekiz’deki Golden Visa Programı Vergi Sorumluluğu Getirir mi?

Golden Visa Portekiz kartlarınız size Portekiz’de yaşama ve çalışma hakkı tanır. Şayet Portekiz’de yaşanmadığı sürece Portekiz dışındaki gelirlerinizden vergi ödeme sorumluluğunuz bulunmaz.

Portekiz'deki Golden Visa Programı Vergi Sorumluluğu Getirir mi?

Portekiz Golden Visa’nın Genel Vergi Avantajları Nelerdir?

Türkiye ile Portekiz arasında 11 Mayıs 2005 tarihinde çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması imzalanmıştır. Bu yüzden Golden Vize Portekiz fon yatırımcılarına vergi avantajları sunar. Portekiz’e taşınılması durumunda Portekiz yatırım fonu gelirlerinde vergi oranı %10’dur.

EUPorto, sadece Portekiz Golden Visa yatırımcılarıyla güvene dayalı ilişkinin esas alındığı butik bir danışmanlık firmasıdır. Sadece Portekiz’deki fon alanında uzman hukuk firmalarının onayından geçen fon seçeneklerini yatırımcılara sunar, yatırım ve Portekiz Altın Vize başvurularını tek merkezden yürütür. Bu nedenle, yatırımcılarının hedef ve beklentilerine uyan en güvenli yatırım fonlarını önerir. Yatırım seçeneklerini filtreleyerek yatırımcının menfaatini ön planda tutar.

Özetle EUPorto, Golden Visa piyasasındaki danışmanlık firmalarından farklı olarak yatırımcılarına piyasadaki tüm fonları portföyüne alıp listeler halinde sunmaz. Sadece Golden Visa amaçlı çıkartılmış olan riskli fonlara yönlendirmez, tam tersine yatırımcılarının yatırımlarını koruyan, Portekiz yasalarının izin verdiği lokal ve güçlü banka yatırım fonu seçenekleri ile tüm Golden Visa sürecini tek muhatap olarak yönetir.

Golden Visa ile Portekiz Vatandaşlığı konusunda uzman EUPorto, doğuştan Portekizli-Türk olması sebebiyle lokal bilgi ve Portekiz sermaye piyasası hakimiyetine sahiptir. Butik bir danışmanlık hizmetiyle yatırımcının hedefine yönelik en verimli ve güvenli banka yatırım fonu seçenekleri üzerinden yatırımcının tercih yapmasında destek olur. Golden Visa Portekiz ile Portekiz Vatandaşlık alma sürecinde operasyonel kapsamda A’dan Z’ye işlemleri koordine eder. Bilgi ve iletişim için web sitemizi ziyaret edebilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.