Portekiz’de Vergi Kimlik Numarası Almanın Hızlı ve Kolay Yolu

NIF numarası (Número de Identificação Fiscal) Portekiz’de Bireysel Vergi Kimlik Numarası anlamına gelir. NIF kişiye özel olup, 9 haneden oluşur. Sadece Portekiz vergi dairelerinden alınabilir. NIF numarası almak Portekiz’de ücretsizdir.

Portekiz’de NIF (Vergi Kimlik Numarası) Nasıl Alınır?

Portekiz’de NIF (Vergi Kimlik Numarası) Portekiz’de yaşayan bir Portekizli yasal bir temsilci ile Finanças (Portekiz Vergi Dairesi) üzerinden alınabilir. Portekiz’de herhangi bir resmi-yasal işlemde bulunulacaksa örneğin banka hesap açımında, gayrimenkul alımında, fon yatırımında bulunmak için vergi numarası alınması şarttır. Portekiz NIF numarasına sahip olmak, gerek Portekizliler ve Portekiz’de yaşayan yabancılar gerekse Portekiz’de yerleşik olmayanlar için zorunluluktur.

Portekiz’de NIF (Vergi Kimlik Numarası) Nasıl Alınır?

Portekiz’de NIF (Vergi Kimlik Numarası) Almanın Koşulları Nelerdir?

T.C. vatandaşı olarak NIF numarasına Portekiz’e gitmeden Portekiz’de ikamet eden bir temsilciyle veya vekil olarak atadığınız Portekizli bir avukat aracılığıyla sahip olabilirsiniz.

 Portekiz Vergi (NIF) Numaramı Nerede Kullanabilirim?

  • Portekiz’de banka hesap açımında
  • Portekiz’de gayrimenkul alım satımında
  • Portekiz’de araba alımında
  • Portekiz’de ehliyet başvurusunda
  • Portekiz’de elektrik, su bağlatırken veya internet abonmanlığı alırken
  • Portekiz’de vergi öderken
  • Portekiz’de üniversiteye kayıtta
  • Portekiz’de sosyal güvenlik yardımı alırken
  • Portekiz’de sigorta yaptırırken
  • Portekiz’de araba alırken

Portekiz’de NIF (Vergi Kimlik Numarası) Almanın Koşulları Nelerdir?

Golden Visa Rehberiniz EUPorto ile Adım Adım Portekiz NIF Numarası Edinimi

  1. Adım: Avukatınızı seçtikten sonra pasaportunuzun taranmış nüshasını ve e-devletten alacağınız yerleşim belgenizi kendisine iletmeniz yeterli olacak.
  2. Adım: Avukatınız en yakın vergi dairesine (Finanças) giderek NIF numaranız için başvurabilir.

Portekiz Golden Visa Sürecinde NIF Numarasının Önemi Nedir?

Vergi kimlik numarası nedir? sorusuna verilebilecek en kısa yanıt, Portekiz’de vergi ödenirken kullanılan numaradır (NIF). Portekiz’de fon yatırımı olanlar temettü gelirlerini bu numara aracılığıyla edinir. NIF yani Portekiz vergi kimlik noPortekiz Golden Visa yatırımcılarının vergi işlemlerini kontrol etmesinde kullanılan numaradır. Bu numara Altın Vize yatırımcısının kendisine aittir ve sadece yatırımcının kendisi tarafından kullanılmalıdır. Özetle: Portekiz’de Portekiz Golden Visa başvurusu yapabilmek için bir vergi numarası (NIF) almalısınız. T.C. vatandaşı olarak yukarıda belirtilen iki adımla kolayca NIF numarasına sahip olunabilir.

Portekiz Golden Visa uzmanı EUPorto olarak sunduğumuz lokal yatırım fonları ve bağımsız danışmanlık hizmetimizle, yatırımcılarımızın hayallerini ve gelecekteki planlarını hayata geçirebilmeleri konusunda destek oluyoruz.

Portekiz Altın Vize sürecinde doğru fonların seçilmesi, oturma izni ve vatandaşlık işlemlerinin son derece ciddi sorumlulukla yönetilmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Bu nedenle, EUPorto sadece Golden Visa Portekiz alanında aktiftir. Tüm Golden Visa sürecinde rehber edindiğimiz ilkelerimiz, bağımsızlık, lokal uzmanlık ve şeffaflık prensipleri üzerine kuruludur. İlkelerimiz, EUPorto isminin Portekiz Golden Visa alanında, sadece Portekiz lokalliğine odaklı olmasından kaynaklı Türkiye’de en çok tercih edilen marka olmasını sağlamıştır.

EUPorto’nun yenilikçi, sektöründe fark yaratan, Portekiz’in en lokal yatırım fırsatı seçeneklerini yatırımcılarının beklentilere göre günceller. Yatırımcılarının memnuniyeti en temel önceliğidir. 2017’den günümüze yatırım aracılığıyla 200’den fazla ailenin Portekiz Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlamıştır.

Yatırımcılarına tercih ettikleri yatırım fonlarını, avantajları ve dezavantajlarıyla birlikte tanıtır.

İhtiyaç ve hedeflere göre belirlenen yatırım fonlarının risk yapısını bağımsız bir duruşla aktarır. Golden Visa yatırımcıları böylece değerlendirmeler doğrultusunda kendi seçimini bilinçli bir şekilde yapar.

Gerek Portekiz borsası fonu gerekse Portekiz kamu banka destekli Golden Visa ile uyumlu fon seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.