Portekiz’de Temettü Hedefine Yönelik Fon Yatırımı Yapmak

Portekiz Golden Visa kapsamında temettü hedefine yönelik fon yatırımı yapmak alınabilecek risklerin baştan belirlenmesi ve hedeflenen getirinin önceden bilinerek planlanabilmesidir. Portekiz’de Golden Visa için fon yatırımı yaparken çoğu zaman öncelik, anaparayı korumakla beraber Portekiz vatandaşlığını alıncaya kadar düzenli bir Euro gelirine sahip olabilmektir.

Portekiz fon yatırımında bulunmadan önce yatırım hedeflerinizle uyumlu en doğru fon seçeneklerinin belirlenmesi çok önemlidir. Örneğin, amacınız Golden Visa yıllarınızda düzenli veya peşin temettü geliri elde etmek ise bu amaca uygun bir fon portföyü oluşturulabilir.  Böylece, vatandaşlık öncesi Golden Visa masraflarınızın (Portekiz’deki hukuk bürosu, devlete ödenen oturum kart ücretleri, Türkiye-Portekiz ulaşım giderleri vb.) karşılanması mümkün olacaktır.

Portekiz Golden Visa uyumlu bazı fonlarda, yatırımınızın üzerinden ne kadarlık bir getiri elde edeceğiniz yatırım yapılmadan önce belirlidir. Hatta bazı fonlar, yatırım yapılır yapılmaz temettü ödemelerini Golden Visa yatırımcılarına peşinen yaparlar. Böylece yatırım tutarınızı en düşük seviyede tutup toplam portföy riskinizi minimize edebilirsiniz. Fon şirketleri arasındaki rekabet, yatırımcıların ihtiyaçlarını daha iyi karşılar. Peşin temettü ödemesinde bulunan fonlar, bu şekilde Golden Visa yatırımcılarına benzersiz değer ve fayda sunarak birçok fondan ayrışırlar. Peşin temettü avantajı, yatırımcının likiditesini güçlendirerek Eurobond piyasasında yüksek gelir elde edilmesine yardımcı olur.

Özetle, Portekiz’de temettü hedefine yönelik fon yatırımı yaparak yatırımınızda geri dönüşü büyük bir ölçüde korumuş ve ana paranızı kaybetme riskinin önüne geçmiş olursunuz.

Portekiz Golden Visa Temettü Geliri İçin Yol Haritamız

Portekiz’de düzenli temettü hedefine yönelik yatırım yapabilmek için öncelikle en doğru fonları belirlemek gerekir. İleride bir sorunla karşılaşmamak için yapılması gerekenler birkaç adımda netleştirilebilir.

Adım 1

Temettü ödemelerinin tam olarak ne zaman yapılacağının öğrenilmesi: Portekiz’de bazı fonlar temettü gelirlerini peşin öderler bazıları ise hedeflerinin tutturulması koşuluyla ödeme yapabileceklerini belirtirler. Burada zamanlama kadar temettü oranlarının doğru ve gerçekçi olması çok önemlidir.

Adım 2

Golden Visa yılları içerisinde ne tür masraflarla karşılaşılacağının hesaplanması ve bu masrafların ne zaman karşınıza çıkacağının belirlenmesi

Adım 3

Fondan elde edilecek peşin temettü ödemesiyle Türkiye’de Eurobond yatırımında bulunularak Golden Visa giderleri ödenebildiğinden optimum zaman planlamasının oluşturulması

Temettü hedefli bir Golden Visa yatırımı, ideal ve akıllıca bir stratejidir. Özellikle peşin temettü sunan fonlar, genellikle kârlılığı yüksek ve güçlü finansal yapısı olan kuruluşlardır.

Ancak, Golden Visa yıllarında temettü geliri elde etmek üzerinden fonu seçmek, yatırımcılar için riskli bir strateji de olabilir. Türkiye’de de olduğu gibi fon şirketleri, temettü ödemelerini düzenli olarak yapamayabilir veya oranları hedeflediklerinden düşük olabilir. Bilindiği gibi temettü, fon şirketlerinin kârından yapılan bir ödeme olduğu için fona bağlı olan şirketlerin kârlılığındaki düşüşler Golden Visa yatırımcılarına yapılacak temettü miktarını etkileyebilir.

Portekiz Golden Visa uyumlu temettü ödeyen fonlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için, Portekiz fon piyasalarını en yakından takip eden EUPorto yetkilileriyle iletişime geçebilirsiniz. Sadece Portekiz Golden Visa alanında aktif, uzman kuruluş EUPorto yatırımcılarına Portekiz’deki yatırımlarını daha iyi yönetmelerine yardımcı olur.

Portekiz’deki Fon Şirketleri Neden Temettü Dağıtır?

Portekiz’de Golden Visa uyumlu bazı fon kuruluşları temettü ödemesi yaparlar. Bu ödeme, fon kuruluşunun kazancına göre belirlenir. Fon kuruluşları, temettü ödemelerini yatırımcılarını memnun etmek ve piyasadan daha fazla yatırımcı çekerek büyümede süreklilik sağlamak için temettü ödemesi gerçekleştirirler.

Portekiz’de bir fon şirketi Golden Visa yatırımcılarına temettü ödemesi yapıyorsa bu, fon kuruluşunun güçlü ve sağlıklı olduğuna dair bir göstergedir.

Portekiz’deki Fon Şirketleri Neden Temettü Dağıtır?

Portekiz’de Golden Visa Uyumlu Fon Kuruluşları Temettü Miktarını Nasıl Belirler?

Temettü ödemelerinde birkaç faktörü dikkate almak gerekir.

  1. Fon kuruluşunun finansal durumu önemlidir. Fonların temettü ödemesi yapabilmesi için nakit akışının ve kârlılığının yeterli olması gerekir.
  2. Fon kuruluşları, pazardaki büyüme stratejilerine yatırım yapmak amacıyla temettü ödemesinde bulunabilir. Bu durumda Golden Visa yatırımcıları, fon kuruluşlarının orta ve uzun vadeli büyüme potansiyelinden yararlanabilirler.
  3. Fon kuruluşlarının borçları olası temettü ödemelerini etkileyecektir. Bir fon kuruluşu, borçlarını ödeyebilmek için nakit akışını kullanacağından temettü ödemelerini kısabilir veya ertelemek durumunda kalabilir.
  4. Piyasa koşulları temettü ödemelerini etkileyecektir.
  5. Eğer fonun aktif olduğu sektörde veya piyasa koşullarındaki gelişmeler olumsuzsa, fon kuruluşları temettü ödemelerini kesmek durumunda kalabilir. Diğer yandan, sektördeki olumlu koşullar, fon kuruluşlarının temettü ödemelerini artırabilir ve Golden Visa yatırımcılarının memnun kalmasını sağlayabilir.

Ayrıca, temettü dağıtımının Golden Visa yatırımcılarına 7 Ekim 2023 sonrası yeni Golden Visa mevzuatında yer alan kurallara uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi çok önemlidir.

Tüm bu detaylar göz önünde bulundurulduğunda, Portekiz Golden Visa yatırımcıları temettü ödeyecek fon şirketleri seçiminde son derece dikkatli olmalıdır. Fon kuruluşunun mevcut finansal durumu, büyüme stratejilerinin Portekiz gerçekliğinde sağlamlığı ve sürdürülebilirliği, dinamik serbest piyasa koşulları Golden Visa yıllarınızda temettü beklentinizi etkileyecek önemli faktörlerdir.

Özetle, temettü hedefli Golden Visa fon yatırımı Portekiz vatandaşlığı alıncaya kadar bir gelir fırsatı sunar. Ancak, fon seçiminde bulunurken sadece temettü oranına değil, fon şirketinin öz sermayesine yani finansal yapısına, sektörüne, kârlılığına ve gelecekteki beklentilerine de dikkat etmek gerekir.

EUPorto ile Temettü Ödeyen Fonlarla Golden Visa Başvurusu Nasıl Yapılır?

Portekiz Golden Visa uzmanı EUPorto olarak, temettü ödemelerini gerek yıllık bazda gerekse baştan peşin olarak ödeyen lokal yatırım fonlarıyla yatırımcılarımızın hayallerini ve gelecekteki planlarını hayata geçirebilmeleri konusunda destek oluyoruz.

Portekiz Golden Visa sürecinde temettü ödeyen en doğru fonların seçilmesi, oturma izni ve vatandaşlık işlemlerinin son derece ciddi sorumlulukla yönetilmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Bu nedenle, EUPorto sadece Portekiz Golden Visa alanında aktiftir. Tüm Golden Visa sürecinde rehber edindiğimiz ilkelerimiz, bağımsızlık, lokal uzmanlık ve şeffaflık prensipleri üzerine kuruludur. İlkelerimiz, EUPorto isminin Portekiz Golden Visa alanında, sadece Portekiz lokalliğine odaklı olmasından kaynaklı Türkiye’de en çok tercih edilen marka olmasını sağlamıştır.

EUPorto’nun yenilikçi, sektöründe fark yaratan, Portekiz’in temettü ödeyen en lokal yatırım fon seçeneklerini yatırımcılarının beklentilere göre günceller. Yatırımcılarının memnuniyeti en temel önceliğidir. 2017’den günümüze yatırım aracılığıyla 200’den fazla ailenin Portekiz Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlamıştır.

Yatırımcılarına tercih ettikleri temettü ödeyen yatırım fonlarını, avantajları ve dezavantajlarıyla birlikte tanıtır.

İhtiyaç ve hedeflere göre belirlenen yatırım fonlarının risk yapısını bağımsız bir duruşla aktarır. Golden Visa yatırımcıları böylece değerlendirmeler doğrultusunda kendi seçimini bilinçli bir şekilde yapar.

Gerek Portekiz açık fonlar gerekse Portekiz bankalara ait Golden Visa ile uyumlu fon seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.