Portekiz’de Sürdürülebilir Yatırım: En Güvenli Fonlar ve Yatırım Fırsatları

2017’den günümüze sadece Portekiz Golden Visa alanında aktif EUPorto olarak, Portekiz Altın Vize uyumlu fonlardan seçim yaparken nasıl bir yol izlemeniz gerektiğine dair bir rehber oluşturduk. Portekiz’de en güvenilir fonları seçmenize yardımcı olacak ipuçlarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

  • Fonda Devlet Kontrolü ve Güvencesi Mevcut mu?

Golden Visa Portekiz başvurusunda bulunabilmek için toplamda 500.000 Euro tutarında Golden Visa uyumlu yatırım fonu almanız gerekir. Yatırım yapacağınız fonların devlet güvencesinde bulunup bulunmadığı çok önemlidir. Devlet güvencesi sadece takasbank mantığıyla çalışan likit yani açık fonlarda mevcuttur. Portekiz’in kapalı fonlarında maalesef devlet güvencesi bulunmaz. Yıllardır biriktirdiğiniz tasarrufunuzu bilmediğiniz bir ülkede riske etmek istemiyorsanız açık uçlu fonlar üzerinden ilerleyebilirsiniz.

  • Fonun Arkasında Bir Banka Var mı?

Portekiz Altın Vize uyumlu kapalı uçlu banka fonları mevcuttur. Bu fonlar finansal olarak daha güçlü oldukları için Golden Visa yatırımcılarına daha çok güven verirler. Topladıkları fonları kendi alt şirketlerinin likiditesi için kullanmazlar.  Portekiz’de birçok kapalı fon şirketi Golden Visa yatırımcılarından topladıkları paralarla kendi şirketlerini finanse etmeye çalışır. Portekiz fon yatırımı sürecinde karşılaşacağınız bu yapılar son derece risklidir. Menfaat çatışması riski taşıyan bu fonlar bize Türkiye’de birçok özel bankanın batma nedenini hatırlatır.  Fonların riskli tarafı yatırımcılardan topladıkları paralarla alt iştiraklerinin likiditesini sağlamalarıdır, buradaki tehlike işlerin kötü gitmesi durumunda da fonlamaya devam etmeleridir.

En Güvenli Fonlar ve Yatırım Fırsatları

  • Yeni Golden Visa Yasasıyla Fonun Yaşam Döngüsü Uyumlu mu?

Bir Golden Vize yatırımcısı olarak paranızın fonda ne kadar süre kalacağını baştan öğrenmelisiniz. Yeni yasa kapsamında yatırımı yaptıktan tam beş sene sonra Portekiz vatandaşlığına başvuru yapılabileceğinden, 5-6 yıl vadeli fonlar arasından en güvenilir olanlara öncelik verilebilir. Portekiz açık fonlarında bir vade yoktur, istediğiniz anda yatırımınızı bozup ülkeden çıkış yapabilirsiniz.

  • Sadece Golden Visa Amaçlı Çıkartılmış Bir Fon mu?

Bu filtre son derece önemlidir. Bunu anlayabilmek için fonun şu ana kadar ne kadar sermaye toplandığını ve Altın vize yatırımcılarının toplam yatırımcı sayısının yüzde kaçına denk geldiğini sorabilirsiniz. Bu, size sunulan fonun olası bir Golden Visa programının iptalinde fonun Portekiz gerçekliğinde likiditesini sağlayıp saplayamayacağı konusunda gerçekçi bir fikir verecektir. Bu yüzden, sadece Golden Visa yatırımcılarından değil de Portekizli lokal bireysel ve kurumsal yatırımcıların da güvenini kazanmış lokal Portekiz yatırım fonu seçenekleriyle ilerlemek elzemdir.

Portekiz vatandaşlık uzmanı EUPorto olarak, sunduğumuz lokal yatırım fonları ve bağımsız danışmanlık hizmetimizle, yatırımcılarımızın hayallerini ve gelecekteki planlarını hayata geçirebilmeleri konusunda destek oluyoruz.

Portekiz Golden Visa sürecinde doğru fonların seçilmesi, oturma izni ve Portekiz vatandaşlık işlemlerinin son derece ciddi sorumlulukla yönetilmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Bu nedenle, EUPorto sadece Portekiz Golden Visa alanında aktiftir. Tüm Golden Visa sürecinde rehber edindiğimiz ilkelerimiz, bağımsızlık, lokal uzmanlık ve şeffaflık prensipleri üzerine kuruludur. İlkelerimiz, EUPorto isminin Portekiz Golden Visa alanında, sadece Portekiz lokalliğine odaklı olmasından kaynaklı Türkiye’de en çok tercih edilen marka olmasını sağlamıştır.

EUPorto’nun yenilikçi, sektöründe fark yaratan, Portekiz’in en lokal yatırım fırsatı seçeneklerini yatırımcılarının beklentilere göre günceller. Yatırımcılarının memnuniyeti en temel önceliğidir. 2017’den günümüze yatırım aracılığıyla 200’den fazla ailenin Portekiz oturum başvurularını başarıyla tamamlamıştır.

Yatırımcılarına tercih ettikleri yatırım fonlarını, avantajları ve dezavantajlarıyla birlikte tanıtır.

İhtiyaç ve hedeflere göre belirlenen yatırım fonlarının risk yapısını bağımsız bir duruşla aktarır. Golden Visa yatırımcıları böylece değerlendirmeler doğrultusunda kendi seçimini bilinçli bir şekilde yapar.

Gerek devlet güvenceli Portekiz açık-likit fonlar gerekse bankalara ait Golden Visa ile uyumlu en güvenilir yatırım fonu seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Portekiz’de Yaşam Kalitesi

Portekiz’de Yaşam Kalitesi

Portekiz Golden Visa ile Yaşam Kalitenizi Yükseltin! Portekiz 2012’de Golden Visa Oturum Programı’na başladıktan sonra, özellikle…
Detaylı Bilgi Alın.