Portekiz’de Satılık Gayrimenkuller Nasıl Bulunur?

Portekiz’de Satılık Gayrimenkuller Nasıl Bulunur?

Portekiz Golden Visa yatırım yoluyla oturum izni ardından vatandaşlık hakkı sunan bir programdır.

Önemli Not: Bu programa dâhil olmanın koşullarından biri gayrimenkul(ler) satın almaktı ancak 7 Ekim 2023 sonrası Portekiz Parlamentosunun aldığı karar sonrası sadece yatırım fonu alımıyla Portekiz Golden Visa programına başvurmak mümkün.

Güncel yasaya göre Portekiz yatırım vatandaşlık kapsamında yapılacak Golden Visa yatırım fonu alımı toplam 500.000 Euro’dur. Bu toplam tutar çeşitli Portekiz yatırım fonu seçeneklerine dağıtılabilir. Yapılacak fon yatırımı Portekiz Golden Visa ile uyumlu olmalıdır; belirlenmiş kriterlere sahip olmalıdır. Ancak, yatırım fonunun belirlenmesinde bu koşul yeterli olmamalıdır. Yatırım yapmak ciddi bir iştir. Bu yüzden, Portekiz özelinde ve Portekiz yatırım fonu uzmanlarıyla birlikte değerlendirilmelidir.

Golden Vize Portekiz amaçlı alınacak Portekiz yatırım fonları güncel yasada gayrimenkul içerikli olmamalıdır. Gayrimenkul fonları kapsam dışı olmuştur. Portekiz Golden Visa uyumlu ‘açık’ fonlar yatırımcıya likidite sunar. ‘Kapalı’ fonlar ise dikkatlice seçilmelidir. Sadece golden visa amaçlı çıkarılmış fonlar olmamasına özen gösterilmelidir. Portekizlilerin ve golden visa dışı yatırımcıların da tercih ettiği bir fon olmasına dikkat edilmelidir. Temettü hedefleyen yatırımcılar fonun yatırım modellerini incelemeli ve Portekiz gerçekliğinde değerlendirmelidir. Bu konuda Portekiz yatırım fonu konusunda uzmanlaşmış bağımsız bir danışmanlık firmasından destek alınmalıdır.

Golden Visa programından bağımsız olarak, yatırım değeri olan bir gayrimenkulün türü ve konumu bilinçle seçilmesi gereken bir konudur.

Portekiz’in hangi şehrinde yatırım yapacağınıza karar verdikten sonra gayrimenkul arayışına geçebilirsiniz. Bu süreçte www.idealista.pt veya www.olx.pt gibi lokal sitelerden birçok lokasyondaki satılık güncel gayrimenkullerin m2 fiyatları hakkında doğru bir tespitte bulunabilirsiniz.

Portekizlilerin en çok kullandığı bu iki sitedeki güncel satılık ilanlar lokal emlakçılar ya da doğrudan ev sahipleri tarafından oluşturur.

Portekiz’de gayrimenkul satın alırken yapılması gereken tüm emlak alım satım işlemleri, Golden Visa başvurusu ve sonrasında karşılaşacağınız tüm süreçlerde güvenilir, Portekiz’in kültür ve diline hâkim, Portekiz Golden Visa konusunda deneyimli bir danışmanlık kurumundan yardım almanız elzemdir. Portekiz Emlak piyasası alanında uzman olan bir kuruluşun danışmanlığı, yaklaşık 2-3 ay sürecek hukuki ve operasyonel sürecin sağlıklı çalışmasını sağlar.

Adaları ve uçsuz bucaksız kumsalları ile tanınan Avrupa ülkesi Portekiz doğa, kültür, sanat, golf ve şarap turizmi açısından en çok ilgi çeken ülkeler arasındadır. Portekiz 1986 yılında Avrupa Birliği üyesi olmuştur. Avrupa gayrimenkul yatırım fırsatları açısından irdelendiğinde, Portekiz emlak piyasası aşağıdaki tablolarda belirtildiği gibi yüzde 4,52 yıllık değer artış performansı ile TC kökenli yatırımcılar için oldukça çekicidir.

Yatırım Getirisi
Yıllık Fiyat Artışı
LİZBON 4,52%
PARİS 2,82%
LONDRA 3,92%
MÜNİH 2,57%
MADRİD 4,27%
ROMA 3,78%
PRAG 3,07%

 

T.C. Vatandaşları, Golden Visa amaçlı yurt dışında ev satın almak konusunda nüfus sayısı baz alınarak değerlendirildiğinde Portekiz’i en çok tercih eden yatırımcı topluluğu statüsünde bulunuyor. Portekiz 280.000 Euro değerinde gayrimenkul satın alanlara oturum izni, sonrasında da yılda sadece 7 gün Portekiz’de bulunma şartı ile Avrupa pasaportuna başvurma fırsatı sunar. Portekiz’de bulunan satılık ev ve dükkânlar yurt dışında gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen yatırımcılara 4.555 Euro ortalama metrekare fiyatı ile cazip değer artış fırsatı sunmaktadır.

Lizbon ve diğer Avrupa Şehirleri
Güncel M2 Fiyatı Lizbon ile Karşılaştırma
LİZBON 4.555 €
PARİS 13.518 € 197%
LONDRA 12.918 € 184%
MÜNİH 11.784 € 159%
MADRİD 4.967 € 9%
ROMA 6.921 € 52%
PRAG 5.408 € 19%

 

Portekiz’de En Çok Tercih Edilen Gayrimenkul Nedir? Portekiz’den Ev Nasıl Alınır?

Portekiz’de yatırım yapmayı düşünüyor ancak henüz hangi şehrin yatırım açısından daha fazla fırsat barındırdığını merak ediyorsanız atacağınız adımlar son derece önemli olacaktır.

Lizbon, Porto ve Algarve genellikle talepteki süreklilikten dolayı daha dinamik ve değişkendir. Örneğin Portekizliler son zamanlarda pandemi sebebiyle bahçeli ve daha geniş konutlara yönelmiştir.  Bu yüzden bazı bölgelerde fiyat artışları yaşanırken bazı bölgelerde ise fiyatlarda düşüş gözlemlenmiştir. Fiyat artışlarında artan üretim maliyetleri ve konut stoklarının azalması etkili olmuştur.

Portekiz Golden Visa uzmanı EUPorto olarak, sunduğumuz lokal yatırım fonları ve bağımsız danışmanlık hizmetimizle, yatırımcılarımızın hayallerini ve gelecekteki planlarını hayata geçirebilmeleri konusunda destek oluyoruz.

Portekiz Golden Visa sürecinde doğru fonların seçilmesi, oturma izni ve vatandaşlık işlemlerinin son derece ciddi sorumlulukla yönetilmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Bu nedenle, EUPorto sadece Portekiz Golden Visa alanında aktiftir. Tüm Golden Visa sürecinde rehber edindiğimiz ilkelerimiz, bağımsızlık, lokal uzmanlık ve şeffaflık prensipleri üzerine kuruludur. İlkelerimiz, EUPorto isminin Portekiz Golden Visa alanında, sadece Portekiz lokalliğine odaklı olmasından kaynaklı Türkiye’de en çok tercih edilen marka olmasını sağlamıştır.

EUPorto’nun yenilikçi, sektöründe fark yaratan, Portekiz’in en lokal yatırım fırsatı seçeneklerini yatırımcılarının beklentilere göre günceller. Yatırımcılarının memnuniyeti en temel önceliğidir. 2017’den günümüze yatırım aracılığıyla 200’den fazla ailenin Portekiz Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlamıştır.

Yatırımcılarına tercih ettikleri yatırım fonlarını, avantajları ve dezavantajlarıyla birlikte tanıtır.

İhtiyaç ve hedeflere göre belirlenen yatırım fonlarının risk yapısını bağımsız bir duruşla aktarır. Golden Visa yatırımcıları böylece değerlendirmeler doğrultusunda kendi seçimini bilinçli bir şekilde yapar.

Gerek Portekiz borsası fonu gerekse Portekiz kamu banka destekli Golden Visa ile uyumlu fon seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.