Portekiz’de Şarap Kültürü: Özel Deneyimler

Portekiz’de şarap kültürü çok önemli bir yer tutar. Her ne kadar dünyada popüler olarak Porto şarapları bilinse de Portekiz şarapları çok geniş bir yelpazededir.

Portekiz’de Porto şarapları buzdağının sadece görünen kısmını oluşturur. Üzümü Douro Vadisi’nde yetişir. Douro Nehri üzerinden Porto şehrine teknelerle getirilir, oradan da yurtdışına ihraç edilir. Porto şarabı tatlıdır. Aperitif veya dijestif olarak tüketilir. Porto şarapları koyu kırmızı (ruby), kahverengiye çalan (tawny) ve altın renginde (white) olarak üç çeşittir. Porto şaraplarının üretildiği Douro Vadisi Portekiz şarap haritasının çok küçük bir bölümünü oluşturur. Bu popülerleşmiş şarabın dışında Portekiz’in geniş bir yelpazede şarap çeşitleri vardır.

Portekiz Şarap Turizmi için En İyi Ülkeler Arasında

Portekiz küçük bir ülke olmasına rağmen çok çeşitli iklim ve topoğrafyaya sahiptir. Doğuda İspanya sınırında bulunan yüksek dağlar, batıda ise Atlantik Okyanusu vardır. Bir yanda İspanya’dan gelen sıcaklar, bir yanda da serin okyanus iklimi bulunur. Bu yüzden, bulunduğu coğrafyaya göre her bölgenin kendine özgü mikro iklimi vardır.

Portekiz’in en kuzeyinde, serin ve yemyeşil bölgenin özel üzümleriyle üretilen “Vinho Verde” yani yeşil şarap türü vardır. İçimi hafif ve serinleticidir.

Yine kuzeyde yer alan Douro bölgesinde Porto şarabının üzümleriyle üretilen sek kırmızı şaraplar da bulunur. Meyveli ve baharatlı şarap türleri vardır. Yoğun ve derin bir tada sahiptir.

Biraz güneye doğru ilerlediğimizde meşhur bir şarap yöresine gelinir: Dão Bölgesi. Bu bölge kışın soğuk yazın ise sıcaktır. Çok köklü üzüm bağlarına sahiptir, aynı zamanda da modern üretim teknikleriyle birleştirilmiştir. Bu yüzden, Dão şarapları son derece rafine şaraplardır.

Portekiz’in ortasında ise Lizbon şarap bölgesi yer alır. Düzlük konumdadır ve deniz ikliminden etkilenir. Bu bölgenin şarapları hafif ve meyvelidir; kırmızı, roze ve beyaz türleri vardır.

Portekiz'de Şarap Kültürü ve Gastronomi Özel Deneyimler

Portekiz’in orta bölgesinin güneyinde Setúbal ve Alentejo şarap bölgeleri vardır. Setúbal’da, düzlüğün yanısıra dağlık alanların da olmasından dolayı çok rafine şaraplar üretilir. Özellikle, Palmela yöresinin Castelão üzümleriyle üretilen şarapları çok değerlidir. Ayrıca bu bölgenin fortifiye şarap türü olan “Moscatel de Setúbal” çok ünlüdür.

Alentejo ise İspanya ile sınırı olan sıcak ve geniş bir iç bölgedir. Bu bölgede çok çeşitli üzüm türleri vardır.

Bunların dışında Portekiz’in en güneyinde yer alan Algarve Bölgesi ile Portekiz’in takım adaları olan Azor ve Madeira’nın da kendine özgü ünlü şarapları vardır. Portekiz rose şarap çeşitleri serinleten meyveli bir tattadır. Touriga, Nacional ve Syrah kırmızı üzümleri kısa bir süre fermente edilir ve yumuşak bir pembe renge sahiptir.

Portekiz’in En Ünlü Şarap Markaları

Genel olarak Portekiz şarap markaları arasında şunlar sayılabilir: Bacalhôa, Pacheca, José Maria de Fonseca, Caruxa, Aveleda, Ramos Pinto, Kopke

Portekiz pek çok yatırımcı için tercih edilen ülkelerin başında gelmektedir. Bunun nedenleri arasında Portekiz’in güvenli bir ülke olması vardır. Amaç yaşama veya kısa süreli turistik ziyaret olsun, Portekiz zengin ve benzersiz bir deneyim sunar.

Yatırımla En Kolay Avrupa Vatandaşlığı Edinimi

Portekiz Golden Visa yatırımcı ve aile fertlerine Avrupa’nın fırsatlarını aralayan önemli bir kapıdır. Portekiz altın vize olarak da anılan bu program Türkiye’den taşınma zorunluluğu olmadan ve T.C. vatandaşlığını kaybetmeden, uzaktan Avrupa vatandaşlığı alma fırsatı sunan tek oturum programıdır. Golden vize programı pek çok Avrupa ülkesinde uygulanmaktadır. Ancak, hiçbir ülkenin vatandaşlık programı o ülkede yaşamadan vatandaşlık almayı mümkün kılmaz. Sadece Golden Visa Portekiz bu fırsatı tanımaktadır. Portekiz Altın Vize oturum programına 500.000 euro tutarında yatırım karşılığında ailece dâhil olduktan sonra beş yıl boyunca yılda sadece 7 gün Portekiz’de vakit geçirmek yeterlidir. Beş yıllık altın vize programından sonra ülkede yaşama zorunluluğu olmadan, doğrudan vatandaşlık programına başvurmak mümkündür. Böyle bir fırsat başka hiçbir golden visa programında yoktur.

Portekiz Golden Visa uzmanı EUPorto olarak, sunduğumuz lokal yatırım fonları ve bağımsız danışmanlık hizmetimizle, yatırımcılarımızın hayallerini ve gelecekteki planlarını hayata geçirebilmeleri konusunda destek oluyoruz.

Portekiz Golden Visa sürecinde doğru fonların seçilmesi, oturma izni ve Portekiz vatandaşlık işlemlerinin son derece ciddi sorumlulukla yönetilmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Bu nedenle, EUPorto sadece Portekiz Golden Visa alanında aktiftir. Tüm Golden Visa sürecinde rehber edindiğimiz ilkelerimiz, bağımsızlık, lokal uzmanlık ve şeffaflık prensipleri üzerine kuruludur. İlkelerimiz, EUPorto isminin Portekiz Golden Visa alanında, sadece Portekiz lokalliğine odaklı olmasından kaynaklı Türkiye’de en çok tercih edilen marka olmasını sağlamıştır.

EUPorto’nun yenilikçi, sektöründe fark yaratan, Portekiz’in en lokal yatırım fırsatı seçeneklerini yatırımcılarının beklentilere göre günceller. Yatırımcılarının memnuniyeti en temel önceliğidir. 2017’den günümüze yatırım aracılığıyla 200’den fazla ailenin Portekiz Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlamıştır.

Portekiz Golden Visa ve yatırım seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Portekiz’de Yaşam Kalitesi

Portekiz’de Yaşam Kalitesi

Portekiz Golden Visa ile Yaşam Kalitenizi Yükseltin! Portekiz 2012’de Golden Visa Oturum Programı’na başladıktan sonra, özellikle…
Detaylı Bilgi Alın.