Portekiz’de Mevsimlik Etkinlikler: Yazdan Kışa Gezi Rehberi

Portekiz, özellikle son yıllarda ülkemizde adından çok bahsedilen bir ülke konumundadır. Bunun nedeni sunduğu Golden Visa oturum izni programı ve yaşama zorunluluğu olmadan beş yıl sonra Avrupa vatandaşlığına götüren tek ülke olmasıdır. Avrupa pasaportu sunması bakımından Portekiz Golden Visa yatırımcı ve ailesi için eşsiz bir fırsattır.

Portekiz’de Yaşam

Portekiz coğrafi bakımdan da eşsiz güzellikler sunar. Dört mevsim faydalanabilecek bir ülkedir. İlkbahar, yaz ve sonbahar uzundur. Buna karşılık kış ayları kısadır. Portekiz ve takım adaları kilometrelerce uzanan sahilleri, dağ yürüyüşleri ve baraj gölleriyle doğa sporları için birebirdir. Aşağıda mevsimlere göre Portekiz’de gidilecek yerlerle ilgili kısa bilgilere ulaşabilirsiniz.

Portekiz’de ilkbahar çok uzundur. Sürelerine bağlı olarak farklı doğal güzellikleri peş peşe sıralar. İlkbaharın en meşhur bölgesi Alentejo’dur. Alabildiğine uzanan düzlükleri bahar dalları ve kır çiçekleriyle rengarenk manzaralar sunar. Mart ayından itibaren bu bölgeye yapılacak bir gezi unutulmaz olacaktır. Ayrıca, Alqueva baraj göllerinde yapılacak kano vb. gibi su sporları ilkbaharın keyfini yaşatacaktır.

Lizbon ise mayıs ayı boyunca tamamıyla mora bürünür. Jakaranda adındaki ağaç başkentin her yerinde mor çiçek açar. Lizbon’un tüm sokakları mor bir cümbüşe bürünür. Kaçırılmayacak kadar güzeldir.

Yaz aylarını deniz ile değerlendirmek en iyi seçenektir. En gözde plajlar arasında şunları sıralayabiliriz. Comporta, Tróia, Sesimbra, Galapinhos, Ribeira do Cavalo, Odeceixe ve 200 km boyunca uzanan Algarve bölgesinin tüm plajları.

Sonbahar aylarında ise Douro Vadisi kızarmış üzüm bağlarının hasat zamanı etkinlikleriyle zenginleşir. Porto’dan başlayarak Douro Nehri’nin iç taraflarına uzanan bir tekne gezintisi, şarap çiftliklerini ziyaret ve şarap tadım etkinlikleri hem görsel hem de tatsal olarak ziyaretçileri doyuracaktır.

Kış aylarında ise Portekizliler Serra da Estrela dağına akın ederler. Portekiz’in en yüksek tepesi olması nedeniyle karla buluşma noktasıdır. Manzarası enfestir. Ayrıca orta ve kuzey bölgede bulunan dağlık yerlerdeki küçük yerleşim yerlerinde konaklamak kışın mevsimsel keyfini yaşatacaktır. Kayalardan oluşan Monsanto, taş kiremit evlerin bulunduğu Piódão ile Braga ve Guimarães şehirleri tarihi güzellikleri gezmek kış aylarında ideal olacaktır.

Portekiz Altın Vize ile Avrupa’yı Gezin!

Yatırımla oturma izni olarak da adlandırılan golden visa Portekiz, başvuru sahiplerine ve ailelerine oturum izni vererek T.C. vatandaşlarının vize sorununa çözüm getiriyor. Portekiz fon yatırımı karşılığında altın vize veren Portekiz en tercih edilen golden vize programı olmaya devam ediyor.

Portekiz Altın Vize ile Avrupa’yı gezin

Portekiz Vatandaşlığı ile İstediğiniz Avrupa Ülkesinde Yaşayın!

Yatırımla vatandaşlık veren ülkeler arasında birinci sırada Portekiz geliyor. Yatırımı yaptıktan tam beş yıl sonra vatandaşlık hakkı doğuyor. Portekiz vatandaşlığı aldıktan sonra AB ülkelerinde sorgusuz sualsiz yaşama hakkı doğuyor. Çocuklarının geleceğine yatırım yapmak isteyen aileler için Portekiz tek seçenektir çünkü sadece beş yıllık bir süre içinde yılda 7 gün Portekiz’de tatil yapmak vatandaşlığa gitmek için yeterlidir. Portekiz’e seyahatlerinizi yukarıda belirttiğimiz gezilecek yerlerde değerlendirebilirsiniz.

EUPorto ile Portekiz Golden Visa Başvurusu Nasıl Yapılır?

Portekiz Golden Visa uzmanı EUPorto olarak, sunduğumuz lokal yatırım fonları ve bağımsız danışmanlık hizmetimizle yatırımcılarımızın hayallerini ve gelecekteki planlarını hayata geçirebilmeleri konusunda destek oluyoruz.

Gerek Portekiz borsası fonu gerekse Portekiz kamu banka destekli Golden Visa ile uyumlu fon seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

 

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.