Portekiz’de Gayrimenkul Ediniminde Checklist

Portekiz Golden Visa, gayrimenkul alımıyla Portekiz oturum hakkı sunan Avrupa’nın en popüler programıdır.  Tüm T.C. vatandaşları Portekiz’de mülk sahibi olarak oturum ve sonrasında ailece AB vatandaşlığına başvurabilir.

Portekiz’de Gayrimenkul Ediniminde Noterde İzlenmesi Gereken Prosedürler;

  1. Noter, satın alınacak gayrimenkulün tapusunu kontrol eder ve gayrimenkulün mülkiyetinin ne zaman ve nasıl edinildiğini araştırır.
  2. Noter taraflar arasında imzalanmış satış sözleşmesinde belirtilen gayrimenkulün doğru isim adına kayıtlı olup olmadığını kontrol eder.
  3. Kendisine sunulan alıcı ve satıcının kimlik belgelerini kontrol eder.
  4. Satıcının, gayrimenkulün mülkiyetini edindiği dönemde evli olup olmadığına bakar, satarken de medeni halini kontrol eder.
  5. Taşınmaz üzerinde idari ve adli herhangi bir borç olup olmadığını kontrol eder.
  6. Gayrimenkulün, tarihi eser veya koruma altına alınmış olup olmadığını kontrol eder.
  7. İmar planının kontrolünü sağlar.
  8. Noter, alıcı ile görüşerek evlilikte mal rejimi öğrenerek (ortak mal varlığı veya mal ayrılığı) taşınmazın kimin üzerine tescil edileceğini belirler.
  9. Noter mülkiyet devir sözleşmesine imza almadan önce sözleşmenin genel hatlarını taraflara okur. İmzalanan sözleşmenin bir nüshası kadastroya şerh ettirilir.
  10. Daha önceden bankadan alınan bloke çek satıcıya teslim edilir.
  11. Tapu senedi noter tarafından alıcıya verilir.

Portekiz’de Gayrimenkul Alım Satım Masrafları

Portekiz’de Gayrimenkul Alım Satım Masrafları

Portekiz kanunlarına göre gayrimenkul devrinde doğacak masraflar alıcıya aittir. Türkiye’de Tapu Sicil Müdürlüğü nezdinde gerçekleşen gayrimenkul alım satım işlemleri Portekiz’de noterde yapılmaktadır.

EUPorto, sadece Portekiz Golden Visa yatırımcılarıyla güvene dayalı ilişkinin esas alındığı bir danışmanlık firmasıdır. Sadece Portekiz’deki kurumsal ve gayrimenkul alanında uzman hukuk firmalarının onayından geçen projeleri yatırımcılara sunar, yatırım ve Golden Vize başvurularını tek merkezden yürütür. Bu nedenle, yatırımcılarının hedef ve beklentilerine uyan en güvenli gayrimenkulleri ve yatırım fonlarını önerir. Yatırım seçeneklerini filtreleyerek yatırımcının menfaatini ön planda tutar.

Özetle EUPorto, Golden Visa piyasasındaki danışmanlık firmalarından farklı olarak yatırımcılarına bir emlakçı gibi piyasadaki tüm gayrimenkul projelerini portföyüne alıp listeler halinde sunmaz. Riskli gayrimenkul projelerine yönlendirmez, tam tersine yatırımcılarının yatırımlarını koruyan, Portekiz yasalarının izin verdiği doğru uygulamalarla tüm Golden Visa sürecini tek muhatap olarak yönetir.

Sadece Portekiz Golden Visa konusunda uzman EUPorto, doğuştan Portekizli-Türk olması sebebiyle lokal bilgi ve piyasa hakimiyetine sahiptir. Lizbon ve civarı, Porto ve Algarve bölgesinde en verimli ve güvenli gayrimenkul seçeneklerini sunar. Portekiz Altın Vize kapsamındaki tüm yatırım türleri ve kategorilerinde zengin bir portföye sahiptir. Minimum 280.000, 350.000, 400.000 ve 500.000 Euro tutarında getiri sağlayan gayrimenkul ve anapara korumalı/teminatlı Portekiz yatırım fonları sunar. Butik bir danışmanlık hizmetiyle yatırımcının hedefine yönelik en verimli ve güvenli seçenekler üzerinden yatırımcının tercih yapmasında destek olur. Golden Visa Portekiz oturum izni alma sürecinde operasyonel kapsamda A’dan Z’ye işlemleri koordine eder. Bilgi ve iletişim için web sitemizi ziyaret edebilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.