Portekiz’de Fon Yatırımı: Farklı Fon Yatırımı Türlerinin Karşılaştırması

Portekiz, Türkiye’den taşınmadan yatırımla AB vatandaşlığına başvurma fırsatı sunan tek ülkedir. Kasım 2012 yılında başlatılan Portekiz Golden Visa programına 2024 yılı itibariyle 12.497 yatırımcı başvurmuş, böylece Portekiz yaklaşık 7,5 milyar Euro’luk yatırım hacmine ulaşmayı başarmıştır. Portekiz Golden Vize başvurusu Türkiye’den de gittikçe popülerlik kazanmaya devam ediyor.

Bu makalede, Portekiz Golden Visa yatırım fonlarını karşılaştırarak fon yatırımı opsiyonlarına daha yakından bakacağız.

Portekiz’de Yatırım Fonu Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

  • Yatırım Fonunun Hedeflerinizle Uyumluluğu

Portekiz’de yerleşik fon kuruluşunun finansal hedefleriniz ve risk beklentinizle uyumlu olup olmadığını belirleyin. Ayrıca fonun performans geçmişine bakarak fonun özellikle Kovid 19 dönemi dâhil farklı piyasa koşullarında nasıl yönetildiğine dair geçmiş performansı hakkında bilgi edinin.

  • Yatırım Fonunun Likiditesi

Portekiz’de Altın Vize uyumlu likit yani açık uçlu fonlar mevcuttur. Devlet güvencesinin bulunduğu bu tür fonlardan alım yaparak bilmediğiniz bir ülkede risk toleransınızla uyumlu, dilediğiniz zaman çıkış yapabileceğiniz fonlardan seçim yaparak bir vade olmaksızın yatırımınızın kontrolünü elinizde bulundurabilirsiniz.  Portekiz Altın Vize uyumlu fonlardan Portekiz vatandaşlığına başvuruncaya kadar büyüme, gelir veya her ikisini birden hedeflemek mümkündür.  Düzenli temettü gelir hedefi sadece kapalı uçlu fon seçeneklerinde mümkündür.

  • Fonun Masrafları

Fonların kayıt ücretleri, yıllık bazda tahsil edilen yönetim ücretleri ve çıkışta alınacak performans yani ödül ücretini en baştan öğrenin. Golden Visa Portekiz başvurularında her ne kadar fonun güvenilirliği birinci parametre olsa da yatırımcıdan kesilecek ücretlerin, getirileriniz üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğu unutulmamalıdır.

  • Fon Kuruluşunun Sahipleri

Fonun arkasında bir bankanın olup olmadığını araştırın. Arkasında büyük bankaların olduğu başarılı bir fon portföyü oluşturulmasında ve yönetilmesinde katkısı olacaktır.

  • Yatırım Fonu Sahiplerinin ve Yöneticilerinin Fona Şırınga Ettikleri Sermaye Tutarı

Portekiz Altın Vize amaçlı çıkarılmış fonların çoğunluğunda ana fikir yatırımcılardan toplanacak parayla yatırımlar gerçekleştirmektir. Bu yüzden fonların ortaklarının ve yöneticilerinin fona ne kadar sermaye koydukları sorgulanmalıdır. Portekiz yatırım fonu için toplanan para miktarı fon ortaklarının ve yöneticilerinin fona tahsis ettikleri öz sermayelerini karşılaştırma yaparak anlamak, fonların stratejik finansal planları hakkında size ipuçları sunacaktır.

Portekiz'de Fon Yatırımı

Portekiz Yatırım Fonu Getirisi Nasıl Hesaplanır?

Portekiz’de Golden Visa uyumlu yatırım fonlarının geçmiş yıllardaki performanslarını görüntüleyerek bir değerlendirme yapabilmek çok önemlidir.  Fonların getirileri, fonun varlıklarındaki orta/uzun dönemde yüzdesel değişimi ve fonların yaptığı temettü ödemeleri dikkate alınarak yapılacak hesaplamalar size fikir verecektir.

Portekiz’de Golden Visa uyumlu olup 15-20 yıl geriye dönük performanslarının incelenebileceği lokal köklü fonlar mevcuttur. Portekiz’in lokal yatırım dünyasında profesyonel bir değerlendirme yapabilmek için gerek açık uçlu gerek kapalı uçlu yatırım fonlarını dikkatlice incelemek bir gerekliliktir.  Portekiz fon yatırımı türlerinin karşılaştırması konusunda EUPorto yetkililerinden ücretsiz destek alabilirsiniz. Böylece, Portekiz Golden Visa başvurunuzda güvenle finansal hedeflerinize uygun bilinçli kararlar verebilirsiniz.

Portekiz yatırım uzmanı EUPorto olarak, sunduğumuz lokal yatırım fonları ve bağımsız danışmanlık hizmetimizle, yatırımcılarımızın hayallerini ve gelecekteki planlarını hayata geçirebilmeleri konusunda destek oluyoruz.

Portekiz Golden Visa sürecinde doğru fonların seçilmesi, oturma izni ve Portekiz vatandaşlık işlemlerinin son derece ciddi sorumlulukla yönetilmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Bu nedenle, EUPorto sadece Portekiz Golden Visa alanında aktiftir. Tüm Golden Visa sürecinde rehber edindiğimiz ilkelerimiz, bağımsızlık, lokal uzmanlık ve şeffaflık prensipleri üzerine kuruludur. İlkelerimiz, EUPorto isminin Portekiz Golden Visa alanında, sadece Portekiz lokalliğine odaklı olmasından kaynaklı Türkiye’de en çok tercih edilen marka olmasını sağlamıştır.

EUPorto’nun yenilikçi, sektöründe fark yaratan, Portekiz’in en lokal yatırım fırsatı seçeneklerini yatırımcılarının beklentilere göre günceller. Yatırımcılarının memnuniyeti en temel önceliğidir. 2017’den günümüze yatırım aracılığıyla 200’den fazla ailenin Portekiz Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlamıştır.

Yatırımcılarına tercih ettikleri yatırım fonlarını, avantajları ve dezavantajlarıyla birlikte tanıtır.

İhtiyaç ve hedeflere göre belirlenen yatırım fonlarının risk yapısını bağımsız bir duruşla aktarır. Golden Visa yatırımcıları böylece değerlendirmeler doğrultusunda kendi seçimini bilinçli bir şekilde yapar.

Gerek devlet güvenceli Portekiz açık-likit fonlar gerekse bankalara ait Golden Visa ile uyumlu en güvenilir yatırım fonu seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Portekiz’de Yaşam Kalitesi

Portekiz’de Yaşam Kalitesi

Portekiz Golden Visa ile Yaşam Kalitenizi Yükseltin! Portekiz 2012’de Golden Visa Oturum Programı’na başladıktan sonra, özellikle…
Detaylı Bilgi Alın.