Portekiz’de Ev Alma Şartları Nelerdir?

Bu yazımızda Portekiz’de ev alma şartları ile ilgili hususları sizler için derledik.

Bir Avrupa Birliği ülkesi olan Portekiz’de yapılan gayrimenkul yatırımları, orta ve uzun dönemde yatırımcıların yüzünü güldürmeyi başarmıştır. Covid dahil en kötü kriz dönemlerinde dahi gerek Portekizli gerek yabancı yatırımcılar, güvenli bir liman olarak AB ülkesi olan Portekiz’de gayrimenkullere yönelmiştir. Siz de böylesine avantajlı bir yatırımı Portekiz’de yapmak istemez miydiniz? Bu yatırımınızla Euro cinsinden kira geliri elde edebilir, evinizin değerini Euro cinsinden korumuş ve üstelik Schengen bölgesinde vizesiz dolaşım hakkı edinebilirsiniz. Hatta 5. yıldan sonra ailece Portekiz’de kalıcı oturum ve Portekiz vatandaşlığına başvuru hakkını kazanırsınız. Portekiz Vatandaşlığı demek Avrupa Vatandaşlığı demektir.  Portekiz Vatandaşlığı için minimum gayrimenkul yatırım şartı 280.000 Euro olup, Portekiz’de kalıcı oturum veya AB vatandaşlığını aldıktan sonra Portekiz’de yaptığınız yatırımınızı elden çıkarabilirsiniz.

Portekiz’de Ev Alma Şartları Nelerdir? Türkler Portekiz’den Ev Alabilir Mi?

Portekiz, turizm alanında Avrupa’nın en gelişmiş ülkelerindendir. Bu gelişmişliğin birçok nedeni var, ancak tamamının temelinde dünyanın en güvenli dördüncü ülkesi olması vardır. Yabancı yatırımcılara minimum 280.000 Euro karşılığında gayrimenkul alımı yoluyla Portekiz’de oturum ve Portekiz vatandaşlığı fırsatı sunan Portekiz Golden Visa uygulamasıyla ön plandadır. Dolayısıyla Golden Visa Portekiz kapsamında gayrimenkul yatırımı TC vatandaşlarının ilgisini çekmektedir.

Tüm TC vatandaşları Portekiz’de ev satın alabilir.  Amacınız ailece Portekiz Vatandaşlığı almaksa Portekiz’de yaşama şartı bulunmamaktadır. Yılda sadece 7 gün Portekiz’de bulunmanız yeterlidir.

Önemli not: 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren Gayrimenkul alarak Portekiz Golden Visa programına başvurulamamaktadır. Sadece Portekiz Yatırım Fonu alımı ile başvurular kabul edilmektedir.

T.C. Vatandaşları Mortgage Kullanarak Portekiz’den Ev Satın Alabilir mi?

Golden Visa yatırımı yapıp ardından Portekiz’de yaşayacağınız evi almak için en iyi yöntem düşük faizli konut kredisi kullanmaktır. Portekizliler, çok uygun şartlarda aldıkları konut kredisi sayesinde zorlanmadan ev sahibi olabilmektedir. Peki, Golden Visa başvurusu sonrasında T.C. vatandaşları gayrimenkul yatırımı yaparken Portekiz’de mortgage kullanabilir mi?

Golden Visa yatırımı sonrası Portekiz’de ev sahibi olabilme ile ilgili önemli noktalardan birisi mortgage konusudur. Mortgage Portekiz’de ev alma sürecinde önemli bir finansman fırsatıdır. T.C. vatandaşları da belli şartları sağlamaları durumunda cazip lokal yatırım fırsatlarından yararlanarak yaşayacakları evin alımında konut kredisi kullanabilmektedir.

Portekiz bankaları, T.C. vatandaşlarına konut kredisi verirken bazı ek belgeler talep edebilmektedir. EUPorto, anlaşmalı olduğu finans kuruluşları üzerinden Portekiz’de kredi kullanmanızı kolaylaştırmaktadır.

Portekiz’de Emlak Vergisi Ne Kadar?

Portekiz’de ev alan T.C. vatandaşlarının her yıl emlak vergisi ödemesi gerekir. Bu noktada herhangi bir muafiyet durumu yoktur. Ödenecek vergi miktarı Türkiye’deki gibi evin genel değeri ve bulunduğu belediyelere göre farklılık gösterebilmektedir.

Portekiz’de ev alma şartları genel olarak bu şekildedir. Portekiz vatandaşlığı için ev almak konusunda detaylı bilgi edinmek için EUPorto yetkilileriyle iletişime geçebilirsiniz.

Portekiz’de Ev Almanın Avantajları Nelerdir?

Portekiz Altın Vize programı kapsamında, vatandaşlık almak için ev almak şartı bulunur. Alınacak evin minimum değeri ise 280.000 Euro’dur.  Beş yıllık süreç sonunda kalıcı oturum şansı sunan, hem Portekiz Parlamentosunda onaylanıp 8 Ekim 2012’de yasallaşmış hem de AB Komisyonu denetiminde olan Portekiz Golden Visa uygulaması dünyanın en popüler oturum yoluyla vatandaşlık programıdır.

Portekiz vatandaşlık edinimi için konut alan yatırımcı ve ailesi Schengen bölgesinde vizesiz dolaşıma sahip olur. Ayrıca ilerde Portekiz Vatandaşlığı, dolayısıyla AB Pasaportu edinebilirler.

​Portekiz’den ev almak yöntemiyle Portekiz Golden Visa programına katılanların bir hak mağduriyeti yaşamaları hukuki açıdan mümkün değildir. Bu yasal güvence, Portekiz’i diğer ülkelerin uyguladığı programların içinde en ön plana çıkarmaktadır.  AB vatandaşlığı için Portekiz’de ev almak fikri bu yüzden TC kökenli yatırımcıların güven içinde karar vermelerini sağlar. Portekiz ev almak yoluyla programa katılanlara beşinci yılı tamamlar tamamlamaz 4 Temmuz 2007 tarihli 23/2007 numaralı yabancılar yasasına dayanarak süresiz oturum hakkını sunar.  3 Ekim tarihli 37/81 no’lu yasa ise Golden Visa başvuru sahiplerinin Portekiz vatandaşlığına başvurularının önünü açmıştır.

Önemli not: 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren Gayrimenkul alarak Portekiz Golden Visa programına başvurulamamaktadır. Sadece Portekiz Yatırım Fonu alımı ile başvurular kabul edilmektedir.

Portekiz'de Ev Almanın Avantajları Nelerdir?

Portekiz’de Ev Almanın Avantajları:

  1. Portekiz’de yaşama zorunluluğu olmadan Portekiz Pasaportu imkânı
  2. 280.000 Euro ile indirimli gayrimenkul yatırım seçeneğine sahip olması
  3. Sıcakkanlı, misafirperver insanları ve Türkiye’ye benzer ılıman iklimi
  4. Avrupa’nın en zengin kültürel dokulu toplumu
  5. Global Peace Endeksi’ne göre dünyanın dördüncü güvenli ülkesi
  6. Stresten uzak kaliteli bir yaşam sunması
  7. Avrupa’da yaşamak için en uygun ülkelerden biri
  8. Portekiz’de kolay ulaşım ağı
  9. Portekiz yılda 28 mio turiste ev sahipliği yapar. Alacağınız evi turistlere kiraya vererek yüksek gelir elde edebilirsiniz.
  10. Portekiz’de yaşama ve çalışma fırsatı
  11. Ek bir yatırım yapmadan eş ve çocuklarınızla birlikte başvuru olanağı
  12. Schengen bölgesinde vizesiz seyahat fırsatı
  13. Portekiz’de sağlık sisteminden, devlet okullarından faydalanabilme ve çifte emeklilik fırsatı
  14. Beşinci yıldan sonra AB vatandaşlık şansı
  15. Türkiye ile Portekiz, yatırımcılara çifte vergilendirme konusunda muafiyet sunar.

Portekiz yatırım yolu ile minimum 280.000 Euro tutarında ev alan yatırımcılara aileleriyle birlikte oturma izni veriyor. Portekiz Golden Visa programının beş sene sonunda ise Portekiz vatandaşlığı kazandırır. Portekiz vatandaşlığı alındıktan sonra alınan gayrimenkul satılabilir ve para ülkeden çıkartılabilir.

Önemli not: 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren Gayrimenkul alarak Portekiz Golden Visa programına başvurulamamaktadır. Sadece Portekiz Yatırım Fonu alımı ile başvurular kabul edilmektedir.

Yurt Dışında Nasıl Ev Alınır?

Söz konusu yurt dışında ev yatırımı olduğunda karşımıza pek çok seçenek çıkar. Son yıllarda TC vatandaşlarının ilgisini çekmeyi başaran Golden Visa programları, yurt dışında gayrimenkul yatırımı karşılığında Avrupa’da oturma izni ve AB vatandaşlığı fırsatı sunuyor. Bu şekilde yatırımcılar yurt dışında avantajlı bir yatırım gerçekleştirirken diğer yandan Avrupa Birliği içerisinde ailece serbestçe dolaşım hakkı edinebiliyorlar. Yatırımcılar yurt dışından ev alarak sadece döviz cinsinden bir gelir sağlamaz, aynı zamanda yurt dışı tatillerini de yapabilecekleri bir fırsatın tadını çıkarabilirler. Peki bu cazip avantajların yanında, yatırımcıların yurt dışından ev alırken nelere dikkat etmelidir?

​Yurt Dışından Ev Almadan Önce Dikkat Etmeniz Gereken Faktörler:

Yurt dışından yatırım amaçlı ev satın alırken mutlaka dikkat etmeniz gereken noktalar bulunur. Çünkü her ülkenin kendine özgü işleyiş sistemi vardır. Ülkelerin bu farklı işleyiş sistemleri pek bilinemediği için yurt dışından ev alırken şu noktaları dikkate almalısınız.

  1. Ülke Ekonomisi ve Gayrimenkul Piyasası Hakkında Ön Araştırma

Yurt dışından ev alırken dikkat etmeniz gereken noktalardan biri ülke ekonomisinin detaylı bir şekilde araştırmasıdır. Ayrıca gayrimenkul piyasası ile ilgili bilgi edinmelisiniz. Böylece satılığa çıkarılan evlerin ne kadar sürede satıldığı ve benzeri konularda fikir sahibi olunur. Bunun sonucunda ise daha sonraki süreçlere ilişkin daha doğru bir planlama yapılması mümkün olacaktır. Yurt dışında ev satın alırken bilinçli olmak riskleri yönetebilmek için gerekliliktir.

  1. Bütçe Belirleme ve Konum

Yurt dışından ev satın alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise bütçenize uygun evin bulunduğu konumu belirlemektir. Başarılı bir yatırım için önce lokasyon satın alınmalıdır.  Yatırımınızın değer artışı ve evin kira gelirlerinin tutarı yapılacak yatırımın konumuna göre değişkenlik gösterir. Bu yüzden ev almayı düşündüğünüz lokasyonu detaylı bir şekilde araştırmalısınız. Konumu iyi olmayan bir yatırımdan düzenli kira geliri elde etmek zor olacaktır.

  1. Kira Geliri ve Değer Artış Potansiyeli

Yurt dışında doğru evi bulma, en önemli adımlardan biridir. Unutulmamalıdır ki, gayrimenkul yatırımında alırken kazanılır. Doğru evi, doğru fiyata satın aldığınızda o yatırım başarılıdır.  Yatırımda kârlılık hesaplanırken kira gelirine ve değer artış potansiyeli de bakılmalıdır.

  1. Çevresel Faktörler

Yurt dışından bir mülk alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta, mülkün çevresinde bulunan faktörlerdir. Metro, üniversite, süpermarket, restoran, hastane, park, plaj, okul, işyerleri, müzeler ve havalimanı yurt dışında bir ev satın alırken son derece önemli faktörlerdir. Bu detaylar evin değerini satarken de doğrudan etkileyecek faktörlerdir.

Önemli not: 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren Gayrimenkul alarak Portekiz Golden Visa programına başvurulamamaktadır. Sadece Portekiz Yatırım Fonu alımı ile başvurular kabul edilmektedir.

Portekiz Golden Visa programı kapsamında doğru ve güvenli bir fon yatırımı yapmak istiyorsanız, siz de deneyimli EUPorto ekibimizle iletişime geçebilirsiniz. Portekiz’deki en güvenli yatırım fırsatlarından haberdar olabilir, Portekiz fon piyasası hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

EUPorto, Portekiz Golden Visa yatırımcılarıyla güvene dayalı ilişkinin esas alındığı bir danışmanlık firmasıdır. Sadece Portekiz’deki kurumsal ve yatırım fonu alanında uzman hukuk firmalarının onayından geçen fon yatırımlarını yatırımcılara sunar, yatırım ve Golden Vize başvurularını tek merkezden yürütür. Bu nedenle, yatırımcılarının hedef ve beklentilerine uyan en güvenli yatırım fonlarını önerir. Yatırım seçeneklerini filtreleyerek yatırımcının menfaatini ön planda tutar.

EUPorto, Golden Visa piyasasındaki danışmanlık firmalarından farklı olarak yatırımcılarına bir emlakçı gibi piyasadaki tüm fon portföyüne alıp listeler halinde sunmaz. Golden Visa amaçlı çıkartılmış fonları önermez. Tam tersine yatırımcılarının yatırımlarını koruyan, Portekiz yasalarının izin verdiği lokal uygulamalarla tüm Golden Visa sürecini tek muhatap olarak yönetir.

Sadece Portekiz Golden Visa konusunda uzman EUPorto, doğuştan Portekizli-Türk olması sebebiyle lokal bilgi ve piyasa hakimiyetine sahiptir. Yatırımcılarına en verimli ve güvenli fon seçeneklerini sunar. Portekiz Altın Vize kapsamında zengin bir fon portföyüne sahiptir. Butik bir danışmanlık hizmetiyle yatırımcının hedefine yönelik en verimli ve güvenli fon seçenekleri üzerinden yatırımcının tercih yapmasında destek olur. Golden Visa Portekiz oturum izni alma sürecinde operasyonel kapsamda A’dan Z’ye işlemleri koordine eder. Bilgi ve iletişim için: web sitemizi ziyaret edebilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.