Portekiz’de Deniz ve Güneşin Keyfi: Plajlar ve Sahil Kasabaları

Bir Avrupa Birliği ülkesi olan Portekiz yatırımla vatandaşlık yani Avrupa vatandaşlığı hedefleyen yatırımcılar için tek seçenektir. Türkiye’deki iş ve aile düzenini bozmadan, yılda sadece 7 gün Portekiz’de tatil yaparak ailece, yatırımdan tam beş yıl sonra vatandaşlık hakkı doğar. Vatandaşlığı aldıktan sonra Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde çocuklarınız ve siz o ülkenin vatandaşı gibi tüm haklara sahip olursunuz. Örneğin Almanya’da Alman, Hollanda’da Hollandalı ile aynı statüde değerlendirilirsiniz çünkü Portekiz vatandaşlığı demek Avrupa vatandaşlığı demektir.

Bu statüye ulaşabilmek için öncelikle yatırımla oturma izni yani golden visa veya diğer adıyla altın vize programına başvurmak gerekir. Portekiz golden visa programına başvuru koşulu toplamda 500.000 eur tutarında fon yatırımında bulunmaktır. Likit borsa fonları, sahibinin banka olduğu fonlara veya kapalı fonlara yapılacak yatırımla tüm aile fertlerini programa dâhil etmek mümkündür. Portekiz altın vize programına yapılan başvuru tarihinden tam beş yıl sonra vatandaşlık hakkı doğar. Vatandaşlık başvurusundan sonra yatırımdan çıkma ve paranızı ülke dışına çıkarma hakkı vardır. Bundan sonra Avrupa’nın istediğiniz ülkesinde yaşama, çalışma ve vatandaşlık haklarından faydalanma süreci başlar. Vatandaşlığı aldıktan sonra Portekiz’de vakit geçirme gibi bir zorunluluk yoktur. Portekiz’de yılda 7 gün konaklama zorunluluğu sadece 5 yıllık golden vize süresi için geçerlidir. Beş yıl tamamlandıktan sonra Portekiz’de bulunma zorunluluğu yoktur. Ancak, Portekiz cennet bir ülkedir. Yılda 7 gün kalışlarınızı değerlendirmek için size Portekiz plaj önerilerimizi aşağıda sunuyoruz.

Portekiz sahil ülkesidir. Toplam sahillerinin uzunluğu 1.794 km’dir. Algarve Bölesi olarak bilinen Portekiz güney sahilleri uzunluğu 200 km civarındadır ve 150’den fazla plaja sahiptir. Kum, taşlık veya kayalık keşfedilecek pek çok plaja sahiptir. Denizi enfes güzelliktedir. Görülecek bu sayıda plajdan seçmek zor, ancak birkaç plaj ismi vermek gerekirse Praia do Camilo (Lagos), Praia da Dona Ana (Lagos), Praia da Marinha (Lagoa), Praia da Falésia (Albufeira), Praia dos Arrifes (Albufeira), Praia da Fuseta (Olhão) Praia da Rocha (Portimão), Ilha de Cabanas de Tavira (Tavira), Praia de Alvor (Alvor), Ilha da Armona (Olhão) sayılabilir. Bir de eklemeden geçmeyelim. Portekiz’de tüm plajlar ücretsizdir.

Ancak, Portekiz’de denize girmek için güneye gitmek gerekmez. Lizbon sahilleri de doyurucudur. Uzun yaz mevsiminde günlük plaj keyfi Lizbon’da yaşayanların rutinidir. Surf yapanlar için pek çok sahil vardır, ama sakin sulara sahip plajlar da bulunur. Lizbon plaj önerisi olarak Praia de Carcavelos, Praia da Duquesa, Praia do Tamariz sayılabilir. Lizbon sahil önerisi köprünün karşı tarafına geçildiğinde daha da çoğalır. Nefes kesen güzellikteki plajlarda gün boyu vakit geçirip olağanüstü günbatımlarına şahit olabilirsiniz. Costa da Caparica diye geçen bu uzun sahilde şu plajları öneririz: Praia do São João, Praia do Castelo, Praia da Cabana Pescador, Fonte da Telha, Praia da Lagoa de Albufeira, Praia do Meco.

Portekizin En Güzel Sahili

Portekiz in en güzel sahili neresi diye sorulsa cevap vermek çok güç olur. Ancak, yine de Arrábida sahilleri özeldir. Doğal canlıları koruma altında, dağlık, ormanlık yamacın hemen bittiği sahilde enfes plajlar bulunur. Bunlardan bazıları şunlardır: Praia dos Galapinhos, Praia do Portinho da Arrábida, Praia do Ribeiro do Cavalo.

Bu sahilin karşı tarafına geçildiğinde ise Tróia ve Comporta’ya gelinir. Uçsuz bucaksız plajları dünyanın jetset ünlülerinin gözden uzak tatil yaptığı yerlerdir. Madonna, Monica Bellucci, Sharon Stone, Scarlett Johansson, Nicole Kidman, John Malkovich bunların arasında sayılabilir. Ayrıca, şu aralar George Clooney Comporta yakınlarında kendine bir malikane yaptırmaktadır.

Tüm bu güzelliklerde yılda sadece 7 gün tatil yaparak beş yıl sonra Avrupa vatandaşlık hedefi olan yatırımcılar için Portekiz altın vize programı Avrupa’da tek fırsattır. Golden Visa Portekiz hakkında detaylı bilgi için 2017’den günümüze sadece Portekiz alanında uzman EUPorto yetkililerine ücretsiz danışabilirsiniz.

EUPorto ile Portekiz Golden Visa Başvurusu Nasıl Yapılır?

Portekiz Golden Visa uzmanı EUPorto olarak, sunduğumuz lokal yatırım fonları ve bağımsız danışmanlık hizmetimizle yatırımcılarımızın hayallerini ve gelecekteki planlarını hayata geçirebilmeleri konusunda destek oluyoruz.

Golden Visa ile uyumlu gerek banka fonları gerekse açık uçlu likit fon seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.