Portekiz Yatırım Fonları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

  • Portekiz Golden Visa Programı Nedir ve T.C. Vatandaşları Başvurabilir mi?

Portekiz Golden Visa, Türkiye’den taşınmadan yatırım karşılığında Portekiz’de vatandaşlık sağlayan en avantajlı programdır. Portekiz Altın Vize programıyla, Türkiye’deki aile ve iş düzeninizi bozmadan 500.000 Euro’luk fon yatırımı yaparak 5 yıl gibi kısa bir süre sonunda Portekiz vatandaşlığına başvuru yapılabilir. Portekiz’in yatırımla oturma izni ve yatırımla vatandaşlık programının temel avantajı, kurduğunuz mevcut yaşam düzeninizi bozmadan ailece AB vatandaşlığı alabilmenizdir. Yatırımla oturum kartı edinimiyle Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde serbestçe dolaşabilir ve elde edilecek Portekiz pasaportuyla dilediğiniz AB ülkesinde yaşayabilirsiniz. 18 yaşın üzerindeki tüm T.C. vatandaşları Golden Vize Portekiz programından faydalanabilirler. Başvuruda bulunan yatırımcı ve aile fertlerinin sabıka kayıtlarının temiz olması gerekmektedir.

  • Portekiz Yatırımcı Vizesi için Gerekli Yatırım Tutarı Nedir ve Hangi Yatırım Seçenekleri Mevcuttur?

7 Ekim 2023 sonrası gayrimenkul edinerek Golden Visa programına başvuru seçeneği uygulaması kaldırılmıştır. Program Portekiz fon yatırımı ile devam etmektedir. Fon yatırımı için net tutar 500.000 Euro’dur.

  • Portekiz Golden Visa Uyumlu Fonlarda Vergi Avantajları Var mıdır?

Evet, eğer yılın 183 gününden fazla Portekiz’de yaşanmıyorsa Portekiz yatırım fonu kapsamında elde edilen gerek temettü gelirleri gerekse sermaye değer artışları vergiden muaf tutulmaktadır. Portekiz yatırım fonlarında vergi istisnasının bulunması yurtdışında yatırım yapmak isteyen aileler için son derece avantajlıdır.

  • Portekiz Fon Yatırımı Seçeneğinde Devlet Güvencesi Mevcut mudur?

Evet, devlet güvencesi sadece açık uçlu yani likit fonlarda mevcuttur çünkü yatırımcıların parası takasbank güvencesindedir.  Yurtdışına yatırım yapmak isteyenler için bir devlet güvencesinin varlığı çok önemlidir. Yatırımcıların paraları Portekiz Merkez Bankası denetiminde korunur. Diğer taraftan kapalı uçlu Portekiz yatırım fonu seçeneği de bulunmaktadır. Kapalı uçlu fonlarda devlet güvencesi bulunmaz. Bu yüzden yatırım yapılacak fon kuruluşuna güven duymak çok önemlidir. Yatırımla AB Vatandaşlık uyumlu fonlara yatırım yapıldığından emin olunmalıdır.

  • Golden Visa Uyumlu Fonlardan Seçim Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Hukuki Hususlar Nelerdir?

Portekiz Golden Visa programına başvuru yaparken yatırım yapacağınız fonların ve fonun yatırım yaptığı şirketlerin gayrimenkul projelerine doğrudan veya dolaylı yatırım yapmadığından emin olunmalıdır çünkü 7 Ekim 2023 sonrası yasa değişikliği yapıldı. Ayrıca piyasada Golden Visa uyumlu olduğu öne sürülen ancak yeni yasa sonrası Golden Visa uyumluluklarını yitiren fonlar mevcut. Bu yüzden sizi temsil eden kurumsal avukatlık firmasından bu konuda yazılı bir teyit alınmalıdır. Böylece Portekiz yatırım vatandaşlık hukukuna göre sizin ve ailenizin haklarını azami derecede korumuş olursunuz.

Portekiz Yatırım Fonları Hakkında SSS

  • Portekiz Fonlarından Dilediğimiz Zaman Çıkış Yapabilir miyiz?

Golden Visa yatırım fonu seçeneklerinden sadece açık uçlu yani likit fonlardan çıkış yapılabilir. Kapalı uçlu fonlarda ise bir vade vardır, bu yüzden dilendiği zaman çıkış yapılamaz. Yatırımla Avrupa vatandaşlığı hedefleyen ve kontrolü kendisinde bulundurmak isteyen yatırımcılar için açık uçlu fonlar daha anlamlı olacaktır.

  • Portekiz’deki Tüm Fonlar Golden Visa Uyumlu mudur?

Değildir. Sadece Golden Visa uyumlu fonlarla yatırım karşılığı oturma izni alınabilir.

  • Portekiz Fon Yatırımında İkinci El Satış veya Transfer Mümkün müdür?

Yatırımla vatandaşlık uyumlu fonların çoğu kapalı tip olup vadesinden önce çıkış yapmak mümkün değildir. Çünkü piyasada alıcı bulmak çok zordur. Ancak açık uçlu fonlarda vade olmadığı için ikinci el satış veya transferleri çok kolaydır. Açık fonları satma talimatı verdiğinizde paranız 5 işgününde hesabınızda olur. Bu yüzden Portekiz’de yatırım yaparken Golden Visa uyumlu fonların likit olup olmadığı iyi irdelenmelidir.

Türkiye’den Taşınmadan Çocuklarınıza Avrupa Vatandaşlığı Alma Fırsatı

Türkiye’deki iş ve aile düzeninizi bozmadan, yani Türkiye’den taşınmadan yatırım karşılığında AB vatandaşlığı alınabilen tek ülke Portekiz’dir. Yılda sadece 7 gün Portekiz’de tatil yaparak 5 yıl gibi kısa bir sürede ailece AB vatandaşlığına başvurmak mümkündür. Portekiz vatandaşlığı aynı zamanda AB vatandaşlığı anlamına gelir. Portekiz Golden Visa uygulaması ilk etapta Avrupa Birliği ülkelerinde tam serbest dolaşım hakkı sağlar. Portekiz vatandaşlığı aldıktan sonra ise İsviçre dâhil 27 AB ülkesinde önceden izin almaksızın dilediğiniz şehirde istediğiniz bir işte çalışabilir veya şirket kurabilirsiniz; çocuklarınız bu ülkelerde eğitim almak veya yaşamak için yerleşebilir. Ek olarak, Portekiz pasaportuyla ABD, Kanada, İngiltere gibi ülkelere vizesiz seyahat edebilirsiniz.

Oysa, Yunanistan Golden Visa programında Yunan vatandaşlığını alabilmek için ülkede 7 sene boyunca her yıl en az 183 gün yaşama şartı bulunur. Bu yüzden, yukarıdaki avantajları elde edebilmek Yunanistan Golden Visa uygulamasında neredeyse imkânsızdır.

EUPorto, Portekiz’de yatırımla oturma izni ve Portekiz vatandaşlığında uzman, Türkiye merkezli, alanında lider bir danışmanlık firmasıdır.

EUPorto’nun uzmanlığı sadece Portekiz Golden Visa alanında aktif olmasından kaynaklıdır. Portekizceye hâkim,  Golden Visa fon yatırımında bilgili ve deneyimli finansal danışmanlardan oluşan kadroya sahiptir.

Yurtdışı yatırım uygulamaları arasında yer alan Portekiz Golden Visa programıyla Portekiz vatandaşlık ve Avrupa oturum izni programına katılabilmek sadece ciddi ve güvenilir bir yatırım planlaması ile mümkündür. Yatırımcılarımızın ailelerinin gelecekleri hakkında alacakları stratejik yatırım kararında tasarruflarının finansal güvenliğinin çok önemli olduğunun farkındayız. Bu nedenle, EUPorto olarak sadece Portekiz alanında aktifiz. Tüm Golden Visa başvuru dosyalarımızın zamanında, doğru ve akılcı bir şekilde sonuçlanabilmesi için yatırımcılarımızla birlikte A’dan Z’ye koordineli çalışıyoruz ve her aşamada butik bir çalışma konseptiyle bilgilendiriyoruz.

EUPorto’nun ilkeleri:

Sektörde faaliyet gösteren diğer firmalardan farkımız doğuştan Portekizli-Türk ve sadece Portekiz Golden Visa alanında aktif olmamızdan kaynaklanıyor. EUPorto doğruluk, dürüstlük ve açıklık prensipleri üzerine inşa edilmiştir. Bu ilkeler, EUPorto isminin Portekiz Golden Visa alanında Türkiye’de ve Portekiz’de tanınan pazar lideri bir marka olmasını sağlamıştır.

EUPorto’nun tüm hizmetlerini internet sitemiz üzerinden detaylıca inceleyebilirsiniz. Gerek açık uçlu Portekiz yatırım fonları gerekse yurtdışı yatırım fırsatları ile ilgili merak ettiğiniz hakkında internet sitemizde yer alan “görüşme talebi” sekmesinden form doldurarak bilgi talep edebilirsiniz. Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Portekiz’de Yaşam Kalitesi

Portekiz’de Yaşam Kalitesi

Portekiz Golden Visa ile Yaşam Kalitenizi Yükseltin! Portekiz 2012’de Golden Visa Oturum Programı’na başladıktan sonra, özellikle…
Detaylı Bilgi Alın.