Portekiz Vizesi Nedir?

Portekiz seyahati için pasaport sahibi olmanız yeterli değildir. Kimi ülkeler vizesiz girişe izin verse de AB üyesi Portekiz, T.C. vatandaşlarına vize şartı koyar. Bu yüzden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Portekiz vize başvurusu yapmalıdır.  Pasaportlarında geçerli Schengen Vizesi bulunanlar, mevcut vizeleri ile Portekiz’e seyahat edebilirler. Yeşil Pasaport, Gri Pasaportu ve Diplomatik Pasaport sahibi olan TC vatandaşları 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde Portekiz’de kalabilmektedir.

Portekiz Vizesi Nasıl Alınır?

Portekiz’e kısa veya uzun süreli nedenlerle seyahat etmek isteyen T.C. vatandaşları Portekiz vizesi başvurularını Ankara’daki Portekiz Konsolosluğu’na veya İstanbul’daki Macaristan Konsolosluğu’na, yapmalıdır.

Portekiz Vizesi Almak İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Portekiz vize başvurusunda bulunacak kişiler öncelikle Portekiz vizesi başvuru formunu doldurmalıdır.

Portekiz Vizesi için Gerekli Evraklar

  • Geçerli pasaport
  • 2 adet güncel biyometrik fotoğraf
  • Sağlık sigortası
  • Gelirinizin yeterli olduğunu gösteren banka hesap dökümünüz
  • İş yerinizden alınacak mesleki durum belgesi
  • E devletten alınan yerleşim belgesi
  • Evlilik cüzdanı (Evliler için)

Portekiz vizesi başvuru formu İngilizce ve Türkçedir. Portekiz vizesi için Macaristan Konsolosluğu’na başvuranlar evraklarını Macaristan Konsolosluğu’nun talep ettiği dillere tercüme ettirmelidir. Ayrıca Portekiz’e seyahat etme amacınızı, seyahat masraflarınızı ne şekilde karşılayacağınızı Türkiye’ye geri dönüş biletinizi belgelemeniz istenir.

Portekiz Vizesinin Geçerli Olduğu Ülkeler

Portekiz Vizesi Nerelerde Geçerlidir?

1995 yılında Avrupa Birliği ülkeleri arasında dolaşım serbestisi sağlayan Schengen Sözleşmesi imzalanmıştır. Taraf ülkeler Schengen Bölgesi dışından gelen vatandaşlar için sınırlarında ortak bir uygulamaya geçmiştir.  Portekiz Vizesi ile aşağıdaki 27 Schengen ülkesine giriş yapılabilmektedir.

  1. Almanya
  2. Avusturya
  3. Belçika,
  4. Çek Cumhuriyeti
  5. Danimarka
  6. Estonya
  7. Finlandiya
  8. Fransa
  9. Hırvatistan
  10. Hollanda
  11. İspanya
  12. İsveç
  13. İtalya
  14. Lihtenştayn
  15. Macaristan
  16. Letonya
  17. Litvanya
  18. Lüksemburg
  19. Malta
  20. Polonya
  21. Portekiz
  22. Slovakya
  23. Slovenya
  24. Yunanistan
  25. İsviçre
  26. İzlanda
  27. Norveç

4 Schengen ülkesi olan İzlanda, İsviçre, Lihtenstayn ve Norveç AB üyesi değildirler. Ancak yapılan özel anlaşmalar ile Schengen Bölgesi’ne üyedirler. Schengen Bölgesi’ne üye olan ülkelere seyahat etmek isteyen TC vatandaşları, seyahatlerini vize müracaatını yaptıkları ülkeden başlatmaları şartıyla, mevcut vizeleri ile diğer Schengen ülkelerine de seyahat edebilmeleri mümkündür.

Portekiz Vizesi Almak Zor mu?

Portekiz için vize başvurusunun sonuçlanması, gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından 3 ile 15 gün kadar sürebilir. Başvuru yoğunluğunun yüksek olduğu günlerde başvuruların sonuçlanma süresi uzayabilir. Bu yüzden Portekiz için vize başvurunuzu, seyahatinizden önceki bir zaman diliminde gerçekleştirmeniz faydalı olacaktır.

Portekiz için Vize Türleri

Portekiz vize başvuruları aşağıda belirtildiği gibi seyahatin amacına uygun yapılmalıdır.

  1. Portekiz turistik vizesi başvurusu
  2. Portekiz aile ziyareti vizesi başvurusu
  3. Portekiz ticari vizesi başvurusu
  4. Portekiz oturma vizesi başvurusu
  5. Portekiz çalışma vizesi başvurusu

Kısa Süreli Portekiz vizesine diğer adıyla Portekiz Schengen vizesine resmî, turistik, ticari, eğitim veya sağlık gibi amaçlarla müracaat edilir. Schengen Vizesi Portekiz’de en fazla 90 gün konaklama hakkı tanır.

2024 Portekiz Vize Ücreti

Kişi başı Schengen Vize ücreti 80 Euro karşılığı TL’dir.
6 yaşından küçük çocukların vize ücreti Vize ücretinden muaftır.
6-12 yaş aralığındaki başvuru sahiplerinin Vize ücreti kişi başı 40 Euro karşılığı TL’dir.
Avrupa Birliği vatandaşlarının eşleri ve 18 yaşından küçük çocukları Vize ücretinden muaftır.

Portekiz’e eğitim, çalışma, staj, Avrupa Birliği Projesi gibi nedenlerle 90 günden fazla seyahat edeceklerin ‘Ulusal Vize’ almaları gerekir.

1 seneden fazla seyahat edecekler için vize ücreti 90 Euro karşılığı TL’dir.
90 günden fazla ve 1 seneden kısa süre için gideceklerin vize ücreti 75 Euro karşılığı TL’dir.

Portekiz vize ücreti konsoloslukta başvuru sırasında nakit ve TL olarak vize memuruna verilir.

EUPorto olarak, 2017 yılından bu yana Portekiz Golden Visa alanında edindiğimiz tecrübeleri kullanarak danışmanlık hizmetlerimizin sürekliliğini sağlamakta ve hizmet kalitemizi günden güne artırmaktayız.  EUPorto sadece Portekiz Golden Visa alanında faaliyet göstermektedir.

EUPorto ile Çalışmanın Avantajları

  • Portekiz Golden Visa başvurularında profesyonellik, deneyim ve şeffaflık
  • Golden Vize Portekiz alanında butik ve lokal bir hizmet modeli
  • Etik ve disiplinli çalışma sistemi
  • Portekiz’de yatırım kapsamında bağımsız ve özel destek sunulması
  • Portekizceye hakimiyet
  • Portekiz fon yatırımı alanında ücretsiz danışmanlık
  • 25 yılı aşkın tecrübe ve güven

200’den fazla ailenin Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlayan EUPorto, yatırımcılarına tercih ettikleri Golden Visa yatırım fonu alternatiflerini avantajları ve dezavantajlarıyla birlikte tanıtır.

İhtiyaç ve hedeflere göre belirlenen yatırım fonlarının risk yapısını bağımsız bir duruşla aktarır. Golden Visa yatırımcıları böylece, değerlendirmeler doğrultusunda kendi seçimlerini bilinçli bir şekilde yapar.

EUPorto’nun Portekiz’de, Türkçe ve Portekizce konuşan Golden Visa uzmanları mevcuttur.

Zamanın en kıymetli hazine olduğuna inanan EUPorto Golden Visa uzmanları, Avrupa Vatandaşlığı amacıyla Portekiz’de fon yatırımı yapmak isteyen T.C. vatandaşlarına, A’dan Z’ye ihtiyaç duyulan tüm hizmetleri, tek bir çatı altında toplar ve en güvenli şekilde yönetir.

Hepimizin derinden hissettiği gibi hızla gelişen ve değişen bir dünyada, özellikle çocuklarımızın kaliteli bir eğitimle günümüz dünyasındaki yenilikleri takip edebilmeleri ve değişime uyum sağlayabilmeleri için bir ‘B’ planına sahip olmaları gerektiğinin farkındayız. Bunu yatırım yaparak başarabilmenin en hızlı ve pratik yolu Portekiz Golden Visa uygulamasıdır.

Portekiz’de yatırımla vatandaşlık kapsamında gerek Golden Visa uyumlu açık uçlu yani likit fonlar, gerekse bankalara ait en güvenilir kapalı fon seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz. Portekiz Golden Visa hakkında detaylı bilgi için web sitemiz www.euporto.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.