Portekiz Vatandaşlığına Geçiş: Avantajlar ve Süreçler

Yatırım karşılığında Avrupa vatandaşlığı almak isteyen T.C. kökenli aileler için Avrupa’daki en uygun ikamet programı Portekiz Golden Visa programıdır.

Golden Visa Portekiz ile tüm Schengen ülkelerine vizesiz seyahat edebilir ve beş yıl içerisinde de Portekiz vatandaşlığına başvurabilirsiniz. Portekiz, Avrupa ülkeleri içerisinde Türkiye’den taşınmadan yatırım karşılığında Avrupa pasaportu edinme hakkı sunan tek ülkedir.

Portekiz Altın Vize uygulaması Kasım 2021’de başlatıldı. Ana fikir Portekiz ekonomisini güçlendirebilmek için ülkeye yabancı yatırımcıları çekmektir. Sonuç, yaklaşık 7.5 milyar Euro’yu toplamayı başararak güvenilirliğini kanıtlamıştır.

Portekiz Golden Visa’nın Avantajları

Portekiz Altın Vize başvurusunda bulunarak Schengen ülkelerine sınırsız seyahat edilebilir. Beş yıl gibi kısa bir zaman diliminden sonra ailece Portekiz vatandaşlığına başvurabilirsiniz, üstelik Türkiye’den taşınmadan. Bu detay çok önemli, çünkü diğer ülkelerin Golden Visa uygulamalarında AB vatandaşı olabilmek için ülkede yıllarca yaşama zorunluluğu bulunmaktadır.  Örneğin Yunanistan’daki program 7 yıl boyunca her sene en az 183 kalmayı gerektir. Portekiz vatandaşlığı ile çocuklarınız AB’nin diledikleri ülkesinde çalışabilir, hayallerindeki eğitimi ücretsiz alabilir ve yaşayabilir.

Portekiz Vatandaşlığına Geçiş Şartları Nelerdir?

  • Toplam 500.000 Euro Tutarında Fon Yatırımı

Bir veya birden fazla fon alımında bulunarak toplam 500.000 Euro değerinde Portekiz’de Golden Visa uyumlu fonlardan alım yapılmalıdır. Fon alımında sadece Golden vize amaçlı çıkartılmış market fonlar yerine devlet güvencesi bulunan açık uçlu likit Portekiz yatırım fonları ve sahiplerinin bankaların olduğu köklü lokal fonlarla ilerlemek daha güvenli olacaktır.

  • Yılda Sadece 7 Gün Portekiz’de Bulunma Şartı

Portekiz Golden Visa programı Türkiye’deki aile ve iş düzenini bozmadan yatırımla AB vatandaşlığı almak isteyen aileler için son derece elverişlidir. Çünkü Portekiz’de vatandaşlık almak için yılda sadece yedi gün Portekiz’de bulunmak yeterlidir.

  • Beş Yıl Boyunca Yatırım Fonları Elden Çıkartmamalı

Portekiz vatandaşı olma şartları arasında, gerçekleştirilen 500.000 Euro’luk fon yatırımının vatandaşlığa kadar sürdürülmesi vardır.

  • Sabıka Kayıtları Temiz Olmalıdır

Türkiye’de ve Portekiz’de temiz bir sabıka kaydına sahip olmak Portekiz vatandaşlık şartları arasındadır.

  • A2 düzeyinde Portekizce

En basit seviye kabul edilen A2 düzeyinde Portekizce öğrenilmelidir. Avrupa dil çizelgesi verilerine göre A2 düzeyinde Portekizce 32 saatte öğrenilmektedir.

Portekiz Vatandaşlığına Geçiş Şartları Nelerdir

Portekiz vatandaşlığının avantajları nelerdir?

Yatırımcılar ve aile fertleri için Portekiz vatandaşlığı avantajları şu şekilde özetlenebilir:

Yatırımla Portekiz vatandaşlığı deprem, salgın hastalık veya savaş gibi herhangi bir olumsuz durumla karşılaşıldığında ailenizle birlikte Avrupa’da bir güvenlik planı sağlar.

Portekiz Türklere çifte vatandaşlık için izin verir, bu yüzden başvuru sahipleri Portekiz’den (AB) ikinci bir pasaport alırken T.C. vatandaşlıklarını korurlar. T.C. vatandaşlarının Portekiz vatandaşlığı aldıktan sonra Portekiz’de yaşama zorunluluğu yoktur. Portekiz pasaportu dünyanın en değerli dördüncü pasaportudur. Portekiz pasaportuyla T.C. vatandaşları Amerika, İngiltere, Kanada dâhil 192 ülkeye vizesiz gidebilmektedir.

Portekiz vatandaşlığının faydaları arasında kalıcı haklar ve ayrıcalıklar da yer alır. Portekiz Avrupa Birliği üyesi olduğundan, Portekiz vatandaşlığı ile tüm AB üye ülkelerinde yaşamak, çalışmak ve emekli olmak mümkündür.

Portekiz Golden Visa ile ulaşılan Portekiz vatandaşlık başvuru işlemlerinin süresi 9 ila 12 ay arasında sürer.

Portekiz vatandaşlığının faydaları şunlardır:

  1. Herhangi bir AB ülkesinde yaşama, çalışma, öğrenim görme hatta çifte emekli olma hakkı
  2. Portekiz yatırım vatandaşlık edinimiyle 192 ülkeye vizesiz seyahat
  3. Avrupa’nın yüksek kalitede sağlık ve eğitim altyapısına erişim
  4. Sağlam bir finansal altyapı ve şeffaf iletişim
  5. Kasım 2012’den günümüze devam eden, yatırım yoluyla en güvenilir vatandaşlık programı
  6. Vatandaşlık için yılda sadece 7 gün Portekiz’de bulunma
  7. T.C. vatandaşlarına çifte vatandaşlık izni
  8. Çocuklarınıza diledikleri AB ülkesinde ücretsiz eğitime erişim hakkı
  9. Ailece Avrupa’nın ücretsiz sağlık hizmetlerine erişim
  10. Bir B planı olarak ailenize daha iyi bir yaşam kalitesi
  11. Ailece güvenlik ve çifte vatandaşlıkla bağlantılı nesiller boyu özgürlük
  12. Herhangi bir AB ülkesinde yaşama, öğrenim görme ve yaşama fırsatı
  13. Herhangi bir AB ülkesinde iş yapma ve çalışma hakkı
  14. Yatırım fonlarındaki sıfır gelir vergisi avantajlarından yararlanma fırsatı
  15. Portekiz’de kalış şartının olmaması yani Portekiz vatandaşlığı aldıktan sonra sürekli olarak Portekiz’de yaşamak gerekmemektedir.

Portekiz Golden Visa ve Portekiz vatandaşlık başvuru uzmanı EUPorto olarak sunduğumuz lokal yatırım fonları ve bağımsız danışmanlık hizmetimizle, yatırımcılarımızın hayallerini ve gelecekteki planlarını hayata geçirebilmeleri konusunda destek oluyoruz.

Portekiz Golden Visa sürecinde doğru fonların seçilmesi, oturma izni ve Portekiz vatandaşlık işlemlerinin son derece ciddi sorumlulukla yönetilmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Bu nedenle, EUPorto sadece Portekiz Golden Visa alanında aktiftir. Tüm Golden Visa sürecinde rehber edindiğimiz ilkelerimiz, bağımsızlık, lokal uzmanlık ve şeffaflık prensipleri üzerine kuruludur. İlkelerimiz, EUPorto isminin Portekiz Golden Visa alanında, sadece Portekiz lokalliğine odaklı olmasından kaynaklı Türkiye’de en çok tercih edilen marka olmasını sağlamıştır.

EUPorto’nun yenilikçi, sektöründe fark yaratan, Portekiz’in en lokal yatırım fırsatı seçeneklerini yatırımcılarının beklentilerine göre günceller. Yatırımcılarının memnuniyeti en temel önceliğidir. 2017’den günümüze yatırım aracılığıyla 200’den fazla ailenin Portekiz Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlamıştır.

Yatırımcılarına tercih ettikleri yatırım fonlarını avantajları ve dezavantajlarıyla birlikte tanıtır.

İhtiyaç ve hedeflere göre belirlenen yatırım fonlarının risk yapısını bağımsız bir duruşla aktarır. Golden Visa yatırımcıları böylece değerlendirmeler doğrultusunda kendi seçimini bilinçli bir şekilde yapar.

Gerek devlet güvenceli Portekiz açık-likit fonlar gerekse bankalara ait Golden Visa ile uyumlu en güvenilir yatırım fonu seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Portekiz’de Yaşam Kalitesi

Portekiz’de Yaşam Kalitesi

Portekiz Golden Visa ile Yaşam Kalitenizi Yükseltin! Portekiz 2012’de Golden Visa Oturum Programı’na başladıktan sonra, özellikle…
Detaylı Bilgi Alın.