Portekiz Sağlık Hizmetleri: Bilmeniz Gereken Her Şey

Portekiz Avrupa Birliği ülkeleri arasında sağladığı kaliteli sağlık hizmetleri bakımından öne çıkıyor. Portekiz’de sağlık diğer sektörlerde de olduğu gibi sosyal devlet anlayışıyla yapılandırılmıştır.

Portekiz Sağlık Hizmetlerinden Kimler Faydalanabilir?

Portekiz Sağlık Hizmetlerinden Kimler Faydalanabilir

Her Portekiz vatandaşlığı almış birey, hatta sadece oturuma sahip kişiler de aynı yerleşik Portekizliler gibi Portekiz kamusal sağlık hizmetleri sunan haklardan faydalanabilir. AB vatandaşları için sağlık hizmetleri ile AB vatandaşı olmayanlar için sağlık hizmetleri arasında bir fark yoktur. Hastaneler, acil sağlık hizmetleri vermektedir. Eğer Portekiz’e seyahat ediyorsanız Portekiz seyahat sağlık sigortası yaptırmanız tavsiye edilir.

Portekiz’in hem devlet hem de özel sağlık kuruluşları bulunmaktadır. Portekiz’deki kamu sağlık hizmetleri devlet sağlık hizmeti SNS’in (serviço nacional de saúde) yönetimindedir. Portekiz’de kamu hastanelerinin polikliniklerinde muayene olmadan önce aile hekimliklerinden randevu alınır. Aile hekimliği ihtiyaca göre hastanelerin gerekli birimlerine ücretsiz olarak yönlendirir. Genel olarak tüm sağlık hizmetleri ücretsizdir. Muayene, teşhis, tedavi, acil ve acil olmayan durumlardaki tüm süreç buna dâhildir. Ancak bazı durumlarda hastanelerden alınan servislerde 5 ila 20 Euro arasında değişen bir bedel ödenebilir. Diş ve estetik cerrahi ise ücretsiz kapsamın dışındadır.

Özel Sağlık Hizmetleri

Özel hastanelerde muayene olmak için ise özel sağlık sigortası yaptırmak gerekir. Portekiz özel sağlık hizmetleri son derece kalitelidir. Özel sağlık hizmetleri kamu hastanelerine ek olarak Portekiz’in sağlık hizmetlerinde önemli bir yer tutar. Portekiz sağlık sigortası yaptırarak bu hizmetlerden faydalanılır.

İlaçlar eczanelerden temin edilir. Eczaneler her mahallede çok sayıda ve sıklıkla bulunur. Bazı ilaçlar sadece doktor tarafından verilir. Bunlar devlet desteklidir. Sadece belli bir yüzde ödenir.

 Portekiz’in Sağlık Hizmetleri Ne Kadar İyi?

Portekiz'in Sağlık Hizmetleri Ne Kadar İyi

Portekiz sağlık hizmetlerinin artıları ve eksileri bulunmaktadır:

Artı yönleri:

  • Büyük ölçüde ücretsizdir. Ekstra ödeme gerekirse bu 5 ila 20 Euro arasındadır.
  • Portekiz sağlık çalışanları yüksek standartta kalifiye kişilerdir. Hastaneler donanımlıdır; medikal ekipmanlar ve kaynaklara sahiptir.

Eksi yönleri:

  • Aile hekimliğinde bekleme listeleri uzun olabilmektedir.
  • Sağlık çalışanları ve hemşireler yetersiz sayıdadır.
  • Acil bölümlerde yığılmalar olabilmektedir.

Tüm bu değerlendirmenin dışında Portekiz’de ortalama yaşam süresi 81’dir. Bu sayı Avrupa genelinin üzerindedir.

Portekiz'de Sağlık

EUPorto ile Portekiz Vatandaşlık başvurularında butik hizmet anlayışı:

Önceliğimiz Portekiz Golden Vize yatırımcılarının beklentilerini doğru şekilde analiz ederek, ihtiyaçlarına en uygun yatırım seçeneklerini sunmak ve en güvenli olanlarıyla karşılık verebilmektir. Aynı zamanda Portekiz Yatırım fonu alanında gelişmeleri ve değişiklikleri yakından takip ederek en güvenilir banka fonlarını Golden Visa yatırımcılarına sunar ve yatırımcıları ile birlikte ilerler.

Portekiz Golden Visa (Altın Vize) kapsamında en sağlam Portekiz Yatırım Fonları için Euporto Golden Visa danışmanlarıyla iletişime geçebilirsiniz.

Bilgi için etkinliklerimiz sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Instagram ve Facebook sayfasından euportocom’u takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.