Portekiz Pasaportu Nasıl Alınır?

Portekiz pasaportu Altın Vize Programı kapsamında Portekiz’de 500.000 Euro yatırım fonu alımı yapılması koşuluyla beş yıllık Golden Visa oturum programının ardından alınır.

AB ülkesi Portekiz’de kişi başına düşen GSMH Türkiye’nin 3 katından fazladır. Portekizlilerin temel okuryazarlık oranı ise %99,44’tür. Mükemmel yükseköğretim kurumlarına sahiptir ve dünyanın en iyi 12. sağlık sektörüne sahip olmayı başarmıştır.

Portekiz Vatandaşı Nasıl Olunur?

Portekiz vatandaşlık şartları arasında en önemli kriter Portekiz’de 500.000 Euro’luk fon yatırımı gerçekleştirmektir.  Yaklaşık 12-24 ay içerisinde Golden Visa kartına sahip olunur. Yatırım yaptıktan tam beş yıl sonra ise Portekiz vatandaşlığına başvurulabilir.

Portekiz’de Oturum Nasıl Alınır?

Portekiz’de oturum izni almanın en popüler yolu fon yatırımında bulunmaktır. Portekiz Vatandaşlığı yani AB vatandaşlığı kazanma hakkı tanıyan Portekiz Golden Visa programı Avrupa’da en çok tercih edilenlerden birisidir. Yatırım yoluyla ikamet izni programları arasında dünyada en popüler olanıdır. Avrupa Birliği üyesi olan Portekiz’in pasaportu dünyanın en kuvvetli pasaportları sıralamasında en üst sıralardadır, 2024 itibariyle 5. sırada yer almayı başarmıştır.

Portekiz Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

Golden Visa Portekiz kapsamında fon yatırımında bulunan yatırımcılar yatırımlarını 5 yıl tuttuktan sonra Portekiz vatandaşlığına başvurabilirler. Başvurularına eşlerini, evli olmayan tam zamanlı eğitim gören çocuklarını ve ebeveynlerini dâhil edebilmektedirler. Kasım 2012 tarihinden bu yana yaklaşık 613 T.C. yatırımcı Portekiz Altın Vize başvurusunda bulunmuştur

Portekiz Oturum İzni ile beraber Portekiz’de istediğiniz kadar yaşama ve çalışma hakkı kazanılır ayrıca Portekiz ve tüm Avrupa Birliği üyesi (Schengen) ülkelere vizesiz seyahat etme hakkı elde edilir.

Portekiz Vatandaşlığı Nasıl Alınır

Portekiz Oturma İzni programı diğer ülkelerin oturma izni programlarıyla karşılaştırıldığında öne çıkan özelliklerinden bir tanesi Altın Vize yoluyla kalıcı oturma izni edinmek isteyen yatırımcıların, Portekiz Vatandaşlığı alabilmesi için 5 yıllık sürenin tamamında Portekiz’de ikamet etme zorunluluğu bulunmamasıdır. Portekiz vatandaşlık şartları arasında ikinci kriter Portekiz’de yılda sadece 7 gün bulunma koşuludur. Üçüncü kriter ise A2 seviyesinde temel Portekizce dil bilgisine sahip olmaktır.

EUPorto uluslararası finans alanında 25 yılı aşkın tecrübesiyle, doğuştan Portekizli-Türk olmanın verdiği lokal bilgi, dil ve Portekiz kültürü hakimiyetiyle, sadece Portekiz’e odaklı çalışarak zengin fon yatırım portföyü çeşitliliğiyle Portekiz Golden Visa ile Avrupa Vatandaşlığı alanında Türkiye’de öncüdür. EUPorto, Portekiz’de en güvenli fonlarla getiri elde etmeyi hedefleyen yatırımcılar için lokal yatırım fonu fırsatlarını ve Portekiz Borsası’nda aktif kuruluşların fonlarını (Portekiz Açık Fon) ve banka fonlarını Türkiye’deki yatırımcılara sunan ilk firma olmayı başarmıştır. Portekiz yatırım tavsiyesi, en güvenli fon nedir?  Açık yatırım fonu nedir? Portekiz’de bankalara ait fon seçenekleri, Portekiz vatandaşlığı, Portekiz altın vize, Portekiz vize konularında uzman EUPorto, 2017’den günümüze Avrupa Vatandaşlığı için en yeni yatırım fırsatlarını araştırır ve en güvenilir yatırım seçeneklerini sunar. Portekiz vatandaşlık işlemlerinizde size de destek olmaktan mutluluk duyacağız.

Portekiz Golden Visa ve Portekiz Vatandaşlığı için etkinliklerimiz sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Instagram ve Facebook sayfasından euportocom’u takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.