Portekiz Hakkında Genel Bilgiler

Portekiz Golden Visa ve Portekiz Hakkında Genel Bilgiler

Avrupa Kıtası’nın batı-doğu hattının iki ucunda yer alan iki ülke olarak Türkiye Portekiz arasında coğrafi ve kültürel benzerlikler bulunmasına rağmen bu ülkeye sempati, 2012’den itibaren Golden Visa Portekiz Oturum programıyla başlamıştır.

Portekiz, Avrupa’nın en köklü ulus devletlerinden biridir. Portekiz nerede diye soracak olursanız; İber Yarımadası’nın batı ucunda yer alır. Batı ve güney kıyıları Atlantik Okyanusu ile adeta kucaklaşır. Portekiz İspanya ile komşudur ve topraklarında yerleşim, tarih öncesine kadar uzanır. Bir ülke olarak Portekiz 1143’te kurulmuştur. 15. ve 16. yüzyıllarda ise dünyanın ilk küresel denizci ve ticarî imparatorluğunu oluşturmuştur. Portekiz Krallığı 1910’da devrilmiştir, 1926-74 arası ise Portekiz diktatörlükle yönetilmiştir. “Karanfil Devrimi” adıyla anılan barışçıl bir devrim sonrasında 25 Nisan 1974’te Portekiz’de cumhuriyet ilan edilmiştir. Portekiz’in başkenti Lizbon’da iki yakayı birbirine bağlayan San Francisco Golden Gate benzeri köprü, “25 de Abril” ismini buradan alır.

Portekiz, 27 Schengen ülkesinden biridir. Avrupa Birliği’ne 1986 yılında katılmıştır. Portekiz para birimi Euro’dur. Bu yüzden Portekiz Vatandaşlığı almak Avrupa vatandaşı olmak ile aynı anlama gelir. Yatırım yoluyla beş yıllık Golden Visa programının ardından Portekiz Vatandaşlığı alındığı takdirde tüm Schengen ülkelerinde yaşamak, çalışmak, tüm sağlık ve eğitim hizmetlerinden yararlanmak, seçmek ve seçilmek mümkündür. Üstelik bu hak nesiller boyunca devam eder.

Portekiz nüfusu yaklaşık 10,3 milyondur. Bunun yaklaşık 3 milyonu Büyük Lizbon’da yaşar. Ancak, 2023 yılında Lizbon’u ziyaret eden turist sayısı yaklaşık 30 milyondur; bu rakam yerleşik nüfusun on katıdır. Elbette Portekiz Lizbon kentinden ibaret değildir. Portekiz şehirleri arasında Lizbon’dan sonra Porto gelir. Bu iki şehir, Avrupa’nın en çok ziyaretçi alan ilk 10 şehri arasındadır. Bu yüzden, Portekiz ekonomisi büyük bir ölçüde turizme odaklıdır. Portekiz’in bu kadar rağbet görmesinin en büyük nedenleri arasında Portekiz kültürü, tarihî derinliği, mimari yapısı, doğa zenginliği, deniz ve sörf turizmi, insanlarının cana yakınlığı, gastronomi ve enoturizmi, 2023 yılında dünyanın en güvenli yedinci ülke olması sayılabilir.

Lizbon ve Porto dışında gidilecek Portekiz şehirleri arasında Algarve’da Faro ve çevresi, üniversite şehri Coimbra, kanallarıyla ünlü Aveiro, Kuzey’de Braga ve Guimarães, sörfte dünyanın en yüksek dalga rekoru kırılan beldesi Nazaré, Roma tapınağıyla ünlü tarihî Évora ve Alentejo Bölgesi sayılabilir. Bu güzellikleri ziyaret etmek için T.C vatandaşlarının Ankara’daki Portekiz Büyükelçiliği’nden veya İstanbul’daki Macaristan konsolosluğundan Portekiz vizesi almaları gereklidir. Portekiz’e geçici süreliğine yatırım yaparak ailece Golden Visa programına dâhil olunabilir. Böylece, Portekiz oturum kartlarıyla vize almadan hem Portekiz’e hem tüm Avrupa ülkelerine hem de dünyada 187 ülkeye vizesiz giriş çıkış yapılabilir. Portekiz pasaportu dünyanın en güçlü pasaportlarındandır. Portekiz vatandaşlığı, yatırım seçenekleri ve süreç hakkında bilgi almak için etkinliklerimiz sayfasını ziyaret ederek bire bir ücretsiz görüşme talep edebilirsiniz.

Portekiz’e Yatırım Yapılır mı?

Portekiz, yatırımla Avrupa Vatandaşlığı hedefleyen tüm T.C. vatandaşı aileler için önemli bir ülkedir. Golden Vize Portekiz kapsamında net 500.000 Euro’luk fon yatırımı ile ailece yılda sadece 7 gün Portekiz’de bulunarak beş yıl sonra Portekiz vatandaşlığına başvurup Avrupa vatandaşı olunabilir.

Portekiz’e Fon Yatırımı Yapmanın Avantajları

  • Portekiz’in stratejik konumu
  • Euro cinsinden vergisiz temettü ve sermaye değer artışı
  • Türkiye’den ve Avrupa şehirlerinden günlük uçuşlar
  • Eski kolonileri olan Brezilya, Angola, Mozambik ve Makau ile çok güçlü ekonomik ilişkilere sahiptir.
  • İngiltere ile 14.yy’dan günümüze ayrıcalıklı ilişkiye sahiptir; İngiliz dili ve kültürü yaygındır.
  • Avrupa Komisyonu’na göre e-devlet uygulamasında tüm AB ülkeleri içinde bir numaradır.
  • Portekiz karayolu, demiryolu, hava yolları ve deniz yollarında modern bir altyapıya sahiptir.
  • Güneş ve rüzgâr enerjisinde yüksek potansiyele sahiptir.
  • Dünyada en güvenli dördüncü ülkedir.
  • Kaliteli insan kaynaklarına sahiptir.
  • Portekiz OECD Avrupa ülkeleri arasında eğitimde en avantajlı ülkelerdendir.
  • Portekiz, İngilizcenin dünyada en yaygın konuşulduğu yedinci ülkedir. İspanya 33, Fransa 31. sırada yer alır. Birinci Hollanda’dır.
  • 189 ülke arasında, işyeri kurma açısından sıralamada en pratik 10. ülkedir.

Özetle Portekiz, Golden Visa yatırımcıları için dünya piyasalarına açılırken pek çok avantajı beraberinde sunan bir Avrupa Birliği ülkesidir. Bu nedenle, Portekiz’e güvenle yatırım yapılır.

EUPorto uluslararası finans ve gayrimenkul alanında 25 yılı aşkın tecrübesiyle, doğuştan Portekizli-Türk olmanın verdiği lokal bilgi, dil ve Portekiz kültürü hakimiyetiyle, sadece Portekiz’e odaklı çalışarak zengin yatırım fonu portföyü çeşitliliğiyle ve güvenli fon yatırım seçkisiyle Portekiz Golden Visa ile Avrupa Vatandaşlığı alanında Türkiye’de öncüdür. EUPorto, Portekiz’de en güvenli fon yatırımını gerçekleştirmeyi hedefleyen yatırımcılar için lokal fon yatırım fırsatlarını ve Portekiz Borsası’nda aktif kuruluşların fonlarını (Portekiz Açık Fon) Türkiye’deki yatırımcılara sunan ilk firma olmayı başarmıştır. EUPorto, Portekiz’de fon yatırım tavsiyesi, en güvenli fon nedir?  Açık yatırım fonu nedir? en sağlam yatırım seçenekleri, Portekiz vatandaşlığı, Portekiz altın vize, Portekiz yatırımı konularında uzmandır.

EUPorto Olarak Biz Kimiz ve Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

2017’den günümüze yatırım aracılığıyla 200’den fazla ailenin Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlayan EUPorto, sadece Portekiz Golden Visa alanında aktiftir.

Yatırımcılarına tercih ettikleri yatırım fonlarını, avantajları ve dezavantajlarıyla birlikte tanıtır.

İhtiyaç ve hedeflere göre belirlenen yatırım fonlarının risk yapısını bağımsız bir duruşla aktarır. Golden Visa yatırımcıları böylece değerlendirmeler doğrultusunda kendi seçimini bilinçli bir şekilde yapar.

Gerek banka destekli Portekiz yatırım fonları gerekse Portekiz açık fonları hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.