Portekiz Golden Visa Yatırımım için Kredi Kullanabilir miyim?

Portekiz Golden Visa programı, minimum 280.000 Euro’luk bir gayrimenkul yatırımı ile ailece Portekiz’de oturum izni almanızı sağlıyor. Golden Visa Portekiz kartlarınız ile Portekiz’de yaşayabilir, çalışabilir, şirket kurabilir ve Avrupa’nın tüm ülkelerinde vizeye ihtiyaç duymadan dilediğiniz zaman serbestçe seyahat edebilirsiniz. Portekiz Altın Vize uygulamasını popüler kılan en temel özellikler şunlardır.

  1. Diğer Avrupa ülkelerinin oturum izni programlarıyla karşılaştırıldığında 280.000 Euro yatırım tutarıyla indirimli bir seçenek sunması
  2. Yılda sadece 7 gün Portekiz’de geçirmeniz yeterli olacaktır. Yunanistan, İspanya gibi diğer Avrupa ülkelerinde ise minimum kalma süresi yılda en az altı aydır.
  3. Schengen ülkelerine vizesiz seyahat edilebilmesi
  4. Yatırım yoluyla vatandaşlık uygulamaları arasında 5 yıl gibi en kısa sürede Portekiz vatandaşlık başvuru hakkı sunması
  5. Portekiz’in Avrupa’da en düşük yaşam maliyetiyle gerek eğitimde gerek sağlıkta ve gerek iklimiyle yüksek yaşam kalitesini sunması

Portekiz Golden Vize uygulamasında amaç Portekiz ekonomisini güçlendirmektir. Gayrimenkul alımında 4 farklı kategori bulunmaktadır. Bunlar 280.000 Euro, 350.000 Euro, 400.000 Euro ve 500.000 Euro’luk gayrimenkul seçenekleridir. Bu dört kategoride de asgari yatırım tutarının Golden Visa başvuru sahibi tarafından Portekiz’e yurt dışından getirilme şartı bulunmaktadır.  Yukarıda belirtilen tutarlar için maalesef Portekiz’deki bankalardan kredi kullanılamaz. Ancak Portekiz dışındaki bankalardan kredi alınabilir, bunda bir sakınca yoktur. Eğer Portekiz’de alacağınız gayrimenkulün fiyatı minimum yatırım tutarını aşıyorsa, aşan tutar kadar Portekiz bankalarından kredi kullanılabilir. Özetle, Golden Visa yatırımınız için yurtdışından kredi çekmek mümkün olup, sonrasında da bunu Portekiz’deki kendi banka hesabınıza transfer edebilirsiniz.

Portekiz'deki Bir Finans Kuruluşundan Kredi Alınabilir mi?

Portekiz’deki Bir Finans Kuruluşundan Kredi Alınabilir mi?

Evet, eğer Golden Visa oturum kartına sahip iseniz Portekiz’de kredi çekilebilmektedir. Türkiye ile karşılaştırıldığında son derece cazip faizli ihtiyaç kredisi, araç kredisi ve konut kredisi alabilmek mümkündür. Yurtdışı bankalardan kredi almak lokal bir uzmanlık gerektirmektedir. Yurtdışından kredi almak için Golden Visa yatırımcılarının dikkat etmesi gereken önemli noktalar mevcuttur. Ayrıca Portekiz’de kredi başvurusu için gerekli belgeler bankadan bankaya farklılık gösterebilir.

Portekiz Golden Visa Programının Sunduğu Genel Faydalar:

Golden Vize ile ailece Portekiz’de yaşama ve çalışma hakkı edinilir.  Ancak yine de Portekiz’de yaşama zorunluluğu bulunmaz. Golden Visa sahipleri diledikleri zaman Avrupa Schengen bölgesine vizesiz seyahat edebilir. 280.000 Euro’luk bir gayrimenkul yatırımıyla Golden Visa’nın tüm avantajlarına ailece erişebilirsiniz. Beş yıl sonra ise ailece Portekiz vatandaşlık veya süresiz oturum kartı başvurusunda bulunulabilir ve Portekiz pasaportu edinilebilir. Portekiz pasaportu size ve ailenize dilediğiniz zaman Avrupa’nın herhangi bir yerinde yaşama, çalışma, şirket kurma ve eğitim alma hakkı sunar.

Portekiz Vatandaşlık uzmanı EUPorto, Golden Visa piyasasındaki danışmanlık firmalarından farklı olarak yatırımcılarına bir emlakçı gibi piyasadaki tüm gayrimenkul projelerini portföyüne alıp listeler halinde sunmaz. Riskli gayrimenkul projelerine yönlendirmez, tam tersine yatırımcılarının yatırımlarını koruyan, Portekiz yasalarının izin verdiği doğru uygulamalarla tüm Golden Visa sürecini tek muhatap olarak yönetir.

Sadece Portekiz Golden Visa konusunda uzman EUPorto, doğuştan Portekizli-Türk olması sebebiyle lokal bilgi ve piyasa hakimiyetine sahiptir. Lizbon ve civarı, Porto ve Algarve bölgesinde en verimli ve güvenli gayrimenkul seçeneklerini sunar. Portekiz Altın Vize kapsamındaki tüm yatırım türleri ve kategorilerinde zengin bir portföye sahiptir. Minimum 280.000, 350.000, 400.000 ve 500.000 Euro tutarında getiri sağlayan gayrimenkul ve anapara korumalı/teminatlı Portekiz yatırım fonları sunar. Butik bir danışmanlık hizmetiyle yatırımcının hedefine yönelik en verimli ve güvenli seçenekler üzerinden yatırımcının tercih yapmasında destek olur. Golden Visa Portekiz oturum izni alma sürecinde operasyonel kapsamda A’dan Z’ye işlemleri koordine eder. Bilgi ve iletişim için web sitemizi ziyaret edebilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.