Portekiz Golden Visa Programının Güncel Durumu ve 2024 Değişiklikleri

Ülkelerin Golden Visa yatırımla oturum izni programlarında yıllar içinde yatırım türlerinde ve tutarlarında değişiklikler gözlemlenmektedir. Vatandaşlık hakkı öncesi gerekli oturum izni yıl sayıları da zaman içinde güncelleme olabilmektedir. Portekiz Golden Visa programında da bazı değişiklikler hayata geçirilmiştir. Ancak, önemle belirtmek gerekir ki yasalar geriye dönük işlemez. Başvuru sırasında yürürlükte olan koşullar neyse yatırımcının süreci boyunca o koşullar geçerli olacaktır. Süreçteki değişikliklerden programa dâhil olan yatırımcılar ve aileleri etkilenmez.

Portekiz golden vize kapsamında güncellenmiş Portekizde yatırım türü golden visa yatırım fonu almaktır. Böylece Portekiz fon yatırımı yaparak Portekiz yatırımcı vizesi alınır. Portekiz altın vize adıyla tanınan oturum izni sayesinde yatırımcı ve aile fertleri beş yılı tamamladıktan sonra Portekiz vatandaşlığı alarak Avrupa Birliği ülkelerinde özgürce ve AB vatandaşı olarak yaşama hakkına sahip olur.

Golden Visa Yatırım Fonu Tutarı Nedir? Hangi Fonlar Kapsam Dışıdır?

Güncel yasaya göre Portekiz yatırım vatandaşlık kapsamında yapılacak Golden Visa yatırım fonu alımı toplam 500.000 Euro’dur. Bu toplam tutar çeşitli Portekiz yatırım fonu seçeneklerine dağıtılabilir. Yapılacak fon yatırımı Portekiz Golden Visa ile uyumlu olmalıdır; belirlenmiş kriterlere sahip olmalıdır. Ancak, yatırım fonunun belirlenmesinde bu koşul yeterli olmamalıdır. Yatırım yapmak ciddi bir iştir. Bu yüzden, Portekiz özelinde ve Portekiz yatırım fonu uzmanlarıyla birlikte değerlendirilmelidir.

Golden Vize Portekiz amaçlı alınacak Portekiz yatırım fonları güncel yasada gayrimenkul içerikli olmamalıdır. Gayrimenkul fonları kapsam dışı olmuştur. Portekiz Golden Visa uyumlu ‘açık’ fonlar yatırımcıya likidite sunar. ‘Kapalı’ fonlar ise dikkatlice seçilmelidir. Sadece golden visa amaçlı çıkarılmış fonlar olmamasına özen gösterilmelidir. Portekizlilerin ve golden visa dışı yatırımcıların da tercih ettiği bir fon olmasına dikkat edilmelidir. Temettü hedefleyen yatırımcılar fonun yatırım modellerini incelemeli ve Portekiz gerçekliğinde değerlendirmelidir. Bu konuda Portekiz yatırım fonu konusunda uzmanlaşmış bağımsız bir danışmanlık firmasından destek alınmalıdır.

Portekiz Vatandaşlığı Başvurusu için Beş Yıl Hangi Aşamada Başlıyor?

Portekiz yatırım vatandaşlık konusundaki bir başka güncelleme ise vatandaşlık için sayılan beş yılın hangi aşamadan itibaren başladığı ile ilgilidir. Gerekli beş yıl Portekiz Altın Vize başvurusu yapıldıktan sonra oturum iznini bekleyip Portekiz yatırımcı vizesi çıktıktan sonra sayılmaya başlanıyordu. Gecikmelerin yaşandığı bu süreçte oturum izni kartlarının gelmesi 2 yılı bile alabilmektedir. Önceki yasada bu yüzden beş yılın başlaması başvurudan 2 yıl sonra başlayabiliyordu. Ancak Portekiz Parlamentosu’nun onayıyla ve Cumhurbaşkanının imzasıyla bu durum iyileştirildi. Güncelleme yapılarak beş yılın başvurudan itibaren sayılmasına karar verildi. Böylece yatırımcı ve aile fertleri vakit kaybı olmadan Portekiz vatandaşlığı için gerekli olan beş yıl sürecine hemen girebilecekler. Bu çok önemli bir gelişmedir. Portekiz Altın Vize programını diğer ülkelerin golden vize programlarından büyük ölçüde ayrıştırır.

Portekiz Vatandaşlığı Başvurusu için Beş Yıl Hangi Aşamada Başlıyor

Portekiz Golden Visa ve Portekiz Yatırım Fonu Seçenekleri Hakkında Nasıl İlerleyebilirim?

EUPorto olarak, 2017 yılından bu yana Portekiz yatırımla oturma izni alanında edindiğimiz tecrübeleri kullanarak danışmanlık hizmetlerimizin sürekliliğini sağlamakta ve hizmet kalitemizi günden güne artırmaktayız.  EUPorto sadece Portekiz yatırımla oturma izni alanında faaliyet göstermektedir.

EUPorto ile Çalışmanın Avantajları

  • Portekiz yatırımla oturma izni başvurularında profesyonellik, deneyim ve şeffaflık
  • Butik ve lokal bir hizmet modeli
  • Etik ve disiplinli çalışma sistemi
  • Bağımsız ve özel destek sunulması
  • Portekizceye hâkimiyet
  • Ücretsiz danışmanlık
  • 25 yılı aşkın tecrübe ve güven

200’den fazla ailenin Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlayan EUPorto, yatırımcılarına tercih ettikleri yatırım fonlarını avantajları ve dezavantajlarıyla birlikte tanıtır.

İhtiyaç ve hedeflere göre belirlenen yatırım fonlarının risk yapısını bağımsız bir duruşla aktarır. Yatırımla oturma izni yatırımcıları böylece, değerlendirmeler doğrultusunda kendi seçimlerini bilinçli bir şekilde yapar.

EUPorto’nun Portekiz’de, Türkçe ve Portekizce konuşan yatırımla oturma izni uzmanları mevcuttur.

Gerek yatırımla oturma izni uyumlu açık uçlu yani likit fonlar, gerekse bankalara ait en güvenilir kapalı fon seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.