Portekiz Golden Visa Programı ile Aile Birleşimi

Portekiz Golden Visa programına başvuranlar öncelikle ikişer yıllık oturma izni alırlar, 5 yıl sonra ise Portekiz vatandaşlığına başvurma hakkı elde ederler.  Golden Visa Portekiz başvurusu için yatırım tutarı 500.000 Euro’dur. Fon yatırımı sonrası Golden Vize başvurusu ve aile birleşmesi yapılabilir.

Portekiz Golden Visa Programı

Portekiz Golden Visa başvurusu fon alımıyla gerçekleştirilir, güvenli olması nedeniyle T.C. yatırımcılar için ağırlıklı olarak bankaya ait yatırım fonları ve açık yani likit fonlar tercih edilir. 2012’den bu yana Portekiz Golden Visa’ya başvuran T.C. vatandaşlarının sayısı 613’dir. Portekiz Golden Vize oturma izni ile 27 Schengen ülkesine vizesiz seyahat edebilir, Portekiz’de yaşama ve çalışma hakkı elde edilir. Portekiz’de yılda sadece 7 gün kalarak 5 yıl sonra ailece Portekiz vatandaşlığına başvurma hakkı sunulur. Portekiz Altın Vize programı yatırımcılara, ilk etapta Portekiz eğitim sistemine, sağlık hizmetlerine ücretsiz erişim sonrasında vatandaşlığı aldıktan sonra Avrupa’nın tüm eğitim sisteminden yararlanmanızın önünü açar. Portekiz pasaportu alan başvuru sahipleri 188 ülkeye vizesiz seyahat edebilir. Portekiz pasaportu dünyanın en güçlü altıncı pasaportudur.

Portekiz Golden Visa ile Aile Birleşmesi

Portekiz Altın Vize programına başvuran yatırımcı başvurularına ek bir yatırım yapmadan diğer aile fertlerini de dâhil edebilir. Aile birleşmesi eş, çocuklar ve ebeveynler için geçerlidir. Golden Visa yasası kapsamında Portekiz aile birleşimi için başvurabilecek aile fertleri şu şekildedir:

  • Başvuru yapan yatırımcının eşi ve ekonomik olarak bağımlı olan çocukları
  • 24 yaşına kadar, yatırımcıya maddi olarak bağımlı olan çocuklar
  • Başvuru sahibinin ve eşinin ebeveynleri

Portekiz Golden Visa ile Aile Birleşmesi

Portekiz Golden Visa ve Aile Birleşmesi Süreci Nasıl İlerler?

Golden Visa Portekiz sürecinizin başında veya ilerleyen zaman diliminde arzu edilmesi durumunda ek bir yatırıma gerek duyulmadan aile birleşimi kapsamında tüm aile fertlerinizi Golden Vize Portekiz başvurunuza dâhil edebilirsiniz.

 Portekiz Golden Visa Programı ve 18 Yaşından Büyük Çocuklarınız

Portekiz Golden Visa ile tüm T.C. vatandaşları 24 yaşından küçük, evli olamayan, ekonomik olarak aileye bağımlı ve öğrenciliği devam eden tüm çocuklarını başvurularına dâhil edebilir. Böylece ek bir yatırım yapmadan ailece Portekiz oturum izni alınır. Portekiz Golden Vize sayesinde yatırımcılar ve aileleri Portekiz’in sunduğu fırsatlardan yararlanabilir. Golden Visa programı ile “aile birleşimi vizesi” kapsamında yatırımcının eşi, çocukları ve ebeveynleri Portekiz’de oturma izni başvurusunda bulunabilir.

Portekiz Golden Visa başvurusunu devam ettirmek için gerekenler şunlardır:

Yatırımcı, Golden Visa Portekiz kapsamındaki yatırımını en az 5 yıl süreyle tutmak zorundadır. Portekiz Golden Visa kartı ilk etapta 2 yıllık bir dönem için ve ardından ise ikişer yıllık yenilemelerle alınır.

5 yıllık sürenin sonunda arzu edilirse Portekiz vatandaşlığına geçilir veya süresiz oturum kartı ya da ikişer yıllık süreli oturum kartı alınabilir.

Golden Visa yatırımcısı ve başvuruya katılan aile fertleri her yıl en az 7 gün Portekiz’de bulunmalıdır. Portekiz oturum kartlarını sürdürebilmek ve sonrasında Portekiz pasaportuna başvurabilmek için 5 yıl boyunca Portekiz’de 7 gün bulunmanız yeterli olacaktır. Ya da iki yılda bir 14 güne tamamlanmalıdır.

Golden Visa yatırımcısı ve aile fertlerinin Türkiye’deki sabıka kayıtları temiz olmalıdır.

Golden Visa için yapılacak fon yatırımının finansmanı Portekiz’in dışından gelmelidir.

Portekiz Golden Visa başvurusunda aile birleşimi için gerekli evraklar

  • Geçerli bir Türk Pasaportu
  • Sabıka Kaydı
  • Evlenme Belgesi
  • Doğum Belgesi

Portekiz Golden Visa başvuruları, online olarak Portekiz Yabancılar Ofisine eski ismiyle (SEF) yeni ismi AIMA’ya yapılır. AIMA başvuruyu işleme koyduktan yaklaşık 18 ay sonra ise parmak izi ve fotoğraf gibi biyometrik veriler için en az 1 veya 2 günlüğüne Portekiz’e gitmek gerekecektir.

Aile Fertleri ile Birlikte Golden Visa Başvurusu

Aile Fertleri ile Birlikte Golden Visa Başvurusu

Aile birleşimi nedir sorusu Portekiz Golden Visa başvurularında en sık sorulan sorular arasındadır. Portekiz yatırımla AB vatandaşlığı hedefleyen yatırımcılara başvurularına aile bireylerini de dâhil edebilme şansı verdiğinden iyi bir seçimdir. Portekiz, Türklere karşı hiçbir önyargının olmadığı Avrupa’da ender ülkelerden birisidir.  Aile birleşimi vizesi nedir ve aile birleşmesi konusunda sıkça sorulan soruların yanıtlarını aşağıda bulabilirsiniz:

  1. Portekiz’e yurt dışında yaşayan ailemi Portekiz’e getirebilir miyim?

Evet, getirebilirsiniz. Golden Vize Portekiz uygulamasında, Portekiz dışında yaşayan aile fertlerinizi ‘aile birleşmesi’ kapsamında başvurunuza dâhil edebilirsiniz. Dâhil edilebilecek aile ferdi sayısında bir sınırlama yoktur.  Çocuklarınızın 24 yaşından küçük olmaları ve 5 yıl boyunca ekonomik olarak başvuru sahibine bağımlı olmaları gerekir.

  1. Golden Visa ile aile birleşimi talebi hangi aile fertleri için geçerlidir?
  • Başvuru sahibinin eşi
  • 24 yaşından küçük çocuklar
  • Başvuru sahibinin evlatlık aldığı çocukları
  • Bakmakla yükümlü olunan ebeveynler
  • Başvuru sahibinin velayeti altındaki aile fertleri
  1. Yirmi iki yaşındaki kızım için aile birleşmesi talebinde bulunabilir miyim?

Evet, evli olmaması ve öğrenci olmaya devam etmesi şartıyla ek bir yatırım yapmadan 18 yaş üstü yetişkin çocuklar da aile birleşimi hakkından faydalanabilir.

  1. Oturma iznimi aldıktan sonra aile fertlerimi ne kadar süre içinde Portekiz Golden Visa başvuruma dâhil edebilirim?

Portekiz Golden Visa uygulamasında, aile birleşmesi kapsamında başvuruda vatandaşlık öncesi bir süre kısıtlaması bulunmamaktadır.

  1. Başvuruma kız veya erkek arkadaşımı dâhil edebilir miyim?

Evet, Portekiz Golden Visa aile birleşmesinde evlilik dışı birlikteliklere de izin verilir. Tabii ki bu tür ilişkilerin yasayla tanımlanmış çerçevede belgelenmesi gerekmektedir.

EUPorto aile birleşimi kapsamında Golden Visa dosyanızın hazırlamasında, başvurunuzun tamamlanması ve takibi süresince tek muhatap olarak danışmanlık verir, süreç içerisinde gizlilik en çok önem verdiğimiz konulardan birisidir. Başvurunun her adımı İstanbul’daki ve Lizbon’daki EUPorto yetkilileri tarafından özel olarak yürütülmektedir. Bir başka ifadeyle yatırımcılarının tüm başvuru süreci EUPorto yöneticileri tarafından gerçekleştirilir. Yatırımcıların başvuru dosyaları herhangi bir nedenden dolayı başka bir aracı kurumla asla paylaşılmaz.

AB vatandaşlığı kapsamında Portekiz aile birleşimi konusunda tüm operasyonel kapsamda A’dan Z’ye işlemleri koordine eder. Bilgi ve iletişim için web sitemizi ziyaret edebilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.