Portekiz Golden Visa Programı Güvenli mi? Neden?

Evet, yatırımla AB vatandaşlığı hedefleyen tüm TC vatandaşları için Portekiz Golden Visa Programı güvenlidir. Portekiz Golden Vize Programı Avrupa Parlamentosu tarafından denetim ve gözetim altındadır. ​

Portekiz Altın Vize Programı Ekim 2012’de Portekiz Parlamentosu’nun onayı sonrası yasalaşmış ve yürürlüğe girmiştir. Portugal Golden Visa için başvuranlar tüm Schengen ülkelerine vizesiz ulaşıma sahip olurlar ve ayrıca ileride Portekiz Vatandaşlığı, yani AB Pasaportu edinebilirler. Golden Vize Portekiz programı, diğer programlardan farklı olarak daha fazla güven verir, Avrupa Birliği komisyonu denetimindedir.

Golden Visa programı Portekiz parlamentosunda yasalaştığı için Portekiz oturum izni programına katılanların ileride Portekiz vatandaşlığı başvurularında hak mağduriyeti yaşaması Avrupa hukuku açısından söz konusu değildir. Bu yasal güvence Portekiz’i diğer ülkeler içinde en ön plana çıkarmakta, TC yatırımcılarının güven içinde yatırım kararı vermelerini sağlamaktadır. Golden Visa Portekiz Programı’na katılanlar 4 Temmuz 2007 tarihli 23/2007 numaralı Yabancılar Yasasına göre beş yıl geçtikten sonra süresiz oturum başvurusunda bulunabilirler. 3 Ekim tarihli 37/81 no’lu Vatandaşlık Yasası’na göre ise Golden Visa yatırımcıları beş yıl sonra Portekiz vatandaşlık başvurusunda da güvenle bulunabilirler.

Neden Portekiz Golden Visa?

Neden Portekiz Golden Visa?

  1. Türklere aile ve iş düzenini bozmadan yani Portekiz’de yaşama zorunluluğu olmadan yatırım karşılığında Portekiz oturma izni, Portekiz’de çalışma izni ve AB pasaportu sunan tek programdır.
  2. 280.000 Euro’luk gayrimenkul alımıyla Avrupa’nın en uygun yatırım seçeneğine sahip olması
  3. İleride Portekiz vatandaşı olabilmek için Portekiz’de yaşama zorunluluğunun bulunmaması
  4. Akdenizli misafirperver insanları ve Türkiye’ye benzer ılıman iklimi
  5. Zengin tarihi ve kültürel yapısı
  6. Kaliteli ve stresten uzak bir yaşam sunması
  7. Euro cinsinden düzenli kira geliri elde edilebilmesi
  8. Aile fertlerinin de programa dâhil edilebilmesi
  9. Kalıcı oturum veya Portekiz vatandaşlığı alındıktan sonra yapılan yatırımın elden çıkarılabilmesi
  10. Portekiz’de yerleşme, çalışma ve eğitim hakkı sunması
  11. Portekiz’de gayrimenkule olan talepten kaynaklı fiyatların bir artış trendi içinde olması
  12. Eş ve çocuklarınızla birlikte ek bir yatırım yapmaya gerek kalmadan başvurabilme
  13. Çifte vergilendirmeden muafiyet

Uluslararası yatırımcıların radarında olan Portekiz Google, Mercedes, Vodafone ve Siemens gibi global şirketlere ev sahipliği yapar. Böylece gençlere ve yeni girişimcilere yeni iş olanakları sunar, uluslararası düzeyde kaliteli eğitim fırsatları ile de Golden Visa yatırımcılarının dikkatini çeker. Portekiz nitelikli iş gücü sıralamasında dünyada 22. sıradadır. En iyi üniversite sıralamasında Catolica Lisbon School of Business and Economics, Nova School of Business and Economics, Porto Business School,  ISEG Lisbon School of Economics and Management,  ISCTE Business School ve Coimbra üniversiteleri ile Portekiz, eğitimde birçok Avrupa ülkesinin önünde yer alır.

EUPorto’nun sadece Portekiz Golden Visa ile oturum izni, Portekiz çalışma izni ve Portekiz vatandaşlığı alanında uzmanlaşmış olması, kendi ürününü pazarlayan bir danışmalık vermemesi, ayrıca bir emlakçı gibi çalışmaması risk filtrelerinden geçen lokal yatırım fırsatlarını sunması Türkiye’de büyük pazar payına ulaşmasında etkili olmuştur. EUPorto yatırımcılarının başvuru süreçlerinin tüm aşamalarında İstanbul’daki Golden Visa uzmanlarımızca yüzde yüz başarı ile sonuçlandırılmaktadır. Özelikle 2021 ve 2022’de Portekiz Golden Visa programına Türkiye’den yapılan başvuruların büyük çoğunluğu EUPorto tarafından gerçekleştirilmiştir.

EUPorto, dosyaların hazırlamasında, başvuruların tamamlanması ve takibi süresince tek muhatap olarak danışmanlık verir, süreç içerisinde gizlilik en çok önem verdiği konulardan birisidir. Başvuruların her adımı İstanbul’daki EUPorto yetkilileri tarafından özel olarak ve titizlikle yürütülür. Yatırımcılarının başvuru dosyaları herhangi bir nedenden dolayı başka bir aracı kurumla asla paylaşılmaz. Tüm süreci EUPorto yetkilileri butik bir anlayışla yönetir.

AB vatandaşlığı için tüm operasyonel kapsamda A’dan Z’ye işlemleri koordine eder. Bilgi ve iletişim için web sitemizi ziyaret edebilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.