Portekiz Golden Visa Programı Güvenli mi? Neden?

Evet, yatırımla AB vatandaşlığı hedefleyen tüm TC vatandaşları için Portekiz Golden Visa Programı güvenlidir. Portekiz Golden Vize Programı Avrupa Parlamentosu tarafından denetim ve gözetim altındadır. ​

Portekiz Altın Vize Programı Ekim 2012’de Portekiz Parlamentosu’nun onayı sonrası yasalaşmış ve yürürlüğe girmiştir. Portugal Golden Visa için başvuranlar tüm Schengen ülkelerine vizesiz ulaşıma sahip olurlar ve ayrıca Türkiye’den taşınmadan Portekiz Vatandaşlığı, yani AB Pasaportu edinebilirler. Golden Vize Portekiz programı, diğer programlardan farklı olarak daha fazla güven verir, Avrupa Birliği komisyonu denetimindedir.

Golden Visa programı Portekiz parlamentosunda yasalaştığı için Portekiz oturum izni programına katılanların ileride Portekiz vatandaşlığı başvurularında hak mağduriyeti yaşaması Avrupa hukuku açısından söz konusu değildir. Bu yasal güvence Portekiz’i diğer ülkeler içinde en ön plana çıkarmakta, T.C. yatırımcılarının güven içinde yatırım kararı vermelerini sağlamaktadır. Golden Visa Portekiz Programı’na katılanlar 4 Temmuz 2007 tarihli 23/2007 numaralı Yabancılar Yasasına göre beş yıl geçtikten sonra süresiz oturum başvurusunda bulunabilirler. 3 Ekim tarihli 37/81 no’lu Vatandaşlık Yasası’na göre ise Golden Visa fon yatırımcıları beş yıl sonra Portekiz vatandaşlık başvurusunda da güvenle bulunabilirler.

Neden Portekiz Golden Visa?

Neden Portekiz Golden Visa?

Türklere aile ve iş düzenini bozmadan yani Portekiz’de yaşama zorunluluğu olmadan yatırım karşılığında Portekiz oturma izniPortekiz’de çalışma izni ve AB pasaportu sunan tek programdır.

    1. 500.000 Euro’luk fon yatırımıyla Türkiye’den taşınmadan ailece AB pasaportuna sahip olunabilmesi
    2. Portekiz vatandaşı olabilmek için Portekiz’de yaşama zorunluluğunun bulunmaması
    3. Akdenizli misafirperver insanları ve Türkiye’ye benzer ılıman iklimi
    4. Zengin tarihi ve kültürel yapısı
    5. Kaliteli ve stresten uzak bir yaşam sunması
    6. Euro cinsinden temettü geliri elde edilebilmesi
    7. Aile fertlerinin de programa dâhil edilebilmesi
    8. Kalıcı oturum veya Portekiz vatandaşlığı alındıktan sonra yapılan fon yatırımının elden çıkarılabilmesi
    9. Portekiz’de yerleşme, çalışma ve eğitim hakkı sunması
    10. Eş ve çocuklarınızla birlikte ek bir yatırım yapmaya gerek kalmadan başvurabilme
    11. Sıfır vergi avantajı

Uluslararası yatırımcıların radarında olan Portekiz Google, Mercedes, Vodafone ve Siemens gibi global şirketlere ev sahipliği yapar. Böylece gençlere ve yeni girişimcilere yeni iş olanakları sunar, uluslararası düzeyde kaliteli eğitim fırsatları ile de Golden Visa yatırımcılarının dikkatini çeker. Portekiz nitelikli iş gücü sıralamasında dünyada 22. sıradadır. En iyi üniversite sıralamasında Catolica Lisbon School of Business and Economics, Nova School of Business and Economics, Porto Business School,  ISEG Lisbon School of Economics and Management,  ISCTE Business School ve Coimbra üniversiteleri ile Portekiz, eğitimde birçok Avrupa ülkesinin önünde yer alır.

Portekiz Golden Visa uzmanı EUPorto olarak, sunduğumuz lokal yatırım fonları ve bağımsız danışmanlık hizmetimizle, yatırımcılarımızın hayallerini ve gelecekteki planlarını hayata geçirebilmeleri konusunda destek oluyoruz.

Portekiz Golden Visa sürecinde doğru fonların seçilmesi, oturma izni ve Portekiz vatandaşlığı işlemlerinin son derece ciddi sorumlulukla yönetilmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Bu nedenle, EUPorto sadece Portekiz Golden Visa alanında aktiftir. Tüm Golden Visa sürecinde rehber edindiğimiz ilkelerimiz, bağımsızlık, lokal uzmanlık ve şeffaflık prensipleri üzerine kuruludur. İlkelerimiz, EUPorto isminin Portekiz Golden Visa alanında, sadece Portekiz lokalliğine odaklı olmasından kaynaklı Türkiye’de en çok tercih edilen marka olmasını sağlamıştır.

EUPorto’nun yenilikçi, sektöründe fark yaratan, Portekiz’in en lokal yatırım fırsatı seçeneklerini yatırımcılarının beklentilere göre günceller. Yatırımcılarının memnuniyeti en temel önceliğidir. 2017’den günümüze yatırım aracılığıyla 200’den fazla ailenin Portekiz Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlamıştır.

Yatırımcılarına tercih ettikleri yatırım fonlarını, avantajları ve dezavantajlarıyla birlikte tanıtır.

İhtiyaç ve hedeflere göre belirlenen yatırım fonlarının risk yapısını bağımsız bir duruşla aktarır. Golden Visa yatırımcıları böylece değerlendirmeler doğrultusunda kendi seçimini bilinçli bir şekilde yapar.

Gerek Portekiz borsası fonu gerekse Portekiz kamu banka destekli Golden Visa ile uyumlu fon seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.