Portekiz Golden Visa ile Gelen Avrupa Vatandaşlığı

Gitgide gelişen global ve dijital ekonomide yeni nesil için hareket özgürlüğü önceki nesillere göre daha büyük bir önem arz ediyor. Gerek iş gerekse eğitim söz konusu olduğunda daha avantajlı koşullar yakalayabilmek için yer değiştirmek, yeni bağlantılar kurmak, özgür bir şekilde farklı yerlerde yaşayabilmek dünyanın yeni düzenine adapte olmakla eş anlamlı. Çift vatandaşlık hakkı sunan Avrupa ülkelerinden birini seçerek Avrupa vatandaşlığı almak mümkün. Avrupa pasaportu olan bir kişi Avrupa’nın herhangi ülkesine gidip orada yaşayabilir, çalışabilir, eğitim ve sağlık hizmetlerinden faydalanabilir. Dünyanın başka yerlerine vizesiz seyahat edebilir. Avrupa Birliği vatandaşı olmak dünya vatandaşı olmak ile eş değerdir. Bu haklara ve hareket özgürlüğüne sahip olmak mümkün. Üstelik, süre ve koşullar bakımından yormayacak bir biçimde sürece tüm aile dâhil olabiliyor.

Portekiz’den Vatandaşlık Nasıl Alınır?

Avrupa Birliği vatandaşı olmak için en kolay ve güvenilir yol Portekiz Vatandaşlığı almaktır.

Portekiz pasaportu dünyanın en güçlü 6. pasaportudur, 186 ülkeye vizesiz giriş sağlar. Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde vatandaşı gibi yaşama, çalışma, eğitim ve sağlık gibi tüm haklarından faydalanma olanağı verir. Portekiz Vatandaşlığı almanın en rahat ve avantajlı yolu Portekiz Altın Vize programıdır.

Portekiz'den Vatandaşlık Nasıl Alınır

Bu programa Portekiz’de yatırım yaparak dâhil olursunuz. Aile fertlerinizi de kendi başvurunuza katabilirsiniz. Sadece beş yıl boyunca yılda 7 gün Portekiz’de bulunarak ikamet izni ailece devam ettirilir. Bu sürenin ardından Portekiz vatandaşlığına ailece başvurma hakkı elde edilir.

Portekiz Vatandaşlık Koşulları Nelerdir?

Portekiz Vatandaşlığı almak için koşullar aşağıda belirtilmiştir.

  • Beş yıllık Portekiz oturma izni yani Portekiz Golden Visa programını tamamlamış olmak
  • Sabıka Kaydının temiz olmaya devam etmesi
  • A2 seviyesinde Portekizce testinden geçer not almak.

Tüm bu kriterleri tamamlayan her birey Portekiz Vatandaşlığı alma hakkına sahiptir. Burada herhangi bir ayrımcılık yapmak mümkün değildir. 

Portekiz Oturum İzni Nasıl Alınır?

Portekiz oturma izni almak için Portekiz Golden Visa programına başvuru yapılmalıdır. Bu programa başvurmak için ise önce Portekiz’de yatırım yapmak gerekir. Portekiz Hükümeti Golden Visa Portekiz yasalarını 2022 yılı için revize etmiştir. Buna göre, yatırım şekli gayrimenkul yatırımları ve fon yatırımları olarak iki ana başlıkta toplanmaktadır. Bu yatırımlardan birini seçerek oturma izni başvurusu yapılır. Fon yatırımında da gayrimenkul yatırımında da süre aynıdır. Gerek alım aşamasında gerek oturum izni aşamasında gerekse altın vize sonrası vatandaşlık hakları ve vatandaşlık aşamaları bakımından hiçbir fark yoktur. Yatırımcı olarak fon yatırımı mı yoksa gayrimenkul yatırım seçeneği mi sizin için daha güvenli ve verimli bir yatırım seçeneğidir sorusuna vereceğiniz kendi cevabınızdır.

Portekiz Oturum İzni Nasıl Alınır

Gayrimenkul Yatırım ile Oturum İzni Alınır mı?

2022 Portekiz Golden Visa yasalarına göre gayrimenkul alarak oturum izni alınabilmektedir. Lizbon, Porto ve sahil şeridinden gayrimenkul alımı yaparak Portekiz Golden Visa programına başvurabilirsiniz. Bu gayrimenkullerin turistik veya ticari lisanslı olmaları gerekmektedir. Ülkeyi bilmeyen uzaktan bir yatırımcı için bu bir avantajdır. Gayrimenkulün profesyonel bir firma tarafından işletilmesi yatırımcıya avantaj sağlayacaktır. Turizm Bakanlığı tarafından denetlenen şeffaf bir sistemde projenin sunacağı garantili Euro kira getirisinden faydalanmak mümkün olacaktır. Bu ve benzeri güvenli yatırım seçenekleri ve lokasyonlarıyla ilgili EUPorto yetkilileriyle temasa geçebilirsiniz. EUPorto, 2022 Portekiz Golden Visa yasasında yer alan her yatırım seçeneği için zengin bir portföye sahiptir. 280.000 Euro’dan başlayan kategorilerde yalnızca kârlı ve güvenli seçenekleri sunar.

EUPorto sadece Portekiz odaklı çalışan ve hem fon yatırımı hem de gayrimenkul yatırım seçeneklerine eşit mesafede duran Türkiye’deki ilk ve tek kurumdur. EUPorto doğuştan Portekizli-Türk’tür. Lokal bilgi, dil ve iletişim kültürüne hâkimdir, güncel piyasa bilgileriyle donanımlıdır. Bu bilgileri Avrupa’daki 20 yılı aşkın finans ve gayrimenkul deneyimiyle analiz etme uzmanlığına sahiptir. EUPorto ile Portekiz’de en güvenli ve verimli Golden Visa yatırım seçeneklerine ulaşır, sunulan analizlerle kendiniz için en doğru tercihi siz yapabilirsiniz. Tüm bu süreçte EUPorto Türkiye’de ve Portekiz’de size butik danışmanlık verecektir. Bilgi için etkinliklerimiz sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.