Portekiz Golden Visa ile AB Vatandaşlığını Keşfet

Türkiye’deki iş ve aile düzeninizi bozmadan, Portekiz’de sadece 280.000 Euro’luk bir yatırım yaparak Avrupa pasaportu almanın avantajlarından yararlanabilirsiniz.

Portekiz Golden Visa Nedir?

Portekiz Golden Visa, Euro kira getirisinden AB ülkeleri içerisinde vizesiz seyahat özgürlüğüne, Portekiz’de gayrimenkul yatırımı sonrası tüm ailenize geniş ve kapsamlı avantajlar sunar. Yatırımla AB oturum edinimi veya AB vatandaşlığını yeni araştıran yatırımcıları aydınlatabilmek için deneyimlediğimiz bazı önemli noktaları EUPorto olarak bir araya getirdik.

  • Ek Gelir Avantajı: Hızlı ve Düzenli Euro Kira Getirisi

Portekiz Golden Vize programı ilk etapta bir yatırım alternatifidir. AB ülkeleri içerisinde Lizbon ve Porto’nun kira getiri performansı Berlin, Viyana gibi metropollere denk gelir, gayrimenkul yatırım geri dönüş süresi son derece caziptir. Golden Visa Portekiz programın sağladığı kolaylıklarla Euro kira gelir avantajı birleşince, hızlı ve düzenli bir yatırım alternatifi sunar. Özellikle enflasyonun çift haneli rakamlarda olduğu bir dönemde Lizbon veya Porto’da yapılacak gayrimenkul yatırımları gelecekte kazançla çıkış fırsatı sunabilecektir. Bu avantajlı iklimin temeli uygun gayrimenkul fiyatları ve yüksek getirili yatırım potansiyeli sunmasından kaynaklanır.

Portekiz Golden Visa Avantajlarından Nasıl Fayda Sağlanır

  • Avrupa’da Vizesiz Seyahat Etme Özgürlüğü

Schengen ülkeleri içerisinde vize almadan özgürce seyahat edilir. Golden Visa sahipleri aşağıdaki tabloda belirtilen Avrupa ülkelerine diledikleri zaman vizeye ihtiyaç duymadan seyahat edebilirler.

Altın Vize Portekiz ile aşağıdaki Schengen ülkelerine vizesiz seyahat edilebilir.

Golden Visa ile Vizesiz Gidilebilen Schengen Ülkeleri

  • Ailece AB Vatandaşlığına Sahip Olmak

Portekiz ikamet izni verildikten beş yıl sonra, yatırımcılar aileleri ile birlikte Portekiz pasaportuna yani AB vatandaşlığına başvurma hakkı kazanır. Portekiz pasaportu alındıktan sonra Avrupa’nın diğer tüm ülkelerinde yaşayabilme seçeneğine sahip olunur. Portekiz Golden Visa programı, ailenizin geleceğini inşa ederken ihtiyaç duyacağınız her türlü desteği sağlar. Portekiz Vatandaşlığı avantajları arasında 188 ülkeye vizesiz seyahat edebilmek de mevcuttur, Portekiz pasaportu dünyanın en güçlü 6. pasaportudur. Siz de Portekiz Golden Visa’ya başvurarak ailece Avrupa standartlarında bir yaşam kalitesine sahip olabilirsiniz.

Portekiz Golden Visa Avantajlarından Nasıl Faydalanılır?

Portekiz Altın Vize uygulamasında rekabetçi avantajlar sunar: Portekiz Golden Visa uygulamasında 280.000 Euro ile Avrupa’nın en düşük yatırım miktarına sahiptir. Bu gerçeklik birçok yönden Portekiz’i avantajlı bir pozisyona getirmektedir. Portekiz aynı zamanda mütevazi yaşam tarzı ve kârlı yatırım seçenekleri açısından yatırımcılara oldukça zengin alternatifler sunmaktadır. Golden Vize Portekiz uygulamasında oturumu devam ettirebilmek için Portekiz’de yılda 7 gün kalmak yeterlidir. Bu süre diğer Avrupa ülkelerinde yılda 183 gündür. Bu yönüyle Türkiye’deki iş ve aile düzeninizi bozmadan ailece Portekiz vatandaşlığına başvurma fırsatı sunar.

Avrupa’da Oturum İzni Almanın Hızlı ve En Güvenli Yolu

Uzman bir Golden Visa danışmanlık firması ile Portekiz Golden Visa başvurunuzu gerçekleştirmek 3 ay gibi kısa bir süreçtir. Golden Visa kartlarınızın elinize ulaşması ise yaklaşık 12 ayı bulabilmektedir. Portekiz Golden Visa programı Avrupa Parlamentosu onaylı bir program olması nedeniyle yatırımcılara ekstra güven verir.

Tüm Aile Üyelerini Kapsar.

Başvuru sahibi eşini, 25 yaşından küçük çocuklarını, ebeveynlerini ek bir yatırım yapmadan dâhil edebilir.

Portekiz’de Yaşamak Şart Değil.

Avrupa’da Golden Visa programı sunan diğer ülkelerden farklı olarak Portekiz, ülkede sürekli ikamet etmeyi şart kılmaz. Portekiz vatandaşlığı için yılda 7 gün Portekiz’de bulunmak yeterlidir. Yunanistan vatandaşlığı için 7 yıl boyunca yılda en az 183 gün Yunanistan’da kalınması gerekir. İspanya vatandaşlığı için 10 yıl boyunca yılda en az 183 gün İspanya’da kalınması gerekir. Oturma izni kazanıldıktan sonra Portekiz’de yaşama tamamen yatırımcıların isteğine bağlıdır.

TC Vatandaşlarına Sınırlama Yok.

Tüm TC vatandaşları Portekiz Golden Visa programına başvurma hakkına sahiptir.

Golden Visa’nın Yenilenmesi

Yatırımcı, yatırımı elinde tuttuğu sürece Golden Visa kartlarının sürelerini dilediği kadar uzatabilir.

Portekiz Vatandaşlığı Edinme Hakkı

Beş yıl sonra aşağıdaki şartlar yerine getirildiğinde Portekiz vatandaşlığı alma hakkı elde edilir. Tüm TC vatandaşları bu şekilde çifte vatandaşlık edinebilir:

  1. Golden Visa için yapılan yatırımının belgelenmesi
  2. Portekiz’de minimum kalış şartı olan iki yılda 14 günü 5 yıl toplamında tamamlamak
  3. Adli sicil kaydının temiz olması
  4. A2 seviyesinde Portekizce bilmek

Çocuklarınız İçin Avrupa’da Eğitim Hakkı

Golden Visa kartları gelir gelmez yatırımcının çocukları Portekiz’de ücretsiz eğitim hakkı elde eder. Bu haklara üniversite eğitimi de dâhildir.

Özetle Portekiz vatandaşlığı avantajları:

  • Nesilden nesle geçecek AB vatandaşlığı
  • Dilediğiniz Avrupa Birliği ülkesinde yaşama, çalışma ve eğitim alma fırsatı
  • Dünyanın 188 ülkesine vizesiz seyahat edebilme hakkı
  • Kamu hizmetlerinden faydalanabilme avantajı
  • Çocukların dünya standardında bir eğitim sistemine erişebilme şansı
  • Uygun fiyatlarla kaliteli yaşam kalitesi edinme fırsatı
  • Avrupa’da şirket kurabilme ve dünya ile sınırsız ve kotasız ticaret yapabilme hakkı
  • Avrupa’daki devlet teşviklerinden faydalanabilme avantajı

Çocuklarınız İçin Avrupa’da Eğitim Hakkı

Portekiz vatandaşlığı avantajları demek AB vatandaşlığı avantajları demektir. Yatırım yoluyla Portekiz vatandaşlığı uzmanı EUPorto, Portekiz Golden Visa yatırımcılarıyla güvene dayalı ilişkinin esas alındığı bir danışmanlık firmasıdır. Sadece Portekiz’deki kurumsal ve gayrimenkul alanında uzman hukuk firmalarının onayından geçen projeleri yatırımcılara sunar, yatırım ve Golden Vize başvurularını tek merkezden yürütür. Bu nedenle, yatırımcılarının hedef ve beklentilerine uyan en güvenli gayrimenkulleri ve yatırım fonlarını önerir. Yatırım seçeneklerini filtreleyerek yatırımcının menfaatini ön planda tutar.

Özetle EUPorto, Golden Visa piyasasındaki danışmanlık firmalarından farklı olarak yatırımcılarına bir emlakçı gibi piyasadaki tüm gayrimenkul projelerini portföyüne alıp listeler halinde sunmaz. Riskli gayrimenkul projelerine yönlendirmez, tam tersine yatırımcılarının yatırımlarını koruyan, Portekiz yasalarının izin verdiği doğru uygulamalarla tüm Golden Visa sürecini tek muhatap olarak yönetir.

Sadece Portekiz Golden Visa konusunda uzman EUPorto, doğuştan Portekizli-Türk olması sebebiyle lokal bilgi ve piyasa hakimiyetine sahiptir. Lizbon ve civarı, Porto ve Algarve bölgesinde en verimli ve güvenli gayrimenkul seçeneklerini sunar. Portekiz Altın Vize kapsamındaki tüm yatırım türleri ve kategorilerinde zengin bir portföye sahiptir. Minimum 280.000, 350.000, 400.000 ve 500.000 Euro tutarında getiri sağlayan gayrimenkul ve anapara korumalı/teminatlı Portekiz yatırım fonları sunar. Butik bir danışmanlık hizmetiyle yatırımcının hedefine yönelik en verimli ve güvenli seçenekler üzerinden yatırımcının tercih yapmasında destek olur. Golden Visa Portekiz oturum izni alma sürecinde operasyonel kapsamda A’dan Z’ye işlemleri koordine eder. Portekiz golden visa nedir, nasıl başvurabilirim gibi sorularınız için web sitemizi ziyaret edebilir, 0 212 302 90 40 nolu telefondan EUPorto yetkililerine ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

 

 

 

 

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.