Portekiz Golden Visa Devam Ediyor. Yeni Dönem Başladı!

Portekiz Golden Visa yasası resmî olarak 7 Ekim 2023 Cumartesi günü yürürlüğe girdi.

Bu önemli adımla bundan böyle Portekiz’de fiyatı ne olursa olsun gayrimenkul alımıyla Portekiz oturum ve vatandaşlığına başvuru mümkün olmayacak.

Yeni dönemde Golden Visa başvuruları Portekiz Yatırım Fonu alımıyla gerçekleşecek. Fon yatırımlarında Portekiz hükümetinin belirlediği net tutar 500.000 Euro’dur. Golden Visa fırsatından daha düşük bir bütçeyle yararlanmak isteyen aileler için diğer bir yatırım seçeneği ise Portekiz ulusal kültürel mirasına 250.000 Euro’luk hibede bulunmaktır.

Peki, Portekiz Golden Visa programı ülkemizde neden bu kadar popüler?

Portekiz Ekim 2012’den itibaren ülkeye yatırım yapan bireylere oturma izni yani Golden Visa (Altın Vize) verilmesini kolaylaştıran bir uygulama başlattı.  Bu uygulama ile Tüm T.C. vatandaşlarının yatırımla Portekiz’de oturma izni ve daha sonra da AB vatandaşlığı alabilmelerinin önünü açtı.

Portekiz Golden Visa programı yatırımcı ve ailesine son derece geniş fırsatlar sunmaktadır. İleride Portekiz vatandaşlığına başvurup Portekiz pasaportuna sahip olunabildiğinde imkânlar daha da artar. Portekiz Golden Visa yoluyla oturum izni ve vatandaşlığın yatırımcı ve ailesine sunduğu avantajlar şu şekilde özetlenebilir.

  • 250.000 Euro ve 500.000 Euro olmak üzere iki farklı yatırım seçeneğinin bulunması,
  • Yapılan yatırım kapsamında yatırımcı eşini, 18 yaşına kadar olan çocuklarını, 24 yaşın altındaki çocuklarını evlenmemeleri ve öğrenci kalmaları şartıyla başvuruya dâhil edebilir.
  • Başvuru sahibi ebeveynlerini de yine aynı yatırım kapsamında Portekiz oturum izni için başvurusuna dâhil edebilir.
  • Portekiz Golden Visa uygulamasında Portekiz’de yaşama zorunluluğu yoktur. Yılda 7 günü Portekiz’de geçirmek oturumun devamı ve 5 yıl sonra Portekiz vatandaşlığına başvuru için yeterlidir. Yunanistan Golden Visa uygulamasında vatandaşlık başvurusu için 7 sene boyunca yılda en az 183 gün Yunanistan’da yaşamak gerekir. İspanya Golden Visa uygulamasında ise vatandaşlık başvurusu için 10 sene boyunca yılda en az 183 gün İspanya’da yaşamak gerekir.
  • Başvuru sahibi ve tüm aile fertleri oturum izni geldikten sonra isterlerse Portekiz’de yaşayabilir, çalışabilir, iş kurabilir, eğitim ve sağlık gibi kamu hizmetlerinden bir Portekizli ile eşit koşullarda yararlanabilir.
  • 27 Schengen ülkesine vizesiz seyahat edebilir, Avrupa ülkelerinin her yerinde her 6 ayda 3 aya kadar dilendiği kadar kalabilir.
  • Fon yatırımından temettü (kâr payı) geliri elde edilebilir ve Portekiz vatandaşlığı alındıktan sonra yatırımcı parasını ülke dışına çıkarabilir.

Beş yılın sonunda kalıcı oturma iznine veya Portekiz vatandaşlığına başvurabilmek için aşağıdaki şartların sağlanması gerekir:

  • Portekiz’de minimum kalış süresinin yerine getirildiğine dair destekleyici belgeler. Portekiz Golden Visa kartları her iki yılda bir yenilemeye tabidir. İki yıl boyunca minimum kalış süresi 14 gündür.
  • Temiz bir sabıka kaydına sahip olmak
  • Portekiz’deki vergi yükümlülüklerinin yerine getirildiğini gösteren borç yoktur yazısı
  • A2 seviyesinde (temel seviye) Portekizce bilmek

Siz de Türkiye’deki aile ve iş düzeninizi bozmadan yatırımla ailece Avrupa Birliği Vatandaşlığı almak istiyorsanız Portekiz Golden Visa uzmanı EUPorto yetkilileriyle iletişime geçebilirsiniz. 2017’den günümüze 200’den fazla ailenin Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlayan EUPorto, sadece Portekiz Golden Visa alanında aktiftir.

Portekiz Golden Visa'da Yeni Dönem Başladı.

EUPorto ile yatırım yapmanın avantajları:

  1. Lokal Uzmanlık: Sadece Portekiz Golden Visa alanında aktiftir. Diğer ülkeleri portföyüne dâhil etmeyen ve kendi fon ürününü sunmayan Türkiye’deki bağımsız tek kuruluştur.
  2. Zengin Portföy Çeşitliliği: Sağlık, teknoloji, gıda, eğitim, enerji, turizm, perakende, yazılım, bilgi sistemleri, bankacılık, tarım ve imalat gibi sektörlerden oluşan zengin bir yatırım fonu portföyüne sahiptir.
  3. Lokal Fon Seçenekleri: Sadece en güvenilir yatırım seçeneklerini sunar. Golden Visa kapsamında çıkarılmış, geçmişi olmayan fonları yatırımcılarına önermez. Yatırımcılarını tüm riskler konusunda uyarır. Kontrolün yatırımcılarda olacağı seçenekler sunar.
  4. Şeffaflık: Türkiye’de her sektörden yatırımcı EUPorto’ya güvenerek başvurularını finalize etmiştir. Yatırımcı adaylarına talep etmeleri durumunda güvenle referans verilir.
  5. Yatırım Fonu Uzmanlığı: Türkiye’de bir ilk olan Portekiz borsa fonu ile Portekiz borsasına kote kurumsal kuruluşlara yatırım yapılarak Golden Visa başvurularının önünü açmıştır.
  6. Ücretsiz Danışmanlık: Portekiz yasalarını takip eden EUPorto, yatırımcılarından Portekiz’de hesap açılışı, vergi numarası alımı, fon yatırım danışmanlığı veya Golden Visa başvurusu kapsamında herhangi bir hizmet bedeli talep etmez.

Özetle, yatırımla AB Vatandaşlığı için EUPorto tüm operasyonel kapsamda A’dan Z’ye işlemleri koordine eder. Portekiz fon yatırımı konusunda detaylı bilgi ve iletişim için: www.euporto.com adresini ziyaret edebilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.