Portekiz Çifte Vatandaşlık Şartları Nelerdir?

Portekiz Golden Visa çifte vatandaşlık programı Türk yatırımcılara ve ailelerine net 500.000 Euro’luk fon satın alarak Portekiz’de oturum ve Portekiz vatandaşlığı, bir başka ifadeyle çifte vatandaşlık elde etme fırsatı sunuyor. Yılda sadece 7 gün Portekiz’de bulunarak 5 yıl sonra ailece Portekiz pasaportuna başvurulabiliyor.

Çifte vatandaşlık nedir sorusuna verilebilecek en kısa yanıt, tüm TC vatandaşlarının Portekiz’den fon yatırımı yaparak elde edeceği çok avantajlı bir vatandaşlık yapısıdır.

Çifte vatandaşlık veren ülkeler arasında yer alan Portekiz’in yatırımla oturum programına başvuru yapabilmek için net 500.000 Euro tutarında fon satın alınması gerekiyor

Yapılan fon yatırımı karşılığında yatırımcıya ve aile fertlerine 2 yılda bir yenilenen Portekiz oturum kartı verilmektedir. Oturma kartı ile Portekiz’de istediğiniz kadar yaşayabilir, iş kurabilir, çalışabilir, devletin sağlık ve eğitim gibi imkânlardan faydalanabilirsiniz. Portekiz Golden Vize oturum izni ile tüm Schengen ülkesine vizesiz seyahat edilebilir. Portekiz aynı zamanda çifte vatandaşlığa izin veren ülkeler arasında en popüler olanıdır.

Çifte vatandaşlığa giden yolda oturum izniniz süresince Portekiz’de her iki yıl içinde sadece 14 gün geçirmeniz yeterlidir. Arzu edilirse devamlı olarak da Portekiz’de yaşanabilir.

Portekiz Çifte Vatandaşlık Veren Ülkeler Arasında Yer Alıyor mu?

Portekiz Çifte Vatandaşlık Veren Ülkeler Arasında Yer Alıyor mu?

Evet, Avrupa ülkeleri içerisinde Türklerin çifte vatandaşlık elde etme konusunda başvuru yaptığı en popüler ülke Portekiz’dir.

AB ülkelerinden çifte vatandaşlık almak isteyen T.C. vatandaşları öncelikle, hangi ülkelerin çifte vatandaşlığa izin verdiğini araştırması gerekmektedir. Çifte vatandaşlık hakkı çoğunlukla yatırım yoluyla alınabilmektedir. Çifte vatandaşlık alınırken uygulanacak minimum kalma şartları ülkeden ülkeye farklılık göstermektedir. Portekiz’de yıllık bulunma şartı 7 gün olup, Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde en cazip seçenektir.

Portekiz Vatandaşlığı başvurusu Portekiz İçişleri Bakanlığı’na yapılmaktadır.

Çifte Vatandaşlık Avantajları Nelerdir?

T.C. vatandaşlarının Portekiz’den gayrimenkul alarak ailece Portekiz vatandaşı olması pek çok açıdan avantajlıdır. Avrupa’da eğitim, çalışma, sağlık ve 187 ülkeye vizesiz seyahat edebilme gibi birçok konuda kolaylık sağlayan Portekiz vatandaşlığı, yatırımla çifte vatandaşlığın avantajları arasındadır. Net 500.000 Euro’luk fon yatırımı ile ailece ömür boyunca Avrupa vatandaşlığına sahip olunabilmesi T.C. vatandaşları için büyük bir avantajdır.

Çocuklarınızın diledikleri Avrupa ülkesinde eğitim yapabilme hakkı göz önünde bulundurulduğunda tüm burs ve birinci sınıf üniversiteler dâhil okul fırsatlarından faydalanabilmeleri mümkündür.

Çifte Vatandaşlık Avantajları Nelerdir?

Avrupa’daki tüm çalışma imkânlarından da yararlanabilmektedir.  Avrupa’nın dilediğiniz ülkesinde, şehrinde hayalinizdeki işi kurabilir veya çalışma iznine gerek duymadan dilediğiniz yerde çalışabilirsiniz. Ayrıca çok düşük konut kredi fırsatlarından yararlanarak dilediğiniz gayrimenkule kira öder gibi sahip olabilirsiniz.

Çifte vatandaşlık şartları 4 maddede belirtilebilir.

  1. Portekiz’de net 500.000 Euro tutarında yatırım fonu almak
  2. Yılda Portekiz’de sadece 7 gün bulunmak
  3. Temiz bir sabıka kaydına sahip olmak
  4. A2 seviyesinde Portekizce bilmek

Çifte vatandaşlık şartları nelerdir sorusuna, Portekiz’de herhangi bir vergi borcunun bulunmaması ve fon yatırımının Portekiz vatandaşlığı alınıncaya kadar elden çıkarılmaması da eklenebilir.

Özetle, Portekiz çifte vatandaş olma şartları açısından Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde en çok rağbet gören ülkedir.

EUPorto: Biz Kimiz ve Sizin İçin Ne Yapıyoruz?

EUPorto, Portekiz Golden Visa yatırımcılarıyla güvene dayalı ilişkinin esas alındığı bir danışmanlık firmasıdır. Sadece Portekiz’deki kurumsal ve fon yatırımı alanında uzman hukuk firmalarının onayından geçen banka yatırım fonu fırsatlarını yatırımcılara sunar, yatırım ve Golden Visa oturma izni başvurularını tek merkezden yürütür. Bu nedenle, yatırımcılarının hedef ve beklentilerine uyan en güvenli ve sağlam yatırım fonlarını önerir. Yatırım seçeneklerini filtreleyerek yatırımcının menfaatini ön planda tutar.

Özetle EUPorto, Golden Visa piyasasındaki danışmanlık firmalarından farklı olarak yatırımcılarına bir emlakçı gibi piyasadaki tüm fon seçeneklerini portföyüne alıp listeler halinde sunmaz. Golden Visa amaçlı çıkartılmış fonlara yönlendirmez, tam tersine yatırımcılarının yatırımlarını koruyan, Portekiz yasalarının izin verdiği doğru uygulamalarla tüm Golden Visa sürecini tek muhatap olarak yönetir.

Sadece Portekiz oturma izni konusunda uzman EUPorto, doğuştan Portekizli-Türk olması sebebiyle Portekiz lokal bilgi ve piyasa hakimiyetine sahiptir. Portekiz oturma izni kapsamındaki zengin bir fon portföyüne sahiptir. Butik bir danışmanlık hizmetiyle yatırımcının hedefine yönelik en verimli ve güvenli seçenekler üzerinden yatırımcının tercih yapmasında destek olur. Golden Visa Portekiz oturum izni alma sürecinde operasyonel kapsamda A’dan Z’ye işlemleri koordine eder. Bilgi ve iletişim için web sitemizi ziyaret edebilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz. Tel: +90 212 302 90 40.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.