Kolay Vatandaşlık Veren Ülkeler Hangileridir?

Son yıllarda işletme sahipleri, yöneticiler ve yatırımcı aileler artan vize problemleri sonrasında ikinci bir vatandaşlık ediniminin güvenlik için bir gereklilik olduğunu değerlendiriyorlar. Bu yüzden belirli bir birikime sahip pek çok aile, yatırımla kolay vatandaşlık veren ülkeleri mercek altına almaya başladı.  Birden fazla pasaport sahibi olmak ve dünyanın dört bir tarafına özgürce seyahat edebilmek globalleşen dünyada bir öncelik haline geldi. Vizeye ihtiyaç duymadan özgürce yaşayabilmek Golden Visa uygulamalarıyla mümkün.

T.C. vatandaşlarına yatırım karşılığında en kolay vatandaşlık veren ülkeler şunlardır: Portekiz, Malta, Antigua & Barbua Dominika ve St.Kitts & Nevis.

2024 Vatandaşlık İçin Başvuru Yöntemleri

Ülkeler arasında artan rekabetle birlikte birden fazla pasaport sahibi olmak artık daha da kolay.  Örneğin 500.000 Euro’luk fon yatırımıyla AB vatandaşlığı yani ikinci bir vatandaşlık alınabilmektedir. İkinci vatandaşlık için yapılan yatırımlarda en çok karşımıza çıkan yatırım modellerinden bir tanesi fon yatırımı yoluyladır. Tüm T.C. vatandaşları hedef ve beklentilerine uygun yatırım seçeneklerinden bir tanesini seçerek başvuru yapabilir ve hızlıca ikinci bir vatandaşlık edinebilir.

2023 Vatandaşlık İçin Başvuru Yöntemleri

En Kolay Vatandaşlık Veren Ülkeler Listesi

  • Portekiz

Tüm T.C. vatandaşları için Portekiz, vatandaşlık alma yolunda en doğru ülkedir. Portekiz pasaportu dünyanın en güçlü altıncı pasaportudur.  Türklere kolay vatandaşlık veren ülkeler arasında en popüler olanıdır. Portekiz vatandaşlığı alarak tüm AB ülkelerinde özgürce yaşayabilir, çalışabilir, hayal edilen bir işyeri açabilir ve Amerika, Kanada dâhil 187 ülkeye vizesiz seyahat edilebilir. En kolay vatandaşlık veren AB ülkesi Portekiz’in pasaportunu alabilmek için gerekli minimum yatırım tutarı 500.000 Euro’dur. Portekiz vatandaşlığını alabilmek için Portekiz’de yılda sadece 7 gün konaklamak yeterlidir. Golden Visa yatırımı yapıldıktan tam beş yıl sonra ailece Portekiz vatandaşlık başvurusunda bulunulabilir. Portekiz bu yönüyle en kolay ab vatandaşlığı fırsatını sunar. Çünkü diüer Avrupa ülkelerinde vatandaşlığa başvurabilmek için ülkede yaşama zorunluluğu bulunur. Örneğin İspanya’da bu süre 10 yıldır. Yunanistan’da ise 7 sene.

Yunanistan, İspanya, Malta gibi diğer Avrupa ülkeleri, TC vatandaşlarına yatırımla AB vatandaşlığı edinimini zorlaştırırken, Portekiz oldukça avantajlı yatırım programıyla ikinci bir vatandaşlık fırsatı sunmaktadır. Özetle, parayla en kolay AB vatandaşlığı seçeneği sunan tek ülke Portekiz diyebiliriz. Avrupa’da en kolay vatandaşlık veren ülke Portekiz’dir.

Portekiz Golden Visa ile En Kolay AB Vatandaşlığı!

Golden Visa Portekiz programından faydalanıp Portekiz Vatandaşlığı alabilmek için toplamda 500.000 Euro’luk fon yatırımı yapmak gereklidir. Türkiye’deki iş ve aile düzeninizi bozmadan yılda sadece 7 gün Portekiz’de bulunmanın yeterli olması sebebiyle oldukça tercih edilen bir yöntemdir. Türkiye’den başvurabilme, yılda 7 gün gibi esnek ikamet şartı, 5 yıl içinde ailece Avrupa vatandaşlığı alabilme avantajları göz önüne alındığında, Portekiz’in sunduğu Golden Visa uygulaması AB vatandaşlığı edinmek isteyenler için en doğru seçimdir. En kolay Avrupa vatandaşlığı sunan ülke Portekiz’dir. Portekiz pasaportu Almanya, Hollanda gibi dünyanın en güçlü pasaportları arasında 6. sıradadır. Portekiz Avrupa ülkeleri içerisinde yaşam maliyetleri son derece düşük olup dünyanın en güvenli dördüncü ülkesidir. Portekiz’de birçok kültür barış ve huzur içinde yaşar. Yıl boyunca güneşli bir iklime, zengin bir kültüre ve olağanüstü bir mutfağa sahip olduğundan yılda yaklaşık 28 mio turisti ağırlar. Türkiye’den Portekiz’e her gün THY ile aktarmasız seyahat edilebilmektedir.

EUPorto Golden Visa yetkilileri vatandaşlık alması en kolay ülkeler arasında en popüler olan Portekiz vatandaşlığı konusunda uzmanlaşmıştır. Portekiz Golden Visa uzmanları her başvuru dosyasını ayrı ayrı yapılandırır. Yatırımcılarının hedeflerine en uygun lokal fonların değerlendirilmesinde objektif bir duruşla yardımcı olur. Başvuru sürecinin her adımını butik bir hizmet anlayışıyla yönetir.

Portekiz Golden Visa ile En Kolay AB Vatandaşlığı

  • Malta

AB vatandaşlığı almak için Malta pasaportuna başvurmak yatırımcılar açısından maalesef en pahalı seçenektir. Malta en kolay vatandaşlık alınan ülkeler arasındaydı ancak Avrupa Parlamentosu’nun parayla vatandaşlık konusunda karşı duruşuyla bu seçenek ortadan kalkmıştır.

Malta Ulusal Kalkınma ve Sosyal Fonu’na 750.000 Euro tutarında hibede bulunulmalıdır. Başvuru sahibine finansal olarak bağlı tüm aile bireyleri için kişi başı 50.000 Euro katkı tutarı devlete ödenmelidir. Malta vatandaşlık alması en kolay ülkeler arasındadır ancak maliyet açısından bakıldığında en yüksek olanıdır.

Ayrıca yukarıda belirtilen masraflara ek olarak Malta’da 5 yıl süre boyunca yıllık 16.000 Euro tutarında gayrimenkul kiralanması veya minimum 700.000 Euro değerinde bir gayrimenkul satın alınması gerekir.

Vatandaşlık alması kolay ülkeler içinde Malta vatandaşlığına başvurabilmek için göz önünde bulundurulması gereken en önemli faktör ise Malta’da üç yıl yaşama zorunluluğudur.

  • Yunanistan

AB vatandaşlığı almak için Yunanistan pasaportuna başvurmak adına yatırımcıların 7 sene boyunca yılda en az 183 gün Yunanistan’da yaşama zorunluluğu vardır. Mayıs 2024’ten itibaren minimum gayrimenkul yatırım tutarı 800.000 Euro’ya çıkarılması planlanmaktadır. Vatandaşlığı kolay alınan ülkeler sıralamasında maalesef alt sıralardadır.

  • Karayip Ülkeleri

Önceliğiniz Avrupa Birliği pasaportu değil,  sadece vize konusunda kolaylık sağlamak ise Karayipler’de yatırım yaparak vatandaşlık edinmeyi düşünebilirsiniz.  Karayip ülkeleri, yatırımla beş farklı vatandaşlık programı sunar. Karayip dünyada en kolay vatandaşlık veren ülkeler arasında en popüler programa sahiptir.

  • Dominika

Dominika Vatandaşlık programı kapsamında hükümete 100.000 Dolar bağış yapılmalıdır veya 200.000 USD tutarında mülk alınmalıdır. Dominika en hızlı vatandaşlık veren ülkeler arasındadır.

  • St.Kitts ve Nevis

Hükümet tarafından onaylanan bir projesinden 400.000 USD tutarında bir mülk satın alınmalıdır. Bir diğer seçenek ise devlet onaylı lüks bir tesise 200.000 ABD doları değerinde minimum 7 yıl sürecek bir yatırımda bulunulmalıdır. St.Kitts ve Nevis en kolay vatandaşlık alınan ülkeler arasındadır.

  • Antigua ve Barbuda

Antigua ve Barbuda vatandaşlığı için ise minimum 400.000 USD değerinde bir gayrimenkul yatırımı yapılmalıdır.

EUPorto: Biz Kimiz ve Sizin İçin Ne Yapıyoruz?

EUPorto, Portekiz Golden Visa yatırımcılarıyla güvene dayalı ilişkinin esas alındığı bir danışmanlık firmasıdır. Sadece Portekiz’in en lokal yatırım fonu fırsatlarını yatırımcılara sunar, yatırım ve Golden Visa oturma izni başvurularını tek merkezden yürütür. Bu nedenle, yatırımcılarının hedef ve beklentilerine uyan en güvenli yatırım fonlarını önerir. Yatırım seçeneklerini filtreleyerek yatırımcının menfaatini ön planda tutar.

Özetle EUPorto, Golden Visa piyasasındaki danışmanlık firmalarından farklı olarak yatırımcılarına piyasadaki tüm fon şirketlerini portföyüne alıp listeler halinde sunmaz. Riski yüksek ve sadece Golden Visa amaçlı çıkarılmış fonları önermez, tam tersine yatırımcılarının yatırımlarını koruyan, Portekiz yasalarının izin verdiği en doğru uygulamalarla tüm Golden Visa sürecini tek muhatap olarak yönetir.

Sadece Portekiz oturma izni konusunda uzman EUPorto, doğuştan Portekizli-Türk olması sebebiyle lokal bilgi ve piyasa hakimiyetine sahiptir. Portekiz kamu bankası destekli fonları ve Açık fon olarak geçen Portekiz borsa fonlarını sunar. Butik bir danışmanlık hizmetiyle yatırımcının hedefine yönelik en verimli ve güvenli seçenekler üzerinden yatırımcının tercih yapmasında destek olur. Portekiz Altın Vize alma sürecinde operasyonel kapsamda A’dan Z’ye işlemleri koordine eder. Bilgi ve iletişim için web sitemizi ziyaret edebilir, telefon yoluyla (+90 212 302 90 40) bilgi alabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

 

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.