Golden Visa’nın Avantajları Nelerdir?

Portekiz Golden Visa Avantajları Nelerdir?

Avrupa’nın sahip olduğu ekonomik, sosyal ve kültürel alanlardaki avantajları Portekiz Golden Visa yatırımcılarının çocuklarıyla ilgili gelecek planlarını gerçekleştirmelerinde önemli rol oynar.  Portekiz Golden Visa yatırımcısı ve aile fertleri beş yıl geçtikten sonra Avrupa vatandaşlığına başvurabilir. Üstelik Türkiye’deki iş ve aile düzenini bozmadan yılda sadece 7 veya iki yılda toplam sadece 14 gün Portekiz’de geçirerek. Yunanistan, İspanya ve Malta programlarında vatandaşlığa başvurabilmek için orada yaşama zorunluluğu bulunur. Örneğin, Yunanistan’da 7 yıl boyunca her sene en az 183 gün kalınmalıdır. İspanya’da ise 10 yıl boyunca yılın en az 183 günü orada geçirilmelidir.

Çocuklarınız Portekiz pasaportu alarak Avrupa vatandaşı olduğunda Avrupa’daki ayrıcalıklı eğitim ve kariyer fırsatlarından faydalanabilir.  Portekiz Golden Visa’nın avantajları arasında en güçlüsü, Avrupa vatandaşı olan çocuklarınızın kendi geleceklerini şekillendirmeleri için Türkiye’den daha fazla imkân ve seçeneğe sahip olmalarıdır.

Portekiz Golden Visa ile T.C. vatandaşlarının çocukları beş yıl sonra Portekiz vatandaşlığı alarak çifte vatandaşlık fırsatından faydalanabilmektedir. Böylece, hem Türkiye hem de Portekiz vatandaşı olarak iki ülkenin de imkânlarından ve uzun vadede çifte emekliliğe kadar giden avantajlardan faydalanma ayrıcalığına sahip olunur.

Portekiz fon yatırımı ile elde edilen Portekiz pasaportlu çocuklarınız, dünyanın en iyi okulları listesinde gösterilen Avrupa’daki okulların eğitim imkânlarından faydalanabilecek ve dünyanın 188 ülkesine vizesiz bir şekilde özgürce seyahat edebileceklerdir. Bunun yanı sıra çocuklarınız her AB vatandaşı gibi diledikleri ülkede çalışabilir, ticaret yapabilir ve çok düşük konut kredisi faizleriyle Avrupa’nın diledikleri ülkesinden, diledikleri şehrinden 40 yıllık konut kredisi alarak kira öder gibi gayrimenkuller edinebilir. Golden Visa, çocuklarınızın Avrupa’da tüm meslek gruplarına serbestçe erişebilmesinin önünü açar ve Avrupa’nın sosyal güvence sistemlerinde eşit korunma hakkına sahip olurlar. Avrupa Birliği sınırları içinde vizesiz seyahat özgürlüğünden yararlanırlar. Ayrıca, Golden Visa’nın avantajları kapsamında Avrupa Birliği’nin diğer üye ülkelerinde daha dolgun ücretlerle kolayca iş edinebilirler.

Golden Visa kartlarının basılmasından itibaren ilk iki yıl içinde toplamda 14 gün Portekiz’de bulunma zorunluluğu vardır.  Portekiz Golden Visa yılda sadece 7 gün kalma şartı ile AB vatandaşlığına başvurulabilmesi T.C. vatandaşları tarafından başlıca tercih edilme sebebidir.  Daha sonraki 2 yıl içinde de toplamda 14 günlük ikamet zorunluluğu bulunmaktadır. Yani toplamda ailece 5 yıl içinde Portekiz’de 5 hafta ikamet etmeniz Portekiz vatandaşlığına başvurabilmeniz için yeterlidir. Ancak beş sene boyunca fon yatırımınızı elden çıkarmamalısınız. Fon yoluyla Portekiz yatırımı sonrası vergiden muaf Euro temettü geliri edinebilirsiniz. Portekiz pasaportuna sahip olduktan sonra yatırımınızdan çıkabilir, paranızı ülke dışına aktarabilirsiniz.

Eğer Golden Visa’nın avantajları hakkında daha fazla bilgi almak ve bunlardan faydalanmak istiyorsanız, Golden Visa süreçlerinin tamamında EUPorto’nun deneyimli ekibinden tek muhatap hizmet alabilirsiniz.

2017’den günümüze 200’den fazla ailenin Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlayan EUPorto, sadece Portekiz Golden Visa alanında aktiftir.

EUPorto, Portekiz’de Golden Visa programına uygun yatırım fonlarını araştırır, en güvenli seçenekleri belirler ve yatırımcılarının tercihlerine göre doğru yönlendirmeleri hedefler.

Portekiz fon yatırımı konusunda detaylı bilgi ve iletişim için: https://euporto.com/yatirim-fonu/ adresini ziyaret edebilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.