Golden Visa Yatırımında Vizyonun Önemi

Golden Visa yatırımı sadece finansal bir deneyim değil, aynı zamanda çocuklarınızın geleceğiyle ilgili dönüşümün kapısını aralar. Bu yüzden, Avrupa’da hangi ülkenin Golden Visa programını seçeceğiniz sadece bir yatırım aracı olarak değil, ailenizin geleceğini şekillendirecek çok önemli stratejik bir karardır.

Golden Visa Yatırımında Vizyon Nedir?

Golden Visa yatırımında vizyon, ailenizin geleceğiyle ilgili çizeceğiniz resmin adıdır; bu resim, çocuklarınızın orta-uzun vadeli hedeflerini ve onların global dünyadaki konumlarını tanımlar. Golden Visa’da hangi ülkeyi seçeceğiniz vizyon, nihaî olarak alın terinizle neyi başarmayı hedeflediğinizi ifade eder. İyi formüle edilmiş bir Golden Visa yatırımı içinde ‘’vizyon’’ varsa, sürecinizde size ve ailenize bir pusula işlevi görecektir.

Golden Visa kararında ülke seçimi, ailenizin geleceği ile ilgili en önemli kavşak noktalarından birini oluşturur. Yatırımcı bu tercihle, yaşam yolculuğunda çocuklarının eğitim alanında nasıl yol alacağını, ne tür bir yaşam süreceğini, alacakları kararlarda yani tercihlerinde ne kadar özgür olacağını ve nasıl bir altyapıya sahip olacağını seçmiş olur.

Golden Visa amaçlı ülke seçiminde aslında basit bir mekanizma bulunur: Yatırım karşılığında otomatik verilen oturum kartıyla birlikte vatandaşlığı da kolayca sunmalarıdır.  Türkiye’den taşınmadan ailece AB vatandaşlığı edinmek söz konusu olduğu zaman Portekiz’in Golden Visa uygulaması önem kazanmaya ve belirleyici olmaya başlar.  Zira, sadece Portekiz Golden Visa uygulamasında yılda sadece 7 gün Portekiz’de konaklayarak Portekiz vatandaşlığının alınabilmesi ve ardından, paranın ülke dışına çıkarılması mümkündür. Bu avantaj, yatırımcıların ve ailelerinin AB vatandaşlığı sürecinde Portekiz’e taşınma zorunluluğu koşmadığından son derece elverişlidir. Portekiz vatandaşlığı demek Avrupa vatandaşlığı demektir. Avrupa Birliği üyesi Portekiz’in pasaportuyla herhangi bir Avrupa Birliği ülkesinde oranın vatandaşıyla aynı haklara sahip olunur. Yani Portekiz Golden Visa ile varacağınız nokta sadece Portekiz sınırlarıyla kalmayacak vatandaşlık haklarınızı tüm Avrupa’ya taşıyacaktır. Portekiz Avrupa Birliği’nin önemli bir üyesidir. Hatta, Avrupa Konseyi’nin yeni başkanı Portekiz’in eski başbakanı António Costa seçilmiştir; göreve Aralık 2024’te gelecektir.

Golden Visa Yatırımında Vizyon Nedir

Bilinçli Ülke Seçimi Yapmak Çok Önemli!

Ailenizin geleceği için, yatırımla oturum ve vatandaşlık gibi önemli bir karar söz konusu olduğunda “doğru ülke” faktörü önem teşkil ediyor. Yatırımcılar, öngörülen oturum kart süresi sonrasında Avrupa vatandaşlık başvurusu için ülkede ne kadar yaşama zorunluluğu olduğunu öğrenmelidir.  Örneğin, Yunanistan Golden Visa programında vatandaşlık başvurusu için Yunanistan’da ailece 7 yıl yaşama zorunluluğu bulunur.

Vizyon içerikli bir Golden Visa başvuru kararının aşamaları:

  1. Hedeflerinizi belirleme
  2. Çocuklarınızın orta ve uzun vadede beklentilerini, isteklerini net bir biçimde tanımlama
  3. AB ülkelerinin Golden Visa programları arasındaki farkları çok iyi anlama
  4. En uygun ülkenin programına karar verme

Golden Visa yatırımında vizyon sahibi aileler çocuklarının başarılı, mesleklerinde aranılan özelliklere sahip olabilmelerini arzu ederler. Kimi yatırımcıların çocukları için bunlar hâlihazırda gerçekleşmiş olabilir. Kimi yatırımcılar için içinse yatırımlarının hedefinde bu detay vardır.

Bir yatırımcı olarak “çocuklarımın herhangi bir vatandaşlık beklentisi yok, yeşil pasaportumuz veya 2 yıllık Schengen vizemiz var, öyle hedefler peşinde değiliz” diyebilirsiniz. Şu an halinizden memnun olabilirsiniz ve işler de iyi gidiyor olabilir. Ancak, ileride kontrolünüz dışında gelişen beklenmedik bir değişim, sizi ve çocuklarınızı hedef tahtasına koyabilir. Bu gibi durumlara hazırlıksız yakalanmadan önce, Portekiz Golden Visa uygulaması ile pro-aktif davranabileceğinizden ailenizin geleceğini bugünden şekillendirebilirsiniz. Portekiz Golden Visa ile çocuklarınızın eğitim ve kariyer yolunda sağlam ilerleyebilmelerinin önünü açabilirsiniz.

Golden Visa yatırımında vizyon aslında bir hayat görüşüdür. Başarılı Golden Visa yatırımcıları daima bir vizyona sahiptirler. Ülke seçiminde vizyon, zihninizde aileniz ile ilgili çizdiğiniz büyük bir resmi ifade eder. Resminizde çocuklarınızı gelecekte nasıl konumlandırdığınızı, o resme geniş bir zaman diliminde baktığınızda ise ailenizin sizin için gerçek değerini ifade edecektir. Bunu netleştirdiğinizde aslında vizyonunuzu tamamlamış olacaksınız. Sonuçta, aile fertlerinizi ileride nerede görmek istediğinizi ve bunun anlamını tarif etmenizi sağlayacaktır.

Portekiz Golden Visa yatırımıyla Türkiye’den taşınmadan hâlâ Avrupa Vatandaşlığı alınabiliyor. Portekiz şu an Avrupa’da yaşama şartı olmadan T.C. vatandaşlarına pasaport veren tek ülke konumundadır. Avrupa modern yaşam yapısı ile çoğu ailenin çocukları için istediği yaşam standartlarına sahiptir. Avrupa’da eğitimini tamamlayanlar sağlıklı bir kariyer altyapısına sahiptir. Avrupa’nın ekonomik koşullarının ülkemizdeki sıkıntıları barındırmaması, onların refah düzeylerini yükseltmelerine katkıda bulunacaktır. Çocuklarınız Portekiz pasaportuyla istedikleri Avrupa Birliği ülkesinde, o ülkenin vatandaşıyla aynı şartlarda okuma, yaşama, çalışma, hatta istemezse çalışmadan yaşama hakkı, yani özgürlüğüne kavuşabilirler. Bu özgürlük hakkını uzaktan, yani taşınmadan ve sadece 5 yıl sonunda sunan tek ülke Portekiz’dir. Bu 5 yıl sonraki hedefe götürecek vizyona sahip yatırımcılar Portekiz Golden Visa programını tercih etmektedirler. Zira, yapılacak Golden Visa yatırımı neden sadece Yunanistan sınırlarıyla kısıtlansın? Portekiz Golden Visa sonunda kolayca elde edilebilecek Portekiz pasaportu size ve ailenize tüm Avrupa Birliği’ni kapsayacak geniş bir kapsam sunar.

EUPorto Golden Visa yatırımcılarına bu vizyonu, katma değeri yüksek zengin bir fon portföyüyle Portekiz Golden Visa yatırım danışmanlığı hizmeti sunmaktadır.

Vizyon Odaklı Profesyonel Golden Visa Ekibi

Sadece Portekiz’e odaklanan EUPorto, 2017’den günümüze Golden Visa sektörüne yön veren öncü kurum olmasının gerektirdiği uzmanlık, lokallik ve risk yönetimi geçmişi ile öne çıkan uzman bir kadroya sahiptir.

EUPorto ile Çalışmanın Avantajları:

  • Portekiz Golden Visa başvurularında profesyonellik, deneyim ve şeffaflık
  • Butik ve lokal bir hizmet modeli
  • Etik ve disiplinli çalışma sistemi
  • Bağımsız ve özel destek sunulması
  • Portekizceye hâkimiyet
  • 25 yılı aşkın tecrübe ve güven
  • A’dan Z’ye ücretsiz Golden Visa danışmanlığı

200’den fazla ailenin Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlayan EUPorto, yatırımcılarına tercih ettikleri yatırım fonlarını avantajları ve dezavantajlarıyla birlikte tanıtır.

İhtiyaç ve hedeflere göre belirlenen yatırım fonlarının risk yapısını bağımsız bir duruşla aktarır. Golden Visa yatırımcıları böylece, değerlendirmeler doğrultusunda kendi seçimlerini bilinçli bir şekilde yapar. Portekiz Golden Visa programına başvurabilmek için gerekli olan fon yatırımı tutarı 500.000 Eur’dur.

EUPorto’nun Portekiz’de, Türkçe ve Portekizce konuşan Golden Visa uzmanları mevcuttur.

Gerek Golden Visa uyumlu banka fonları, gerekse Portekiz kamu bankası destekli en güvenilir fon seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Portekiz’de Yaşam Kalitesi

Portekiz’de Yaşam Kalitesi

Portekiz Golden Visa ile Yaşam Kalitenizi Yükseltin! Portekiz 2012’de Golden Visa Oturum Programı’na başladıktan sonra, özellikle…
Detaylı Bilgi Alın.