Golden Visa Yatırımı Mantıklı mıdır?

 

Golden Visa Programı, Portekiz’den gayrimenkul veya Portekiz yatırım fonu yatırımı yapan kişilere aileleriyle birlikte Schengen bölgesinde vizesiz seyahat özgürlüğünden, Portekiz vatandaşlığına kadar uzanan geniş bir avantajlar listesi sunar. Golden Visa’nın avantajları ve Portekiz yatırımı kapsamındaki bilgileri aşağıda sizler için derledik.

İstikrarlı Yatırım Getirisi:

Golden Visa Programı aslında saf haliyle bir yatırımdır. Yatırım, gelir elde etme amacıyla edinilen bir varlıktır. Yatırımda amaç, birikiminizin veya mülkünüzün değerinin zaman içinde artmasıdır. Portekiz yatırımı kapsamında yatırımcılar herhangi bir gayrimenkulü satın aldığında, amaç gelecekte yatırımlarının kazançlı hale gelmesidir.

Golden Visa yatırımcıları için hedef, düzenli kira geliri sağlayacak ve Portekiz vatandaşı olduktan sonra daha yüksek bir fiyattan satılabilecek bir gayrimenkulü bulabilmektir. Portekiz’de fon yatırımıyla Golden Visa başvurusunda bulunacak kişiler için ise, hedef fonu kullanacak doğru firma seçiminde bulunmak olmalıdır.

Yatırımınızı Portekiz’de yani AB içerisinde güvence altına almak size ve ailenize kısa, uzun ve orta vadede yarar sağlayacak.

Portekiz Yatırımı Kapsamında Gayrimenkul Seçenekleri:

  • Minimum 280.000 Euro kapsamında, nüfus yoğunluğu düşük bölgelerde yenileme projelerinden ev alımı (yenileme bedeli fiyata dâhil)
  • Minimum 350.000 Euro kapsamındaki yenileme projelerinden ev alımı (yenileme bedeli fiyata dâhil)
  • Minimum 400.000 Euro kapsamında nüfus yoğunluğu düşük olan yerlerden villa veya daire alımı
  • Minimum 500.000 Euro kapsamında bir veya birden fazla gayrimenkul alımı

Gayrimenkul yatırımının avantajı bir tapuya sahip olduğunuzdan yönetimin yani kontrolün sizin elinizde olmasıdır. Acil bir durumda mülkünüzü satabilir ve paranızı Portekiz’den çıkarabilirsiniz.

Portekiz Yatırımı Kapsamında Yatırım Fonu Seçeneği:

Net 350.000 Euro değerinde Portekiz yatırımı fonu almak vergi ödemeksizin daha az masrafla Golden Visa edinimi için bir seçenek olabilir. Fon yatırımında hedef büyüme veya geliri arttırmaya yönelik olduğundan, her zaman belirli bir risk seviyesi vardır. Bu yüzden paranızı hangi firmaya vereceğiniz ve fonu yönetecek kuruluşun kim olduğu çok önemlidir. Yanlış seçim yapılan herhangi bir yatırım, beklendiği gibi gelir getirmeyebilir veya zaman içinde değer kaybedebilir.

Minimum İkamet Süresi ile Portekiz Golden Visa:  

Diğer önemli avantaj ise ikamet konusunda diğer Avrupa ülkelerine göre yılda sadece minimum 7 gün konaklama şartına sahip olmasıdır. Yunanistan ve İspanya Golden Visa programlarında bu süre yılda minimum 6 aydır. Portekiz Golden Visa aile ve iş düzenini bozmak istemeyen T.C vatandaşları için yılda sadece 7 gün Portekiz’de bulunma şartıyla son derece caziptir.  Portekiz yatırımı size ve ailenize Avrupa Birliği’nin kapılarını açar, Portekiz pasaportu çocuklarınıza Avrupa’da daha iyi eğitim fırsatı ile daha kaliteli bir yaşam tarzı sunar.

Portekiz Golden Visa ile Avrupa Vatandaşlığına Ulaşım

Portekiz oturum kartlarınız gelir gelmez hem yatırımcı olarak siz hem de tüm aile fertleriniz Avrupa Birliği’nde vizesiz seyahat etme özgürlüğüne sahip olursunuz. Golden Visa’nın avantajları içerisinde Portekiz Golden Visa kartlarınızla Schengen ülkelerinin her birine, vizeye ihtiyaç duymadan dilediğiniz zaman giriş-çıkış yapabilme hakkınız bulunur.

Portekiz vatandaşlığına beş yıl kadar kısa bir süre sonrasında başvuru hakkı elde edilebilir. Portekiz ayrıca T.C kökenli vatandaşlarımıza çifte vatandaşlık hakkı sunan birkaç ülkeden biridir. 2021 itibariyle Portekiz pasaportu ile dünya genelinde 188 ülkeye seyahat etmeniz mümkündür.

Portekiz pasaportu 2021 yılı itibariyle dünya çapında en güçlü altıncı pasaport olarak kabul edilir. Fransa, İrlanda, Hollanda ve İsveç pasaportlarıyla aynı güce sahiptir.  Portekiz pasaportuyla ailece Avrupa’nın dilediğiniz ülkesinde yaşayabilir ve çalışabilirsiniz.

Ücretsiz Eğitim ve Sağlık

Golden Visa’nın avantajları arasından bir tanesi ücretsiz eğitim hakkını sunmasıdır. Yatırımcılar, çocuklarını Portekiz’de ücretsiz olarak eğitim kurumlarında okutabilirler. Portekiz pasaportunu aldıktan sonra çocuklarınız da Avrupa Birliği’nde diledikleri ülkede ücretsiz kaliteli eğitim alabilirler.

Portekiz’in her yerinde, ihtiyaç halinde çok iyi tedavi sağlayan çok sayıda ücretsiz sağlık tesisleri de Golden Visa’nın avantajları arasındadır.

EUPORTO Kimdir?

EUPORTO– Yatırımla Avrupa Vatandaşlığı, Portekiz Golden Visa ve Yatırım uzmanıdır. Avrupa’da 20 yılı aşkın finans ve gayrimenkul bilgi ve deneyimiyle doğuştan Portekizli-Türk olmanın avantajını yerel bilgilerle birleştirerek Golden Visa yatırımcısına özel yatırım modelleri ve seçenekleri sunar. Altın Vize sürecinin tüm aşamalarında yatırımcının işlemlerini yürütür, danışmanlık ve destek verir. Hiçbir hizmet bedeli talep etmez.

Ücretsiz danışmanlık için www.euporto.com/etkinliklerimiz adresinden bire bir görüşme talep edin.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.