Golden Visa Programı ile AB Vatandaşlığı Alabilir miyim?

Bir AB ülkesine yatırım yaparak ve yatırım yapılan ülkede yaşama zorunluluğu olmadan Avrupa vatandaşlığına başvurmak istiyorsanız tek alternatif Portekiz Golden Visa programıdır. Zira, benzer programa sahip olan Yunanistan, İspanya, Malta, İtalya, Macaristan ve Letonya programlarında vatandaşlığa başvurabilmek için orada yaşama zorunluluğu bulunur. Örneğin Yunanistan’da 7 yıl boyunca her sene en az 183 gün kalınmalı.  İspanya’da ise 10 yıl boyunca yılın en az 183 günü orada geçirilmelidir. Türkiye’deki iş ve aile düzeninizi bozmadan yılda 7 veya iki yılda toplam sadece 14 gün Portekiz’de geçirerek ailece AB vatandaşlığına başvurmak mümkündür. Avrupa’da sadece Portekiz Golden Visa Programı, T.C. yatırımcılarına en kolay Avrupa Birliği vatandaşı olmanın yolunu açar. Özetle, Golden Visa Programları içerisinde yatırımcılarına ve aile üyelerine minimum şartla ve en kısa sürede Portekiz vatandaşlığı yani Avrupa vatandaşlığı imkânını sunan program Portekiz Golden Visa uygulamasıdır.

Portekiz Golden Visa’nın avantajları şu şekilde özetlenebilir. Portekiz’de yaşanabilir, iş kurulabilir, çalışılabilir, devletin sağlık ve eğitim hizmetlerinden ücretsiz faydalanılır. 27 Avrupa ülkesine (Schengen bölgesinde) vizesiz seyahat edilebilir. Ayrıca, ek bir yatırım yapmadan tüm aile fertleri de Portekiz Altın Vize programından faydalanır. Portekiz Golden Visa (Altın Vize) programı beşinci yılın sonunda başvuru sahiplerine Portekiz vatandaşlık alma hakkını sunar.

Yatırımla Portekiz vatandaşı olmak düşünceniz varsa bunun en kısa yolu 500.000 Euro’luk fon alımı yoluyla Golden Visa’ya başvurmak olacaktır. Portekiz vatandaşlık şartları Avrupa ülkeleri içerisinde şartları en uygun olanı olup, şu şekilde özetlenebilir.

  • 18 yaşın üzerinde olmak
  • Portekiz’de net 500.000 Euro tutarında bir veya birden fazla fona yatırım yapmak
  • Temiz bir adli sicil geçmişine sahip olmak
  • Yatırım yapabilecek bir nakde sahip olmak
  • Yatırımı vatandaşlığı alıncaya dek korumak
  • En düşük seviye olan A2 düzeyinde Portekizce bilmek
  • Yılda sadece 7 gün veya iki yılda toplamda 14 gün Portekiz’de bulunmak

Portekiz Vatandaşı Nasıl Olunur?

Yatırımla Portekiz vatandaşlığı programı olan Golden Visa uygulamasında oturum kartlarınızı aldıktan beş yıl sonra ailece  Portekiz vatandaşlığına başvurma hakkı kazanırsınız. Diğer Avrupa ülkelerinden farklı olarak Golden Visa yoluyla vatandaşlık kazanmak için beş yıl boyunca Portekiz’de yaşamanıza gerek yoktur. Portekiz vatandaşlığı için yılda yalnızca yedi gün veya iki yılda toplam 14 gün Portekiz’de bulunmanız yeterlidir. Bununla birlikte, beş yılın sonunda temel düzey olan A2 seviyesinde Portekizce bilmeniz gerekecektir.

Portekiz vatandaşlık alma adımları şu şekilde özetlenebilir:

  1. Portekiz’de fon yatırımınız yapılır yapılmaz avukatınız Portekiz Göçmenlik ve Sınırlar Dairesine (SEF) Golden Visa başvurunuzu online olarak gerçekleştirir.
  2. SEF’ten ilk onayın alınması normal koşullarda yaklaşık üç-beş ay sürmektedir.
  3. Aile fertlerinin başvuruları ise avukatınız tarafından aynı yöntemle ve aynı zamanda yapılabilmektedir.
  4. Onay sonrası alınacak randevu tarihinde biyometrik verilerinizin alınması için Portekiz’e gitmeniz gerekecek.
  5. Portekiz’den döndükten yaklaşık 3 ay sonra ise Golden Visa kartlarınız adresinize kargo ile gönderilecektir.

Portekiz Vatandaşlığı Avantajları Aşağıdadır:

  1. Dünyanın en güçlü altıncı pasaportuna sahip olmak (Portekiz pasaportu Fransa, İsveç, İrlanda ve Hollanda ile aynı puana sahiptir.)
  2. 188 ülkeye vizesiz erişim
  3. Avrupa Birliği içinde serbest dolaşım
  4. Vatandaşlık sonrası AB’nin herhangi bir ülkesinde yaşama, okuma ve çalışma hakkı
  5. İyi bir sağlık sistemi
  6. Yüksek kalitede gıda güvenliği
  7. Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde ücretsiz eğitim
  8. Bir AB pasaport sahibi olarak ayrımcılıkla karşılaşmamak

2017’den günümüze 200’den fazla ailenin Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlayan EUPorto, sadece Portekiz Golden Visa alanında aktiftir. Portekiz’de Golden Visa programına uygun yatırım fonlarını araştırır, en güvenli seçenekleri belirler ve yatırımcılarının tercihlerine göre doğru yönlendirmeleri hedefler. EUPorto her yıl birlikte çalıştığı yüzlerce aileye, şeffaf bir hizmet anlayışıyla yatırımla AB vatandaşlığı yolculuğunda rehberlik eder.

Portekiz fon yatırımı konusunda detaylı bilgi ve iletişim için: https://euporto.com/yatirim-fonu/ adresini ziyaret edebilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.