Golden Visa Kapsamında Neden Portekiz Borsası’na Yatırım Yapmalı?

Portekiz Borsa Fonu Yatırımı İçin 8 Güçlü Neden

Yaklaşık 250 yıllık geçmişi olan Portekiz Borsası’na (Euronext Lisbon) Golden Visa kapsamında yatırım yapmak şeffaf ve yüksek getiri potansiyeli sunması bakımından son derece avantajlıdır.

Portekiz Borsası’nın ana amacı, her ülkede olduğu gibi yatırımcılar ile fon talep eden şirketlerin güvenilir bir ortamda bir araya gelmelerini sağlamaktır. Böylece serbest piyasa şartları altında güvenli bir şekilde şeffaf, rekabetçi, kolay ve istikrarlı bir ortamda hisselerin alınıp satılabilmesi sağlanır.

Portekiz Borsası’nın işleyişi dünyanın her yerinden gelen farklı yatırımcıların alımlarının tek bir merkezde eşleşmesi üzerine kuruludur. 1769 yılından bu yana işlemde olan Lizbon Borsası’nda yatırımcıların sahip oldukları hisse senetlerinin tümü kayıt altına alınır ve güvenle saklanır. Lizbon Borsası 2002 yılından bu yana Euronext çatısı altında faaliyet göstermektedir.

  • Potansiyeli Yüksek Getiriler

Tarihsel olarak borsalar, tahvil veya gayrimenkul gibi diğer varlık sınıflarından daha yüksek getiri sağlamıştır. Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce konuşan insanların sayısı 290 milyondan fazladır. Makao, Mozambik, Angola, Doğu Timor ve Brezilya gibi eski Portekiz kolonilerinin hâlâ Portekiz ile yakın ticari bağları bulunur. Portekiz, Çin’in Avrupa Birliği’ne ve Portekizce konuşan aşağıdaki ülkelere açılan kapısıdır.

  1. Brezilya, Nüfus: 212 Milyon
  2. Angola, Nüfus: 32 Milyon
  3. Mozambik, Nüfus: 31 Milyon
  4. Gine-Bissau, Nüfus 2 Milyon
  5. Doğu Timor, Nüfus: 1,3 Milyon
  6. Ekvator Ginesi, Nüfus: 1,4 Milyon
  7. Makao, Nüfus: 650 Bin
  8. Yeşil Burun Adaları, Nüfus: 550 Bin
  9. São Tomé ve Príncipe, Nüfus: 219 Bin

Portekiz, Avrupa Birliği’ne erişim sağlayarak globalleşmek isteyen birçok firma için iyi bir başlangıç noktası niteliğindedir. Portekiz; istikrarlı, dünyada suç oranı en düşük dördüncü sırada, iletişimi güçlü, İngilizcenin hemen hemen her yerde yaygın olarak konuşulduğu, yüksek eğitimli nüfusa sahip bir Avrupa Birliği ülkesidir. Portekiz’de ticari faaliyet yürütmenin maliyeti ise Avrupa’daki diğer ülkelere göre daha düşüktür.

EUPorto’nun sunduğu Portekiz borsa fonunun 2023’te yıllık ortalama getirisi %12,7 olmuştur.

Portekiz Borsa Fonu Yatırım

  • Kurumsal Şirketlere Yatırım Fırsatı

Portekiz Borsası’na kote kuruluşlara örnek olarak Sonae firmasını verebiliriz. Sonae; Portekiz merkezli, 90 ülkede aktif, 53.794 çalışanı olan uluslararası bir firmadır. Perakende, finansal hizmetler, alışveriş merkezleri yönetimi, yazılım, bilgi sistemleri, medya ve telekomünikasyon dâhil olmak üzere çeşitli sektörlerde faaliyet göstermektedir. www.sonae.pt/en/

Bir başka örnek ise Navigator Company şirketidir. Navigator Company Portekiz’in en büyük kâğıt üreticisi ve ihracatçısıdır. Yıllık cirosu 1,5 Milyar Euro’dan fazladır. 1,6 milyon ton kâğıt ve 1,4 milyon ton kâğıt hamuru üretim kapasitesine sahiptir.

www.thenavigatorcompany.com

  • Çeşitlendirme

Golden Visa kapsamında yatırımınızı hisse senetlerinde değerlendirmek, bir Golden Visa yatırımcısının bilmediği bir ülkede ilk etapta portföyünün çeşitlendirmesinde yardımcı olur. Golden Visa yatırımcısı, Portekiz’in çeşitli sektörlerinde farklı kurumsal şirketlerin hisse senetlerine sahip olarak riskini dağıtır. Golden Visa yıllarınızda herhangi bir sektörde veya şirkette ilerleme kaydedilememesi durumunda, yatırım portföyünüzün fazla etkilenmeyeceği anlamına gelir.

  • Enflasyon ve Kur Riskinden Korunma

Portekiz Borsası’nda enflasyon ve kur riskine karşı bir koruma sağlanabilir. Enflasyon, paranın satın alma gücünü zaman içinde düşürür, mal ve hizmet fiyatlarının zaman içinde artmasına neden olur. Portekiz’deki şirketler büyüdükçe ve kâr elde ettikçe, hisse senedi fiyatları Euro cinsinden yükselebilir ve böylece enflasyonun olumsuz etkilerini dengelemeye yardımcı olabilir.

  • Likidite

Portekiz Borsası’ndaki hisseler likit bir piyasadadır, bu da Golden Visa yatırımcılarının diledikleri an hisse senetlerini kolayca satabileceği anlamına gelir. Portekiz vatandaşlığı alındıktan sonra veya ihtiyaç duyulduğunda paraya 5 iş gününde erişimi sağlar.

  • Şeffaflık ve Günlük Bazda Görüntüleyebilme

Portföyde bulunan hisse senetlerinin değer artışları günlük olarak yansıtılır. Yatırımınızın getirisi 7/24 internet hesabınız üzerinden görüntülenebilir.

  • Vergi Avantajları

Golden Visa yatırımı kapsamında Portekiz hisse senetlerine yatırım yapanlar Portekiz’de yaşamadıkları sürece sıfır vergi avantajına sahip olurlar.

  • Profesyonel Yönetim

Portekiz SPK lisanslı profesyonel fon yöneticilerinin uzmanlığında yönetilir.

Özetle, Golden Visa Portekiz fon yatırım kararınızı vermeden önce lokal fonları detaylıca araştırmalısınız. Böylece, Portekiz gerçekliğinde risk faktörlerini belirli ölçüde yönetebilirsiniz.  Dilerseniz bunun için https://www.euporto.com/fon-portfoyu sayfası üzerinden Portekiz fon yatırımı seçeneklerini inceleyebilirsiniz.

EUPorto Hakkında

EUPorto olarak, 2017 yılından bu yana Portekiz Golden Visa alanında edindiğimiz tecrübeleri kullanarak, danışmanlık hizmetlerimizin sürekliliğini sağlamakta ve hizmet kalitemizi günden güne artırmaktayız. EUPorto sadece Portekiz Golden Visa alanında faaliyet göstermektedir. EUPorto ile çalışmanın avantajları:

  • Portekiz Golden Visa başvurularında profesyonellik, deneyim ve şeffaflık
  • Butik ve lokâl bir hizmet modeli
  • Etik ve disiplinli çalışma sistemi
  • Bağımsız ve özel destek sunulması
  • Portekizceye hâkimiyet
  • 25 yılı aşkın tecrübe ve güven

200’den fazla ailenin Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlayan EUPorto, yatırımcılarına tercih ettikleri yatırım fonlarını avantajları ve dezavantajlarıyla birlikte tanıtır.

İhtiyaç ve hedeflere göre belirlenen yatırım fonlarının risk yapısını bağımsız bir duruşla aktarır. Golden Visa yatırımcıları böylece, değerlendirmeler doğrultusunda kendi seçimlerini bilinçli bir şekilde yapar.

Gerek Portekiz Borsa fonu gerekse Portekiz kamu bankası destekli fon seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.