Golden Visa ile Portekiz’de Yaşamak İster misiniz?

Portekiz de Yaşamak İster Misiniz?

Güney Avrupa’nın en batı uzantısında yer alan Portekiz, Avrupa ülkeleri arasında akla gelen ilk isimlerden olmasa da 2012’de Golden Visa oturum programına başlamasından itibaren tüm dünyada yatırımcıların ilgi odağı olmuştur. Portekiz en başta Çin, Brezilya, Türkiye ve Rusya’dan olmak üzere 9.767 yatırımcıyı (Nisan 2021 itibarıyle) aileleriyle birlikte Altın Vize programına çekmeyi başarmıştır. Portekiz’in renkli ve kozmopolit nüfusu, keşif yıllarından itibaren asırlar boyu Afrika, Uzak Doğu ve Güney Amerika’dan pek çok vatandaş kabul etmiştir. Ayrıca Portekiz’in Avrupa Birliği ülkelerinden emeklilere sunduğu vergi avantajı nedeniyle Fransa, Belçika, Hollanda, Almanya ve İskandinav Ülkeleri’nden pek çok aile yaşantılarını Portekiz’e kaydırmıştır. Buna ek olarak uluslararası firmalarda çalışan expatlerin yoğunluğu da yadsınamaz. Sadece 92.212 km2 yüzölçümüne sahip Portekiz’in eşsiz güzellikteki sahilleri ile Lizbon ve Porto kentleri bu renkli nüfus çeşitliliğine ev sahipliği yapmaktadır. Portekiz yaşam şartları nedeniyle ilgi odağı olmaya devam etmektedir.

Bir T.C vatandaşı Portekiz’de yatırımını gerçekleştirdikten sonra ailesiyle birlikte Golden Visa programına başvurmaya hak kazanır. Başvurudan yaklaşık 8-9 ay sonra oturum kartları adresine postalanır. Bu tarihten itibaren Portekiz’de yaşam mümkündür. Bu oturum kartıyla Portekiz’de yaşayabilir, çalışabilir, eğitim ve sağlık hizmetlerinden faydalanılabilir.

Portekiz 1794 km’lik sahili sayesinde sırtını İspanya’ya yüzünü ise Atlantik Okyanusu’na çevirmiştir. Dünyaya açılma ve keşifler zihniyeti bu coğrafi özelliğinden kaynaklanır. Bu sayede, karasal ve kapalı bir zihniyeti yoktur. Dünya’nın tüm nüfus çeşitliliğine kucak açar. Irkçı ve dine yönelik önyargılı bir yaklaşım sergilemez. Barışçıl bir ülkedir. Hiçbir ülkeyle bir anlaşmazlığı bulunmamaktadır. Dünya Barış Endeksi’ne göre tüm dünyada en güvenli üçüncü ülke konumundadır. Portekiz’de aile bağları ve toplumsal sorumluluk bilinci çok güçlüdür. Bu nedenle, örneğin Lizbon’de yaşam temposu diğer Avrupa başkentlerindeki hıza oranla çok daha organiktir. Herhangi bir kamu işleminde veya alışveriş sırasında insandan insana iletişimin kalitesine ve süresine önem verilir. Bu yüzden, İstanbul’daki hızlı işlem beklentisini Lizbon’da düşürmek ve daha sakin bir ritme uyum sağlamak tercih edilmelidir.

Portekiz’de yaşam şartları birçok Avrupa ülkesine göre çok daha uygundur. TL karşısında Euro döviz kuru çok yükseldiğinden Portekiz’de herhangi bir gider miktarı Türk para birimine çevrildiğinde maalesef Türkiye’de yaşam şartlarına göre yüksek gelecektir. Ancak Avrupa ve Euro gerçekliğinde Portekiz’de yaşam son derece ucuzdur. Yiyecek son derece kaliteli ve boldur. Porsiyonlar Türkiye’deki porsiyonları 1,5 – 2 katıdır. Masadan aç kalkmak mümkün değildir. Bazı restoranlarda daha isteyene mutfaktan tepsiyle sardalya balığı ikram edilir. Aile ortamı ve hissi tüm Portekiz’de karşınıza çıkacaktır.

EUPorto Önerileri

Portekiz’de yatırım yaparak Golden Visa Oturum programına başvuran T.C vatandaşları için tatil süresince veya devamlı yaşamak için önereceğimiz yerler arasında Lizbon, Lizbon’un karşı yakası Almada, Montijo, Setúbal, Tróia, Alcácer do Sal, Lourinhã, Coimbra, Aveiro, Porto, Porto’nun karşı sahili Vila Nova de Gaia, Braga, tüm Algarve Bölgesi sayılabilir. Doğuştan Portekizli-Türk olarak Portekiz’in A’dan Z’ye tüm lokasyonlarındaki emlak piyasası gerçekliği hakkında bilgi ve deneyim sahibi olduğumuzu belirtmek isteriz. Sizin ve ailenizin hedeflerine uygun yatırım seçeneklerini, yirmi yılı aşkın Avrupa finans-gayrimenkul alanında bilgi ve birikimimizle analizleri yaparak Golden Visa yatırımcı adaylarına sunmaktan mutluluk duyarız. Ücretsiz danışmanlık için etkinliklerimiz adresinden bire bir görüşme talep edin.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.