Global Vatandaşlık Nedir ve Nasıl Edinilir?

‘Global Vatandaşlık’ en basit olarak yatırım karşılığında T.C vatandaşlığının yanında Avrupa Birliği ülkelerinden birinin vatandaşlığını alarak sınırların ortadan kaldırılması anlamına gelir.

Son yıllarda, yatırımla vatandaşlık T.C. kökenli aileler için son derece popüler bir terim haline gelmiştir. T.C. vatandaşlarının yaşadığı vize problemleri ve eğitim masraflarındaki yüksek artışlar birçok ailenin AB ülke vatandaşlığını edinme ihtiyacını tetiklemiştir.

Yatırım Yoluyla Avrupa Vatandaşlığı Nedir ve En Kolay Nasıl Edinilir?

Yatırım Yoluyla Avrupa Vatandaşlığı, programa başvuran T.C. vatandaşlarının bir Avrupa ülkesinde yaşama zorunluluğu olmadan ve sadece ülkeye yatırım yaparak Avrupa vatandaşlığı ve pasaportu kazandıran istisna bir ikinci pasaport elde etme yoludur.

Burada en kritik detay Avrupa vatandaşlığının Türkiye’den taşınmadan elde edilebilmesidir. T.C. kökenli ailelere belli bir yatırım yapılması koşuluyla Türkiye’den taşınmadan Avrupa’da vatandaşlık veren tek ülke Portekiz’dir. Portekiz vatandaşlığı vizesiz seyahat etme özgürlüğü, Euro cinsinden gelir, çocukların eğitim ve sağlık gibi Avrupa’nın kamu hizmetlerine ücretsiz ulaşabilmelerini sağlar.

Portekiz hariç, Avrupa’daki yatırım programlarının hepsi (Yunanistan, İspanya, Malta ve Macaristan) vatandaşlık kazanmayı amaçlayan yatırımcılar için ülkede ikamet etme şartı koşar, bu yüzden yatırımcılar için cazipliğini yitirir. Avrupa’da istisna ülke konumunda olan Portekiz, T.C. kökenli yatırımcılara, 500.000 Euro fon yatırımı yapılması şartıyla en hızlı ve kolay bir şekilde Avrupa vatandaşlığı elde etme olanağı sunmaktadır.

Portekiz vatandaşlığı için fon yatırımı koşulu dışında, başvuru sahiplerinin adli sicil kaydının temiz olması, yılda sadece 7 gün Portekiz’de bulunması ve A2 düzeyinde Portekizce bilinmesi gibi basit koşulları mevcuttur.

Avrupa Vatandaşlığı İçin Takip Edilmesi Gereken Süreç Nasıldır?

Yukarıda da belirtildiği üzere, Avrupa ülkeleri içerisinde yatırım karşılığında Türkiye’den taşınmadan en kolay vatandaşlık alınabilen ülke Portekiz’dir. Portekiz Golden Visa olarak geçen bu programa katılabilmek için 500.000 Euro’luk bir fon yatırımında bulunulmalıdır.

Avrupa Vatandaşlığı İçin Takip Edilmesi Gereken Süreç Nasıldır?

Programın T.C. Yatırımcılara ve Portekiz’e Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

T.C vatandaşlarının yatırım karşılığında bir Avrupa vatandaşlığına başvurma nedenleri; jeopolitik güvenlik, çocukların diledikleri Avrupa ülkesinde diledikleri eğitimi alabilmeleri, zengin iş olanakları, ücretsiz sağlık, istikrarlı Avrupa ekonomisinde kariyer planlaması yapabilmeleri olarak özetlenebilir. Portekiz Golden Visa ile elde edilecek Portekiz pasaportuyla yatırımcılar ve aile fertleri dünyanın 187 ülkesine vizesiz seyahat edebilir, tüm AB ülkelerinde öğrenim görebilir, yaşayabilir ve çalışma hakkı edinir.

Portekiz açısından bakılacak olursa, Kasım 2012’den günümüzü 12.718 yatırımcıdan toplam 6,4 mia Euro yatırım çekilerek ülke ekonomisine katkı sağlanmıştır.

EUPorto ile Portekiz Golden Visa Başvurusu Nasıl Yapılır?

Portekiz Golden Visa uzmanı EUPorto olarak, sunduğumuz lokal yatırım fonları ve bağımsız danışmanlık hizmetimizle yatırımcılarımızın hayallerini ve gelecekteki planlarını hayata geçirebilmeleri konusunda destek oluyoruz.

Portekiz Golden Visa sürecinde doğru fonların seçilmesi, oturma izni ve vatandaşlık işlemlerinin son derece ciddi sorumlulukla yönetilmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Bu nedenle, EUPorto sadece Portekiz Golden Visa alanında aktiftir. Tüm Golden Visa sürecinde rehber edindiğimiz ilkelerimiz, bağımsızlık, lokal uzmanlık ve şeffaflık prensipleri üzerine kuruludur. İlkelerimiz, EUPorto isminin Portekiz Golden Visa alanında, sadece Portekiz lokalliğine odaklı olmasından kaynaklı Türkiye’de en çok tercih edilen marka olmasını sağlamıştır.

EUPorto’nun yenilikçi, sektöründe fark yaratan, Portekiz’in en lokal yatırım fırsatı seçeneklerini yatırımcılarının beklentilere göre günceller. Yatırımcılarının memnuniyeti en temel önceliğidir.

2017’den günümüze yatırım aracılığıyla 200’den fazla ailenin Portekiz Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlamıştır.

Yatırımcılarına tercih ettikleri yatırım fonlarını, avantajları ve dezavantajlarıyla birlikte tanıtır. İhtiyaç ve hedeflere göre belirlenen yatırım fonlarının risk yapısını bağımsız bir duruşla aktarır.

Golden Visa yatırımcıları böylece değerlendirmeler doğrultusunda kendi seçimini bilinçli bir şekilde yapar.

Gerek Portekiz borsası fonu gerekse Portekiz kamu banka destekli Golden Visa ile uyumlu fon seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.