En Kolay Oturma İzni Veren Ülkeler

Globalleşen dünyada daha fazla özgürlüğe sahip olmak, vergi avantajlarından yararlanmak, çocuklarının daha kaliteli eğitim almasını isteyen T.C. yatırımcıları yurtdışında bir yatırım yaparak ikinci bir ülke vatandaşlığı elde edebilmektedirler. Bu yazımızda en kolay oturum veren ülkeler konusuna değineceğiz.

T.C. Vatandaşlarına En Kolay Oturma İzni Veren Ülkeler

  • Portekiz

Portekiz Golden Visa programı Avrupa vatandaşlığı almak için en ideal uygulamadır. Golden Visa yatırımcıları Portekiz pasaportuyla Avrupa Birliği’nin 28 ülkesinde yaşayabilir, çalışabilir, eğitim hizmetlerinden faydalanabilir ve 187 ülkeye vizesiz seyahat edebilir. Portekiz pasaportunu elde etmek diğer AB ülkelerine nazaran daha kolaydır. Bu yüzden ev alarak vatandaşlık veren ülkeler arasında son derece popülerdir.

Birçok Avrupa ülkesi, yatırım yoluyla AB vatandaşlık edinimini zorlaştırmaktadır. Buna karşılık, Portekiz oldukça kolay bir ikinci vatandaşlık fırsatı sunmaktadır. Aslında, 500.000 Euro’luk fon yatırımı ile en kolay AB vatandaşlığı sunan ülke Portekiz’dir.

Portekiz Altın Vize programı Avrupa vatandaşlığına 5 yıl gibi kısa bir sürede giden ve bu nedenle de en çok tercih edilen yoldur. Bu yöntemde Portekiz’e 500.000 Euro’luk fon yatırımı yapmanız ve yılda en az yedi gün Portekiz’de bulunmanız yeterlidir. Uygun bütçeyle başvuru, esnek ikamet şartları ve vatandaşlığa geçiş için kısa süre göz önünde bulundurulduğunda, Portekiz oturma izni ile AB vatandaşlığı almak için en doğru ülkedir.

TC Vatandaşlarına En Kolay Vatandaşlık Veren Ülkeler

  • Malta

Malta oturma izni veren ülkeler arasında olup, Malta Vatandaşlığı için Malta’ya hibe ve yatırım yapılması zorunluluğu vardır. 750.000 Euro’luk hibeye ek olarak minimum 700.000 Euro’luk gayrimenkul yatırımı yapılmalıdır. Ayrıca bakmakla yükümlü olunan her bir aile ferdi için 50.000 Euro ek masraf bütçede bulundurulmalıdır. Malta Vatandaşlığına başvuru yapabilmek için tüm aile fertlerinin Malta’da 3 yıl yaşama zorunluluğu vardır

  • Karayip Ülkeleri

Amacınız sadece vizesiz seyahat etmekse Karayipler’de yatırım yaparak veya bağışta bulunarak vatandaşlık edinimini düşünebilirsiniz.  İkamet şartı bulunmaz.

  • Dominika

Dominika Vatandaşlık programında hükümete 100.000 Dolar bağış yapılıyor veya 200.000 Dolarlık gayrimenkul alınıyor.  Dominika pasaportu ile yaklaşık 130 ülkeye vizesiz gidilebilmektedir.

  • Kitts ve Nevis

Yatırımla vatandaşlık konusunda başarılı bir programa sahiptir. AB ve İngiltere dahil 150’den fazla ülkeye vizesiz erişim sağlar.

  • Antigua ve Barbuda

Ulusal Kalkınma Fonuna 100.000 Dolar değerinde bağış yapılarak başvurulabilmektedir. 150 ülkeye vizesiz gidilebilmektedir. Antigua ve Barbuda kolay oturma izni veren ülkeler içinde en eski ve köklü programa sahiptir.

EUPorto: Biz Kimiz ve Sizin İçin Ne Yapıyoruz?

EUPorto, Portekiz Golden Visa yatırımcılarıyla güvene dayalı ilişkinin esas alındığı bir danışmanlık firmasıdır. Sadece Portekiz’in en lokal yatırım fonu fırsatlarını yatırımcılara sunar, yatırım ve Golden Visa oturma izni başvurularını tek merkezden yürütür. Bu nedenle, yatırımcılarının hedef ve beklentilerine uyan en güvenli yatırım fonlarını önerir. Yatırım seçeneklerini filtreleyerek yatırımcının menfaatini ön planda tutar.

Özetle EUPorto, Golden Visa piyasasındaki danışmanlık firmalarından farklı olarak yatırımcılarına piyasadaki tüm fon şirketlerini portföyüne alıp listeler halinde sunmaz. Riski yüksek ve sadece Golden Visa amaçlı çıkarılmış fonları önermez, tam tersine yatırımcılarının yatırımlarını koruyan, Portekiz yasalarının izin verdiği en doğru uygulamalarla tüm Golden Visa sürecini tek muhatap olarak yönetir.

Sadece Portekiz oturma izni konusunda uzman EUPorto, doğuştan Portekizli-Türk olması sebebiyle lokal bilgi ve piyasa hakimiyetine sahiptir. Portekiz kamu bankası destekli fonları ve Açık fon olarak geçen Portekiz borsa fonlarını sunar. Butik bir danışmanlık hizmetiyle yatırımcının hedefine yönelik en verimli ve güvenli seçenekler üzerinden yatırımcının tercih yapmasında destek olur. Portekiz Altın Vize alma sürecinde operasyonel kapsamda A’dan Z’ye işlemleri koordine eder. Bilgi ve iletişim için web sitemizi ziyaret edebilir, telefon yoluyla (+90 212 302 90 40) bilgi alabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.