En Kolay Avrupa Vatandaşlığı Nasıl Alınır? AB Vatandaşlığının Avantajları Nelerdir?

2024 yılında yatırımla en kolay AB vatandaşlığı Portekiz Golden Visa uygulaması ile mümkündür. Portekiz vatandaşlığına sahip olmak, Portekiz pasaportuna sahip olmak anlamına gelir. Portekiz pasaportu dünyanın en güçlü dördüncü pasaportudur. Belçika, Norveç ve Malta pasaportlarıyla aynı seviyededir. Portekiz pasaportuyla 189 ülkeye vizesiz gidilebilmektedir.

İkinci bir pasaporta sahip olmanın faydaları şu şekilde özetlenebilir:

  1. Gelecek ile ilgili belirsizlikler ve kaygılara karşı bir “B” planı
  2. Vizesiz seyahat edebilme özgürlüğü
  3. Çocukların Avrupa’da daha kaliteli eğitime ve kariyer fırsatlarına ulaşımı
  4. Yüksek yaşam kalitesi
  5. Dünya vatandaşı olarak her yerde çalışabilme

Covid ile yaşam alanlarımızın kısıtlanması ve seyahat olanaklarının sınırlandırılması, Rusya-Ukrayna Savaşı, dünyanın bir anda değişebilecek olması gibi faktörler, yatırımla AB vatandaşlığı almanın ve ailece güçlü bir pasaporta sahip olmanın gerekliliğini hepimize çok iyi gösterdi. Bu konuda uzun vadeli bir bakış açısıyla ileriyi planlayabilmek çok önemlidir. Bir ‘B’ planı kapsamında AB pasaportuna sahip olmak savaş, salgın, doğal afet, hükümet kararları ve jeopolitik riskleri azaltır ve ailenize ek bir güvence sunar.

Savaş durumunda olan Rusya ve Ukrayna’da, ailelerini yurt dışına çıkarmak isteyenlerin karşılaştığı belli başlı sıkıntılar şunlar oldu:

  1. Schengen vizesi almakta son derece zorlanıldı.
  2. Yurt dışına para transferlerinde kısıtlama getirildi.
  3. Yurt dışında hesap açmada zorluklar yaşandı.

Yatırım yoluyla bir AB pasaportuna sahip olduktan sonra Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde güvenle yaşamak, çalışmak ve eğitim-sağlık olanaklarından faydalanmak mümkün olur. Ayrıca servet Euro cinsinden korunur. TL’deki değer kaybından etkilenmez.

Portekiz, T.C. vatandaşlarının çifte vatandaşlığına izin vermektedir. Portekiz pasaportu alınması durumunda T.C. pasaportu korunur. Portekiz vatandaşlığı elde etmek için yılda 7 veya iki yılda sadece 14 gün Portekiz’de geçirerek ailece AB vatandaşlığına başvurulabilir. Yunanistan, İspanya, Macaristan ve Malta programlarında vatandaşlığa başvurabilmek için ülkede yaşama zorunluluğu bulunur. Örneğin Yunanistan’da 7 yıl boyunca her sene en az 183 gün kalınmalıdır. İspanya vatandaşlığı için ise 10 yıl boyunca her sene en az 183 gün İspanya’da geçirilmelidir. Portekiz vatandaşı olmak, Avrupa vatandaşı olmaktır; Avrupa’nın sunduğu tüm fırsatları ailece kucaklamak anlamına gelir.

Avrupa Vatandaşlığı Konusunda Merak Edilenler

En Kolay Avrupa Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

En kolay Avrupa vatandaşlığı almanın yolu Portekiz Golden Visa programına başvurmaktır. T.C. yatırımcıları için Avrupa vatandaşlığı edinmenin en pratik yöntemi Portekiz’e fon yatırımı yapmaktır. 500.000 Euro’luk fon yatırımıyla programa başvurulabilir.

Avrupa’daki mevcut altın vize yatırım programlarıyla karşılaştırıldığında Portekiz en popüler olanıdır. Yılda sadece 7 gün Portekiz’de bulunarak beş yıllık bir süreden sonra ailece Avrupa vatandaşlığına başvurulabilir.

Fon yatırımıyla ilgili detaylara girmeden sık karşılaşılan bazı soruları yanıtlamak isteriz.

En Kolay Avrupa Vatandaşlığı

Portekiz Golden Vize Ne Zaman Bitiyor?

Portekiz Golden Visa programı bitmedi, devam ediyor. 7 Ekim 2023 sonrası gayrimenkul alımıyla Portekiz Golden Vize programına başvurulamıyor. Ancak, Portekiz yatırım fonu alımıyla devam ediyor.

Resmi Olarak Portekiz Golden Visa Programı Ne Zaman Sona Erecek?

Basındaki dedikoduların aksine Portekiz Golden Visa programı sonlandırılmadı. Yeni yasa 7 Ekim 2023 tarihinde yürürlüğe girdi. Yeni yasa kapsamında Golden Visa başvuruları sadece yatırım fonu alımıyla yapılabiliyor.

Portekiz Golden Visa’ya Başvurabilir miyim?

Evet, 7 Ekim 2023 sonrası fon yatırımı yoluyla Portekiz Golden Visa’ya başvurulabilmektedir.

Devam Eden Bir Portekiz Golden Visa Sürecindeyseniz Ne Olacak?

Yasalar geçmişe hükmedemez. Yürürlüğe giren yasa sadece yeni başvuruları kapsayacaktır. Daha önce yapılmış olan başvurular yasa değişikliğinden etkilenmez.

Özetle, ikinci bir pasaporta sahip olmak istendiğinde en avantajlı program Portekiz Golden Visa uygulamasıdır çünkü Portekiz’e taşınma zorunluluğu yoktur. Elde edilecek Portekiz pasaportu ile çocuklarınız Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde yaşayabilir. Üstelik gidilen ülkenin vatandaşıyla aynı haklara sahip olur. Zengin eğitim seçenekleri çocuklarımızın kariyer gelişimlerine büyük katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda kendi ayakları üzerinde durabilmeleri özgüven ve karar verebilme yeteneklerini güçlendirecektir. Bununla birlikte, uluslararası kuracakları bağlantılarla tüm dünyaya açılabileceklerdir. Bir başka ifadeyle Portekiz Golden Visa ile AB vatandaşlığı aldıktan sonra Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde eğitim alma, çalışma ve yaşama avantajı edineceklerdir.

Avrupa Birliği vatandaşlığı aldıktan sonra Avrupa’nın tüm ülkelerinde çalışıp, sayısız tecrübe edinebileceğiniz bir dünya mevcut. Golden Visa Portekiz AB pasaportu için en ideal programdır. Tek yapmanız gereken şey minimum yatırım şartı olan 500.000 Euro’luk yatırım fonu satın almak.

Portekiz Pasaportunun Avantajları Nelerdir?

  • Herhangi bir Schengen ülkesinde öğrenim görmek, çalışmak, tüm AB ülkelerinin kendi vatandaşlarına sunduğu sosyal olanaklardan faydalanmak mümkün olur.
  • ABD, İngiltere ve Kanada dâhil 189 ülkeye vizesiz giriş yapılabilir. (Aralık 2023 itibariyle)
  • Portekiz, çifte vatandaşlığa imkân vermektedir. Portekiz pasaportuna sahip olmak isteyen T.C. vatandaşlarının vatandaşlıklarından çıkmaları gerekmez.
  • AB üyesi ülke vatandaşlarının sağlık alanında faydalandığı tüm haklardan faydalanılır.
  • Portekiz’de yaşamayanlar, Türkiye’deki veya diğer ülkelerdeki gelirleri için vergilendirilmezler. Portekiz dışında edinilen gelirler vergiye tâbi değildir. Sadece Portekiz’de kazanılan kira gelirlerine vergi ödenir.

Portekiz Golden Visa Bitti mi?

Hayır, bitmedi. 7 Ekim 2023 itibariyle yeni yasanın yürürlüğe girmesiyle, gayrimenkul yatırımı yoluyla Portekiz Golden Visa programına artık başvuru yapılamamaktadır. Ayrıca gayrimenkul içerikli yatırım fonlarıyla da Portekiz Golden Visa başvuruları kabul edilmemektedir. Sadece yatırım fonlarıyla başvuru yapılabilmektedir. Minimum yatırım şartı 500.000 Euro’dur.

Avrupa Pasaportu 2024 Yılında Nasıl Alınır?

En güvenli ve kolay yol Portekiz Golden Visa programı ile olanıdır. Yurtdışında yatırım yaparak üstelik Türkiye’den taşınmadan Avrupa pasaportu elde etmek oldukça popüler bir yoldur. Avrupa’daki mevcut altın vize oturum programlarıyla karşılaştırıldığında Portekiz en popüler olanıdır. Yılda sadece 7 gün Portekiz’de bulunma ve 500.000 Euro’luk yatırım fonu satın alma şartı ile Portekiz Altın Vize en güvenli ve pratik Golden Visa programıdır. Bu programa katıldıktan tam 5 yıl sonra Portekiz yani Avrupa pasaportuna başvurulabilir.

Avrupa Pasaportu Almak Zor mu?

2024 yılında T.C. vatandaşları için Avrupa pasaportu edinmenin en kolay yöntemi Portekiz Golden Visa programına başvurmaktır. Portekiz’de 500.000 Euro’luk fon yatırımı yaparak Portekiz’de sürekli yaşama ve çalışma hakkı kazanılır, beş yıl sonra ise ailece Portekiz pasaportuna başvurulabilir. Edinilecek Portekiz pasaportu ile tüm Avrupa Birliği ülkelerinde yaşama hakkı kazanılır.

Portekiz pasaportu için Portekiz’de yılda sadece 7 gün bulunmak yeterlidir. Portekiz yani Avrupa pasaportuna sahip olmak için en düşük düzey olan A2 seviyesinde Portekizce dil bilgisine sahip olunmalıdır.

EUPorto Olarak Biz Kimiz ve Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

EUPorto olarak, 2017 yılından bu yana Portekiz Golden Visa alanında edindiğimiz tecrübeleri kullanarak, danışmanlık hizmetlerimizin sürekliliğini sağlamakta ve hizmet kalitemizi günden güne artırmaktayız. EUPorto sadece Portekiz Golden Visa alanında faaliyet göstermektedir. EUPorto ile çalışmanın avantajları:

  • Portekiz Golden Visa başvurularında profesyonellik, deneyim ve şeffaflık
  • Butik ve lokal bir hizmet modeli
  • Etik ve disiplinli çalışma sistemi
  • Bağımsız ve özel destek sunulması
  • Portekizceye hâkimiyet
  • 25 yılı aşkın tecrübe ve güven

200’den fazla ailenin Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlayan EUPorto, yatırımcılarına tercih ettikleri yatırım fonlarını avantajları ve dezavantajlarıyla birlikte tanıtır.

İhtiyaç ve hedeflere göre belirlenen yatırım fonlarının risk yapısını bağımsız bir duruşla aktarır. Golden Visa yatırımcıları böylece değerlendirmeler doğrultusunda kendi seçimini bilinçli bir şekilde yapar.

Gerek Portekiz borsa fonu gerekse Portekiz kamu bankası destekli fon seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

 

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.