Bir Anne Olarak Golden Visa Yatırımı Yapmak: Fırsatlar ve Zorluklar

Avrupa’daki Golden Vize programları yatırımcılar için cazip fırsatlar sunmaya devam ediyor.

Avrupa Birliği’nde Türkiye’den taşınmadan yatırımla çocuklarınıza altın pasaport alabileceğiniz hâlâ bir ülke var. Bu ülke Portekiz. Portekiz yatırım tutarı 500.000 Euro’dur. Portekiz Golden Visa programı, yılda sadece 7 gün Portekiz’de bulunmak koşuluyla 5 yıl gibi kısa bir süre sonunda yatırımcı ve aile fertlerine AB vatandaşlığı sunuyor.

Normal şartlarda bir AB ülkesinde vatandaşlık hakkı elde etmek uzun ve zor bir süreç çünkü vatandaşlık alabilmek için ülkede yaşama zorunluluğu mevcut. Örneğin, Yunanistan Golden Visa uygulamasında pasaport alabilmek için 7 yıl boyunca her sene en az 183 gün Yunanistan’da yaşanması gerekmekte.  Ancak Portekiz Golden Visa uygulamasında böyle bir zorunluluk bulunmuyor.

Bir AB üyesi olan Portekiz, T.C. kökenli ailelere, ülkede yaşamak zorunda kalmadan AB vatandaşlığının kapısını açıyor. Yatırım karşılığında ve basit koşullarla bütün aile fertleri AB vatandaşlığına ulaşarak herhangi bir AB ülkesinde yaşama imkânı elde ediyor. Bu, pek çok annenin çocuklarına sunmak istediği bir özgürlük.

Her yatırım sürecinde olduğu gibi Golden Visa yatırımı da bilinçli bir araştırmayı gerektirir. Bu yazımızda, 7 Ekim 2023 sonrası uygulamaya konulan yeni yasal düzenlemelerin Altın Vize yatırımcıları için ne anlama geldiği, Portekiz yatırım vatandaşlık sürecinde nelere dikkat edilmesi gerektiği ve Golden Visa Portekiz programının geleceğine dair detayları bulabilirsiniz.

Yeni Yasa ile Gelen En Önemli Değişiklikler Nelerdir?

2024 yılında yürürlüğe giren yeni kurallar:

  1. Gayrimenkul yerine fon yatırımında bulunmalı. Yeni Golden Vize Portekiz yasasıyla birlikte, artık programa sadece fon yatırımı yoluyla başvurulabiliyor. Portekiz yatırım fonu meblağı 500.000 Euro’dur.
  2. Golden Visa uyumlu fon şirketleri doğrudan veya dolaylı olarak gayrimenkul projelerine yatırım yapmamalı. Eski yasada fonların gayrimenkul projelerine yatırım yapmalarına izin veriliyordu. Yeni yasayla birlikte Golden Visa uyumlu fon kuruluşlarının doğrudan veya dolaylı olarak gayrimenkul projelerine yatırım yapması yasaklanmıştır. Yeni yasayla uyumlu olduğu sürülen Golden Visa yatırım fonu şirketleri bulunmaktadır. Ancak, bu konuda ileride bir drama yaşamamak için seçeceğiniz fonların yüzde yüz Portekiz Golden Visa uyumlu olduğundan emin olunmalıdır. Aksi takdirde Portekiz vatandaşlığı başvurusu sırasında yasaya aykırı bir yatırım yapıldığı tespit edilirse aileniz zor durumda kalabilir.

Portekiz Golden Visa Anneler için Ne Anlama Geliyor?

Portekiz Golden Visa başvurusu yapmanın en büyük avantajı çocuklarınızın Türkiye’den taşınmadan AB vatandaşı olmasıdır. Çocuklarınızın Portekiz vatandaşı olabilmesi için Portekiz’de yaşama şartı aranmamaktadır. Portekiz vatandaşlık hakkı ömür boyu sürer. Portekiz’de yatırım yaptıktan beş yıl sonra çocuklarınız Portekiz vatandaşlığına ve pasaportuna başvurabilir.

Portekiz pasaportuyla çocuklarınız diledikleri zaman istedikleri Avrupa ülkesine yerleşebilir. Avrupa’da ücretsiz eğitim, yaşama ve çalışma hakkına sahip olurlar. Bununla birlikte, Türkiye ve Portekiz çifte vatandaşlık hakkını elde ederler. Hem bir Avrupalının hem de T.C. vatandaşlarının sahip olduğu tüm sosyal ve ekonomik haklarına ulaşırlar.

Bir Anne Olarak Golden Visa Yatırımı Yapmak

Portekiz Golden Visa ile Avrupa’da Eğitim Olanakları

Portekiz altın vize ile çocuklarınız, eğitim hayatı süresince hem Türkiye hem de Avrupa’nın diledikleri ülkesinde birçok imkâna sahip olurlar. Türkiye’deki mevcut eğitim sisteminde, yabancı uyruklu öğrencilere sağlanan ekonomik avantajlardan faydalanabilirler. Ayrıca Hollanda, Almanya gibi sanayi kimliği güçlü olan ülkelerde eğitim görmeyi tercih etmeleri durumunda Portekiz pasaportuyla ücretsiz eğitim alabilirler.

Bir Portekiz vatandaşı olarak çocuğunuz Avrupa vatandaşlarına uygulanan devlet kredi ve burslarından faydalanabilir. Ayrıca eğitimi süresince AB pasaportuyla Avrupa’da dilediği ülkede staj ve çalışma avantajlarından faydalanabilir.

Portekiz Golden Visa ile Avrupa’da Kariyer Olanakları

Portekiz fon yatırımı ile elde edilecek Portekiz pasaportuyla çocuklarınız Almanya, Hollanda gibi ekonomileri güçlü AB ülkelerindeki uluslararası firmalarda kariyer planlaması yapabilirler. Avrupa’da diledikleri ülkede istedikleri sektörde çalışabilirler. Bu önemli detay onların yaşam kalitelerini yükseltebilmelerine yardımcı olacaktır.

T.C. pasaportuna sahip Avrupa’da okuyup mezun olan öğrencilerin iş bulabilmesi için Avrupa’da şirketlerin kendilerine sponsor olmaları gerekmektedir, bu uygulama bir zorunluluktur. Çocuklarınızın Portekiz vatandaşı olması sponsor bulma engelini ortadan kaldırır. Portekiz vatandaşlığı, çocuıklarınızın Avrupa’da diledikleri ülkede çalışabilmeleri için çok önemli avantajlar sağlar.

Portekiz Golden Visa İle Seyahat Özgürlüğü

Fon yatırımı ile elde edilecek Portekiz pasaportu dünyanın en güçlü dördüncü pasaportudur. Portekiz pasaportu ile çocuklarınız 2024 itibariyle Amerika, İngiltere, Kanada dâhil 192 farklı ülkeye vizeye ihtiyaç duymadan sınırsız giriş çıkış yapabilir.

Sonuç:

Ailenizin geleceğini planladınız artık güvenliğiniz var.

Golden Visa başvuru kabulünüzden sonra, aklınızın bir köşesinde artık bir ‘B’ planınızın olduğunu bilmek size ve ailenize her zaman iyi gelecek. Yatırımla vatandaşlık edinimiyle birlikte çocuklarınız için her zaman uzun vadeli yaşam planlaması yapmak mümkün olacak. Portekiz Altın Vize sayesinde ailenizin geleceğiyle ilgili tüm belirsizlikler nesiller boyu sona erer. Artık kendi geleceğinizi ve çocuklarınızın eğitim ve kariyer geleceğini güvenle ve endişe duymadan planlayabilirsiniz.  Golden vize ile Türkiye’den taşınmadan elde edilecek Portekiz pasaportuyla, daha güçlü bir planlama güvenliğine sahip olmak mümkündür.

Türkiye’den Taşınmadan Çocuklarınıza Avrupa Vatandaşlığı Alma Fırsatı

Türkiye’deki iş ve aile düzeninizi bozmadan, yani Türkiye’den taşınmadan yatırım karşılığında AB vatandaşlığı alınabilen tek ülke Portekiz’dir. Yılda sadece 7 gün Portekiz’de tatil yaparak 5 yıl gibi kısa bir sürede ailece AB vatandaşlığına başvurmak mümkündür. Portekiz vatandaşlığı aynı zamanda AB vatandaşlığı anlamına gelir. Portekiz Golden Visa uygulaması ilk etapta Avrupa Birliği ülkelerinde tam serbest dolaşım hakkı sağlar. Portekiz vatandaşlığı aldıktan sonra ise İsviçre dâhil 27 AB ülkesinde önceden izin almaksızın dilediğiniz şehirde istediğiniz bir işte çalışabilir, şirket kurabilirsiniz; çocuklarınız eğitim almak veya yaşamak için bu ülkelere yerleşebilir. Ek olarak, Portekiz pasaportuyla ABD, Kanada, İngiltere gibi ülkelere vizesiz seyahat edilebilir.

Oysa, Yunanistan Golden Visa programında Yunan vatandaşlığını alabilmek için ülkede 7 sene boyunca her yıl en az 183 gün yaşama şartı bulunur. Bu yüzden, yukarıdaki avantajları elde edebilmek Yunanistan Golden Visa uygulamasında neredeyse imkânsızdır.

EUPorto, Portekiz’e yatırım yaparak Avrupa oturum izni ve Portekiz vatandaşlığında uzman, Türkiye merkezli, alanında lider bir danışmanlık firmasıdır.

EUPorto’nun uzmanlığı sadece Portekiz Golden Visa alanında aktif olmasından kaynaklıdır. Portekizceye hâkim,  Golden Visa fon yatırımında bilgili ve deneyimli finansal danışmanlardan oluşan kadroya sahiptir.

Portekiz Golden Visa uygulamasıyla Portekiz vatandaşlık ve Avrupa oturum izni programına katılabilmek sadece ciddi ve güvenilir bir yatırım planlaması ile mümkündür. Yatırımcılarımızın ailelerinin gelecekleri hakkında alacakları stratejik yatırım kararında tasarruflarının finansal güvenliğinin çok önemli olduğunun farkındayız. Bu nedenle, EUPorto olarak sadece Portekiz alanında aktifiz.   Tüm Golden Visa başvuru dosyalarımızın zamanında, doğru ve akılcı bir şekilde sonuçlanabilmesi için yatırımcılarımızla birlikte A’dan Z’ye koordineli çalışıyoruz ve her aşamada butik bir çalışma konseptiyle bilgilendiriyoruz.

EUPorto’nun ilkeleri:

Sektörde faaliyet gösteren diğer firmalardan farkımız doğuştan Portekizli-Türk ve sadece Portekiz Golden Visa alanında aktif olmamızdan kaynaklanıyor. EUPorto doğruluk, dürüstlük ve açıklık prensipleri üzerine inşa edilmiştir. Bu ilkeler, EUPorto isminin Portekiz Golden Visa alanında Türkiye’de ve Portekiz’de tanınan pazar lideri bir marka olmasını sağlamıştır.

EUPorto’nun tüm hizmetlerini internet sitemiz üzerinden detaylıca inceleyebilirsiniz. Gerek Portekiz yatırım fonları gerekse Golden Visa ile ilgili merak ettiğiniz tüm detaylar hakkında internet sitemizde yer alan “görüşme talebi” sekmesinden form doldurarak bilgi talep edebilirsiniz. Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Portekiz’de Yaşam Kalitesi

Portekiz’de Yaşam Kalitesi

Portekiz Golden Visa ile Yaşam Kalitenizi Yükseltin! Portekiz 2012’de Golden Visa Oturum Programı’na başladıktan sonra, özellikle…
Detaylı Bilgi Alın.