Avrupa’dan En Kolay Şekilde Çifte Vatandaşlık Alma İmkânı

Vizesiz seyahat özgürlüğü, çocukların Avrupa’da eğitim imkânı, Euro cinsinden yatırım getirisi seçenekleri ve geniş iş olanakları sunması bakımından ikinci bir vatandaşlık olarak bir Avrupa vatandaşlığı almak son yıllarda yatırımcıların ilgisini çekmeye başlamıştır. Yatırım ile vatandaşlık veren ülkeler, bir yandan Türkiye’deki yerleşik düzenini koruyarak bir yandan çifte vatandaşlık kapsamında bu haklara ve özgürlüğe kavuşmak, birikimi olan ve değerlendirmek isteyen kişiler için ailece faydalanabilecek bir fırsattır. Bu fırsatı yakalamak isteyen T.C. yatırımcılar hemen vatandaşlık veren ülkeler konusunda ilerlemeyi hedeflerler. En hızlı vatandaşlık veren ülkeler araştırılır. Ancak, yatırımla doğrudan vatandaşlık AB ülkelerinde mümkün değildir. Önce oturum izni alınmalıdır. En kolay oturma izni veren ülkeler arasından bir seçim yaparak ilerlemek en doğru yoldur.

En Kolay Vatandaşlık Veren Ülkeler Hangileridir?

Oturma izni veren ülkeler arasından en kolay vatandaşlık veren Avrupa ülkeleri araştırıldığında belli başlı üç seçenekle karşılaşılır. Vatandaşlığı kolay alınan ülkeler arasında İspanya, Yunanistan ve Portekiz vardır. Bu seçenekler vatandaşlık alması kolay ülkeler olarak karşımıza çıkar. Ancak en kolay vatandaşlık alınan ülkeler arasından Portekiz açık ara birinci konumdadır. Bunun sebebi vatandaşlık başvurusu için Portekiz’de yaşama zorunluluğunun olmamasıdır.

Hemen Vatandaşlık Veren Ülkeler

Portekiz Kolay Vatandaşlık Veren Ülkeler Arasında mıdır?

Yurtdışında vatandaşlık almak isteyen yatırımcılar kolay oturma izni veren ülkeler arasından kısa bir araştırma yaptıklarında Portekiz’i birinci sırada değerlendirirler. Bunun nedeni sadece beş yıllık oturma izninin ardından vatandaşlık hakkını sunmasıdır. Üstelik bu beş yıllık oturum süresi boyunca yılda yalnızca 7 gün Portekiz’de bulunmak yeterlidir. Portekiz’in sunduğu bu avantaj başka hiçbir Avrupa ülkesinde yoktur. Yatırımla vatandaşlık veren ülkeler arasında İspanya 10 yıl, Yunanistan ise 7 yıl boyunca her yıl en az 6 ay o ülkede yaşama ve vergi ödeme zorunluluğunu şart koşar. Bu şart, Avrupa vatandaşlığının sunduğu olanaklardan kurulu düzenini bozmadan faydalanmak isteyen yatırımcılar için uygun değildir. Oysa Portekiz, yatırım yoluyla vatandaşlık veren ülkeler arasında yatırımcının kendi ülkesinde yaşamaya devam etmesini mümkün kılar. Ama eğer yatırımcı isterse elbette Portekiz yatırımcıya, oturum iznine sahip olduğu için Portekiz’de bir AB vatandaşı gibi yaşamasına ve çalışmasına izin verir.

Portekiz Hemen Vatandaşlık Veren Ülkeler Arasında mıdır?

Portekiz, AB ülkeleri arasında vatandaşlık hakkı öncesi, yatırım yoluyla elde edilen oturum izni yıl şartını en kısa tutan ülkedir. Bu oturum izni programının ismi Portekiz Golden Visa’dır. Portekiz Golden Visa kapsamında beş yıllık oturum izninin ardından sunduğu vatandaşlık hakkı nedeniyle en kolay Avrupa vatandaşlığı veren ülkedir. Golden Visa programı için toplam yatırım şartı 500.000 eur’dur. Tek bir yatırımla başvuru sahibi, eşi, çocukları ve ebeveynler beş yıllık oturma izni, ardından da vatandaşlık hakkına sahip olurlar. Böylece Portekiz, vatandaşlık alması en kolay ülkeler arasından birinci sırada yerini alır. Portekiz’den vatandaşlık alarak AB vatandaşı olunur. Dünyanın en güçlü 6. pasaportu olarak Portekiz pasaportuyla 187 ülkeye vizesiz seyahat ve tüm Schengen ülkelerinde yaşama, çalışma ve tüm AB vatandaşlık haklarından faydalanma ayrıcalığına sahip olunur. Üstelik, yapılan fon yatırımı vatandaşlık alındıktan sonra nakde döndürülerek para yurtdışına çıkarılabilir. Kazanılan haklar bâkidir.

Bu haklara ailece sahip olabilmek için yapılması gereken ilk adım donanımlı ve güvenilir bir danışmanlık firmasından bilgi almaktır. EUPorto doğuştan Portekizli – Türk olması sebebiyle Portekiz’in lokal network’üne sahiptir. Portekiz sermaye piyasası gerçekliğiyle örtüşen ve lokal karşılığı olan yatırım fonu seçeneklerini diğerlerinden ayrıştırarak sunacak bilgi ve deneyime sahiptir. EUPorto Avrupa’da finans ve gayrimenkul alanındaki 25 yılı aşkın birikime sahiptir. Risk yönetimi konusundaki deneyimi ve lokâl bilgi ağıyla sadece filtrelenmiş ürünleri yatırımcısıyla paylaşır. Yatırımcısını riskli yatırım seçeneklerine karşı uyarır ve gerekli önlemleri alır. EUPorto güvencesiyle Portekiz’de en doğru fon yatırım seçenekleriyle ve sağlam kurumsal hukuki alt yapıyla Portekiz vatandaşlığı yolunda ilerlemek için EUPorto yetkilileriyle irtibata geçebilirsiniz. Sosyal medyada euportocom hesabını takip ederek güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.

 

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.