Avrupa Vatandaşlığı İçin Portekiz Golden Visa: Yatırımınızla Geleceğe Adım Atın

Avrupa’da yatırımla vatandaşlık veren ülkeler arasında en popüler olanı Portekiz’dir. Portekiz’de yatırımla ab vatandaşlık başvurusu hakkı tanıyan programın ismine ‘Portekiz Golden Visa’ denir. Avrupa’da Parayla vatandaşlık uygulaması yoktur ancak oturum izni sonrasında vatandaşlık hakkı doğar. Avrupa’da yatırım yoluyla vatandaşlık veren ülkeler önce oturum izni sonrasında vatandaşlık verirler. Bu ülkelerin arasında İspanya, Portekiz, Yunanistan, Malta ve Macaristan bulunmaktadır. 2024 yılında Türklere kolay vatandaşlık veren ülkeler incelendiğinde ülkede yaşama zorunluluğu olmadan AB vatandaşlık fırsatı sunan tek ve en popüler program Portekiz oturma izni uygulamasıdır. Portekiz vatandaşlık şartları içerisinde ülkede yaşama şartı yoktur. Bu özelliğiyle Portekiz Golden Visa tek programdır. T.C. kökenli Golden Visa yatırımcıları elde edilecek Portekiz pasaportuyla çocuklarının Avrupa’da ücretsiz üniversite eğitimi alabilmelerinin önünü açar.

Yatırım ile vatandaşlık veren ülkeler arasında en popüler olan Portekiz Golden Visa uygulaması sayesinde elde edilecek Portekiz pasaportuyla çocuklarınız uluslararası kuruluşlarda daha avantajlı bir kariyer planlamasını kolayca yapabilirler.

Yatırım yoluyla oturma izni ve hemen ardından Portekiz vatandaşlık hakkı sunan Golden Visa programına katılabilmek için Portekiz’e toplamda 500 bin Euro’luk fon yatırımında bulunmak yeterlidir. Avrupa’da vatandaşlık veren ülkeler içerisinde Portekiz, yatırımcı ve aile fertlerine Türkiye’den taşınmadan 5 yılın sonunda AB vatandaşlık hakkı sunuyor. Bu yüzden Avrupa vatandaşlık alma konusunda yatırımcıların en çok tercih ettiği ülke Portekiz’dir.  Yatırımla oturma izni ve çifte vatandaşlık hakkı sunan diğer tüm Avrupa ülkelerinde pasaport alabilmek için ülkede vergi mükellefi olma ve yaşama zorunluluğu bulunur. Örneğin Yunanistan, İspanya, Macaristan veya Malta yatırımla oturma izni ve yatırımla vatandaşlık programlarında Avrupa vatandaşlığına başvurabilmek için ülkede yaşama zorunluluğu vardır. Yunan vatandaşlığı alabilmek için Yunanistan’da 7 yıl süresince her yıl en az 183 gün yaşamak gerekir. İspanya vatandaşlığı için ise İspanya’da 10 sene boyunca her yıl en az 183 gün yaşamak gereklidir.

Yatırımla vatandaşlık alabilmek için Portekiz, pek çok açıdan avantajlar barındırır.  Günümüz dünyasında Avrupa ülkelerine vizesiz seyahat edebilmek, çocuklarımızın Avrupa’da kaliteli ve donanımlı bir eğitim alarak güçlü bir kariyer planlamaları için tüm T.C. vatandaşı aileler bir ‘B’ planına ihtiyaç duymaktadır. Bu amaca ulaşmanın en pratik yöntemi yatırımla oturum izni ve sonrasında da Portekiz vatandaşlık hakkı sağlayan Portekiz Golden Vize uygulamasıdır.

Özetle; Portekiz, AB ülkeleri arasında en kolay vatandaşlık veren ülkeler içerisinde olup, sahip olduğu Golden Visa programıyla yatırımcılarına Avrupa’da serbest dolaşım, yaşama ve çalışma fırsatları sunar. Golden Visa uygulaması en kısa anlatımla Avrupa Birliği ülkelerinin, yatırım karşılığında yatırımcılara tanıdığı haklar bütünüdür. Avrupa’daki popüler Golden Visa programları Portekiz, İspanya ve Yunanistan’a aittir. Ancak, Şubat 2024 itibariyle Türkiye’den taşınmadan kolayca Avrupa vatandaşlık fırsatı sunan yatırımla oturma izni programı sadece Portekiz’e aittir.

500 bin Euro’luk Portekiz açık uçlu likit veya sahibinin banka olduğu güvenilir kapalı fonlarla Portekiz’de oturma izni ve 5 yıl sonra ise ailece Portekiz vatandaşlığına başvurulabiliyor.

Yatırımla Oturma İzni ve Avrupa Vatandaşlığı Hakkında

YATIRIMLA OTURMA İZNİ VE AVRUPA VATANDAŞLIĞI HAKKINDA

Kolay vatandaşlık veren ülkeler incelendiğinde Portekiz yatırım karşılığı oturum hakkı sunan Altın Vize programı ile tüm T.C. vatandaşı yatırımcıların oturma izni ve AB vatandaşlığı almaları mümkündür. Toplamda 500.000 Euro’luk fon yatırımı gerçekleştiren tüm başvuru sahipleri ve aile fertleri aşağıdaki haklara sahip olurlar:

  • Portekiz’e vize muafiyeti
  • Portekiz’de yaşama, çalışma ve okuma hakkı
  • Schengen Bölgesi’nde vizesiz seyahat
  • Aile üyelerini ek yatırım yapmadan başvuruya dâhil edebilme
  • Başvuru tarihinden 5 yıl sonra süresiz oturum kartına başvurabilme
  • Başvuru tarihinden 5 yıl sonra Portekiz vatandaşlığına başvurabilme

Portekiz süresiz oturum veya Portekiz pasaportuna başvuruda bulunmak için Golden Visa sahipleri aşağıdaki şartları yerine getirmelidir:

  • Yılda 7 gün Portekiz’de bulunmak
  • Temiz bir sabıka geçmişine sahip olmak
  • Portekiz’de vergi borcu bulunmamak
  • A2 seviyesinde temel Portekizce bilmek

2024 yılında en kolay vatandaşlık alınacak ülkeler içinde Portekiz Golden Visa uygulamasında ilk oturum kartının süresi iki yıl olarak belirlemiştir.  İki yıl boyunca Portekiz’de toplam 14 gün kalındığı, yatırım fonunun satılmadığı ve sabıka kaydının temiz olması şartıyla Portekiz Golden Visa oturum kartları iki yıllık dönemlerde yenilenir. 5 Ocak 2024 tarihinde Portekiz Parlamentosu’nun aldığı karar sonrasında Golden Visa başvuru yapıldıktan 5 yıl sonra ailece Portekiz vatandaşlığına başvurmak mümkündür.

YATIRIMLA OTURMA İZNİ VE PORTEKİZ VATANDAŞLIK PROGRAMININ BAŞVURU SÜRECİ

2024 yılında vatandaşlık veren ülkeler arasında en popüler oturma izni programına sahip Portekiz’in Golden Visa süreci aşağıdaki gibidir.

Birinci Adım: Hedeflerinize en uygun lokal fonlar arasından seçim yapılır. Yatırım yapılacak fon sayısı bir veya birden fazla olabilir. Seçilecek fonlar açık uçlu likit yatırım fonları olabilir ve/veya kapalı fonlardan olabilir. Hatta fon sepeti mantığıyla bazıları açık uçlu likit ve bazıları da kapalı fon olabilir.

İkinci Adım: Portekiz’de kurumsal bir avukatlık firması ile anlaşılır ve adınıza Portekiz’de bir vergi kimlik numarası (NIF) alınır.

Üçüncü Adım: Portekiz’de bir banka hesabınız açılır.

Dördüncü Adım: Net 500.000 Euro’luk Golden Visa uyumlu bir fon yatırımı yapılmalıdır. Açık uçlu likit fonlar 5 yıl sonra süresiz oturum veya Portekiz vatandaşlığı alınır alınmaz tam 5 iş gününde nakde döndürülebilmektedir. Kapalı fonlarda ise nakde dönmek 8-10 seneyi bulabilecektir. Golden Visa yatırımcıları fon seçerken nakde hızlıca dönüp parayı geri alma vadesine dikkat etmelidir.

Beşinci Adım: Hazırlanacak kamu dokümanları ve yatırım belgelerinin eksiksiz olarak hazırlanması

Altıncı Adım: Golden Visa başvurusunun göçmenlik ofisi AIMA eski adıyla SEF’in online platformundan avukat tarafından yapılması

Yedinci Adım: Onay sonrası yatırımcı ve aile fertlerinin biyometrik verileri sunmak için Portekiz’e gitmeleri

Portekiz yatırımla oturma izni programında verilen oturum kartlarının geçerliliği 2 yıldır.  İki yıl sonra oturum kartları yenilenir, oturum kartlarının yenilenmesi için şartlar şunlardır:

  1. 500.000 Euro’luk fon yatırımını tutmak
  2. İki yıl süresince toplamda 14 gün Portekiz’de bulunmak
  3. Temiz bir sabıka kaydına sahip olmak

Portekiz’de Yatırım Fonu Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Portekiz’de yapılacak fon yatırımı kararı, Portekiz’in fon piyasasına hâkimiyeti gerektirir. Portekiz Golden Visa için fon yatırım sürecinde profesyonel bir yardım almak elzemdir. Gerek Portekiz ‘likit’ yani açık fonlar gerekse Portekiz’de bankalara ait kapalı fon seçenekleri hakkında size yardımcı olup yol gösterecek kuruluşlardan profesyonel bir yardım almanız doğaldır. İşte tam bu noktada sadece Portekiz Golden Visa alanında uzmanlaşmış, benzer programlara sahip diğer ülkeleri faaliyetlerine dâhil etmeyen, ekibinde hem Portekizce hem de Türkçe bilen, sektöründe pazar lideri olan bir kurumdan danışmanlık hizmeti almanız oldukça önem kazanır. EUPorto, Türkiye’de sadece Portekiz yatırımla oturma izni alanında aktif olup kendi fon ürününü sunmayan tek danışmanlık şirketidir. 2017 yılından günümüze 200’den fazla aile Portekiz’deki yatırımlarını EUPorto ile başarıyla gerçekleştirmiştir. Ayrıca EUPorto yatırımcılarından Portekiz’de hesap açılımı, vergi numarası alımı ve yatırımla oturma izni danışmanlığı gibi kalemlerden ücret almaz. Portekiz’de yatırımcıdan hizmet bedeli almak yasaktır. Firmaların gelirleri fon şirketlerinden elde edilen hizmet bedeli ile sağlanır. Bu konuda yatırımcılar dikkatli olmalıdır.

Yeni Yasa Sonrası Portekiz Golden Visa Yatırımcıları Fon Seçiminde Nelere Dikkat Etmeli?

5 Ocak 2024 tarihindeki yeni yasa düzenlemesiyle iki yıla varan Portekiz Golden Visa oturum kartı bekleme süresi artık ortadan kaldırıldı.  Yani Portekiz hükümeti, bir buçuk ila iki yıla varan oturum kartı bekleme süresinin, Portekiz vatandaşlığına başvurmak için gerekli olan beş yıllık sürenin içinde değerlendirmesine karar verdi.  Bu kararın resmi gazetede yayınlanması bekleniyor. Yeni düzenleme Portekiz’de fon yatırımıyla oturma izni ve Portekiz vatandaşlığı düşünen yatırımcılar için çok değerli bir gelişmedir. Artık Golden Visa fon yatırımcıları fonlarını 8-10 yıl yerine 5-6 yıl gibi daha kısa vadeli yatırım fonlarına yatırabilecekler. Yeni yasa ile yatırımla oturma izni yatırımcıları beş yıl sonra vatandaşlığa başvurup Portekiz pasaportlarını aldıktan sonra paralarını Portekiz’den çıkartıp başka yatırım araçlarına dönüştürebilecekler. Yatırımla oturma izni yatırımcılarının paralarına 10-11 yıl yerine 5-6 yıl gibi kısa bir sürede ulaşabilmeleri çok önemli bir gelişmedir. Bu yüzden 5 yıl sonra hızlıca nakde çevrilebilen güvenilir likit fonlara yatırım yapmak daha avantajlı olacaktır.

EUPorto olarak, 2017 yılından bu yana Portekiz yatırımla oturma izni alanında edindiğimiz tecrübeleri kullanarak danışmanlık hizmetlerimizin sürekliliğini sağlamakta ve hizmet kalitemizi günden güne artırmaktayız.  EUPorto sadece Portekiz yatırımla oturma izni alanında faaliyet göstermektedir.

EUPorto ile Çalışmanın Avantajları

  • Portekiz yatırımla oturma izni başvurularında profesyonellik, deneyim ve şeffaflık
  • Butik ve lokal bir hizmet modeli
  • Etik ve disiplinli çalışma sistemi
  • Bağımsız ve özel destek sunulması
  • Portekizceye hâkimiyet
  • Ücretsiz danışmanlık
  • 25 yılı aşkın tecrübe ve güven

200’den fazla ailenin Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlayan EUPorto, yatırımcılarına tercih ettikleri yatırım fonlarını avantajları ve dezavantajlarıyla birlikte tanıtır.

İhtiyaç ve hedeflere göre belirlenen yatırım fonlarının risk yapısını bağımsız bir duruşla aktarır. Yatırımla oturma izni yatırımcıları böylece, değerlendirmeler doğrultusunda kendi seçimlerini bilinçli bir şekilde yapar.

EUPorto’nun Portekiz’de, Türkçe ve Portekizce konuşan yatırımla oturma izni uzmanları mevcuttur.

Gerek yatırımla oturma izni uyumlu açık uçlu yani likit fonlar, gerekse bankalara ait en güvenilir kapalı fon seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.