Avrupa Vatandaşlığı Almak İsteyenlerin Rehberi EUPorto!

Golden Visa kapsamında Lizbon ve Porto Seçenekleri

Önemli Not: Portekiz Golden Visa programına dâhil olmanın koşullarından biri gayrimenkul(ler) satın almaktı ancak 7 Ekim 2023 sonrası Portekiz Parlamentosunun aldığı kararla sadece yatırım fonu alımıyla başvuru yapılabilmektedir.

Güncel yasaya göre Portekiz yatırım vatandaşlık kapsamında yapılacak Golden Visa yatırım fonu alımı toplam 500.000 Euro’dur. Bu toplam tutar çeşitli Portekiz yatırım fonu seçeneklerine dağıtılabilir. Yapılacak fon yatırımı Portekiz Golden Visa ile uyumlu olmalıdır; belirlenmiş kriterlere sahip olmalıdır. Ancak, yatırım fonunun belirlenmesinde bu koşul yeterli olmamalıdır. Yatırım yapmak ciddi bir iştir. Bu yüzden, Portekiz özelinde ve Portekiz yatırım fonu uzmanlarıyla birlikte değerlendirilmelidir.

Golden Vize Portekiz amaçlı alınacak Portekiz yatırım fonları güncel yasada gayrimenkul içerikli olmamalıdır. Gayrimenkul fonları kapsam dışı olmuştur. Portekiz Golden Visa uyumlu ‘açık’ fonlar yatırımcıya likidite sunar. ‘Kapalı’ fonlar ise dikkatlice seçilmelidir. Sadece golden visa amaçlı çıkarılmış fonlar olmamasına özen gösterilmelidir. Portekizlilerin ve golden visa dışı yatırımcıların da tercih ettiği bir fon olmasına dikkat edilmelidir. Temettü hedefleyen yatırımcılar fonun yatırım modellerini incelemeli ve Portekiz gerçekliğinde değerlendirmelidir. Bu konuda Portekiz yatırım fonu konusunda uzmanlaşmış bağımsız bir danışmanlık firmasından destek alınmalıdır.

Portekiz Avrupa Vatandaşlığı hedefleyen Türklere gerek yaşamak gerekse gayrimenkul yatırımı için adeta altın fırsatlar sunuyor.

Özellikle kendi ürünlerini pazarlayan bazı piyasa oyuncuları tarafından bilinçli olarak kullanılan ‘2022’de yürürlüğe giren yeni Golden Visa yasası sonrası artık Lizbon, Porto ve sahil bandından gayrimenkul alınamıyor’ ifadesi doğru değildir. Bu yanlı ve doğru olmayan karalama kampanyalarına rağmen EUPorto’nun çabalarıyla 2022 yılında da Lizbon, Porto ve Algarve bölgesi Portekiz Vatandaşlığı özellikle TC kökenli Golden Visa yatırımcıları için adeta bir cazibe merkezi haline dönüştürüldü.

Türkiye’ye benzeyen ılıman Akdeniz iklimiyle, sıcak insanlarıyla, zengin kültürel yapısıyla, enfes mutfağıyla tarihin en eski şehirlerinden olan Lizbon ve Porto’ya gerek 2022 gerek 2023 yılında gayrimenkul yatırımı yapılabilmektedir. Avrupa Birliği Vatandaşı olmak amacıyla Lizbon ve Porto için yapılacak gayrimenkul yatırımlarını ikiye ayırabiliriz. Bitmiş konutlarda 500.000 Euro, yenileme projelerinden alım yapılması durumunda 350.000 Euro’dur. Yenileme yani renovasyon projelerinde tadilat bedeli 350.000 Euro’nun içindedir.  Portekiz’de başkent Lizbon ve Porto 12 ay boyunca verimli-düzenli getiriyle gayrimenkul yatırımı yaparak Avrupa Birliği vatandaşlığı hedefleyen Türkler için en iyi iki lokasyondur.

Lizbon ve Porto kültür yapıları, nefes kesen manzaraları, yardımsever insanları, içinden geçen Tejo ve Douro nehirleri, modern köprüleri, damak tadımıza uygun yemek kültürü, ahlaklı insanları, nemsiz iklimi, güvenli otobanları, fado müziği, uçsuz bucaksız sahilleriyle Avrupa Vatandaşlık hayali olan tüm Türk yatırımcıları ve ailelerini adeta kendi vatanlarındaymış gibi hissettiriyor.

Portekiz Golden Visa ile AB Vatandaşlığı Nasıl Alınabilir

Portekiz Golden Visa ile AB Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

AB Vatandaşlığı alabilmek için Golden Visa veren ülkeler araştırıldığında en cazip ülkenin Portekiz olduğu anlaşılmaktadırÇünkü Türkiye’deki iş ve aile düzeni bozulmadan, yılda sadece 7 gün Portekiz’de bulunarak ab vatandaşı hakları edinimi için sürecin tamamlanmasına olanak sağlıyor ve bu önemli detay ile farklılaşıyor.

Avrupa Vatandaşı olmanın avantajları saymakla bitmezTüm bu avantajları ailece elde edebilmek için Portekiz Golden Visa’ya başvuru şartı 500.000 Euro’luk fon yatırımı yapılması gerekiyor.

En kolay Avrupa Vatandaşlığı için siz de EUPorto yetkilileriyle iletişime geçebilirsinizEUPorto, Portekiz’in en güvenilir Golden Visa onaylı fon seçimi konusunda deneyimlidir.

EUPorto en kolay ab vatandaşlığı fırsatı sunan Portekiz Golden Visa alanında uzmanlaşmıştır. Siz de yasal tüm süreçlerde butik bir danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

Golden Vize Portekiz, başvuru yapan yatırımcı başvurusuna eşini, 18 yaşını doldurmamış çocuklarını, 18 yaş üzeri eğitim hayatına devam eden ve evlenmemiş çocuklarını, hatta bazı şartlarla ebeveynlerini de ek bir yatırım yapmadan dâhil edebilmektedir.

İlk etapta Portekiz’de oturma ve çalışma izni sağlayan Golden Visa, tüm aile fertlerinize Schengen bölgesinde serbest dolaşım hakkı sağlar. Yılda sadece 7 gün Portekiz’de kalma şartı ile yatırım yoluyla oturum izni alımına olanak sağlayan Portekiz Golden Visa uygulaması, ab vatandaşı olmanın avantajları ve eşit haklarını Türklere sunmaktadır.

AB Vatandaşlığı Nedir?

Portekiz Golden Visa Programı, size ve ailenize Portekiz’de yaşama veya şirket kurma şartı olmadan Portekiz’de oturum ve sonrasında da AB vatandaşlığı ve AB pasaportu elde etme ayrıcalığı sunuyor.

En Kolay Avrupa Vatandaşlığı Almanın Yolları Nelerdir?

Portekiz’de 500.000 Euro tutarında fon yatırımı ile öncelikle Portekiz ve sonrasında da alınacak Portekiz pasaportuyla Avrupa’daki tüm iş fırsatlarından yararlanabilir, eğitim ve sağlık gibi tüm sosyal imkânlara ailece sahip olabilirsiniz.

En kolay Avrupa vatandaşlığı almak için aşağıdaki şartlardan bir tanesini yerine getirmeniz yeterlidir:

  • Net 500.000 Euro değerinde açık uçlu fon yatırımı
  • Net 500.000 Euro değerinde kapalı uçlu banka fonu yatırımı
  • Net 500.000 Euro değerinde temettü sunan fon yatırımı

En Kolay Avrupa Vatandaşlığı Almanın Yolları Nelerdir

Uluslararası yatırımcıların radarında olan Portekiz, Google, Mercedes, Vodafone ve Siemens gibi global şirketlere ev sahipliği yapar. Böylece gençlere ve yeni girişimcilere yeni iş olanakları sunar, uluslararası düzeyde kaliteli eğitim fırsatları ile de Golden Visa yatırımcılarının dikkatini çeker. Portekiz nitelikli iş gücü sıralamasında dünyada 22. sıradadır. En iyi üniversite sıralamasında Catolica Lisbon School of Business and Economics, Nova School of Business and Economics, Porto Business School,  ISEG Lisbon School of Economics and Management,  ISCTE Business School ve Coimbra üniversiteleri ile Portekiz, eğitimde birçok Avrupa ülkesinin önünde yer alır.

EUPorto: Biz Kimiz ve Sizin İçin Ne Yapıyoruz?

EUPorto olarak, 2017 yılından bu yana Portekiz Golden Visa alanında edindiğimiz tecrübeleri kullanarak danışmanlık hizmetlerimizin sürekliliğini sağlamakta ve hizmet kalitemizi günden güne artırmaktayız.  EUPorto sadece Portekiz Golden Visa alanında faaliyet göstermektedir.

EUPorto ile Çalışmanın Avantajları:

  • Portekiz Golden Visa başvurularında profesyonellik, deneyim ve şeffaflık
  • Golden Vize Portekiz alanında butik ve lokal bir hizmet modeli
  • Etik ve disiplinli çalışma sistemi
  • Portekiz’de yatırım kapsamında bağımsız ve özel destek sunulması
  • Portekizceye hakimiyet
  • Portekiz fon yatırımı alanında ücretsiz danışmanlık
  • 25 yılı aşkın tecrübe ve güven

200’den fazla ailenin Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlayan EUPorto, yatırımcılarına tercih ettikleri Golden Visa yatırım fonu alternatiflerini avantajları ve dezavantajlarıyla birlikte tanıtır.

İhtiyaç ve hedeflere göre belirlenen yatırım fonlarının risk yapısını bağımsız bir duruşla aktarır. Golden Visa yatırımcıları böylece, değerlendirmeler doğrultusunda kendi seçimlerini bilinçli bir şekilde yapar.

EUPorto’nun Portekiz’de, Türkçe ve Portekizce konuşan Golden Visa uzmanları mevcuttur.

Zamanın en kıymetli hazine olduğuna inanan EUPorto Golden Visa uzmanları, Avrupa Vatandaşlığı amacıyla Portekiz’de fon yatırımı yapmak isteyen T.C. vatandaşlarına, A’dan Z’ye ihtiyaç duyulan tüm hizmetleri, tek bir çatı altında toplar ve en güvenli şekilde yönetir.

Hepimizin derinden hissettiği gibi hızla gelişen ve değişen bir dünyada, özellikle çocuklarımızın kaliteli bir eğitimle günümüz dünyasındaki yenilikleri takip edebilmeleri ve değişime uyum sağlayabilmeleri için bir ‘B’ planına sahip olmaları gerektiğinin farkındayız. Bunu yatırım yaparak başarabilmenin en hızlı ve pratik yolu Portekiz Golden Visa uygulamasıdır.

Portekiz’de yatırımla oturum kapsamında gerek Golden Visa uyumlu açık uçlu yani likit fonlar, gerekse bankalara ait en güvenilir kapalı fon seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz. Portekiz Golden Visa hakkında detaylı bilgi için web sitemiz www.euporto.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.