Avrupa Oturum İzni | Dikkat Edilmesi Gerekenler

Küreselleşen dünyayla doğru orantılı olarak değişen koşullar, T.C. yatırımcıların alışkanlıklarını da hızlıca değişime uğratıyor. Geleneksel yatırımlara alternatif olarak özellikle yaşanan vize problemlerini ortadan kaldıran Portekiz Golden Visa yatırımı tercih ediliyor. Portekiz, fon yatırımı yapan tüm T.C. vatandaşlarına en kısa sürede oturma izni veren ülkeler arasındadır ve Türk işadamlarının en çok tercih ettiği Avrupa ülkesidir.

Yatırımla oturum programı olan Golden Visa, TC işadamlarına Avrupa’nın tüm ülkelerine vizesiz seyahat avantajı sunuyor. Portekiz, Türk kültürüne yakın atmosferiyle oldukça rağbet görüyor.  Portekiz Golden Visa Programı, net 500.000 Euro’luk fon yatırımıyla Türklerin vize problemini çözen Avrupa’nın en popüler oturum programıdır. Kasım 2012’den günümüze, Türk vatandaşları başta olmak üzere programa yaklaşık 12.718 yatırımcı dâhil olmuş, Portekiz oturma kartı edinmiştir.

Sahip olunacak Portekiz oturum kartı ile tüm AB ülkelerine vizesiz seyahat edilebilir.

Portekiz oturum kartı alındıktan sonra artık Avrupa Birliği’nin tüm ülkelerine gidebilmek için konsolosluklara başvurmak durumunda kalınmaz, evrak toplamakla uğraşılmaz ve herhangi bir ücret ödenmez. ‘Tam ihtiyaç duyduğum zamanda ya vize başvurum reddedilirse’ gibi korkular yaşamaz, sadece uçak biletinizi alıp seyahatlerinizi güvenle planlayabilirsiniz.

Fon Yatırımıyla Portekiz Oturma İzni Nasıl Alınır?

Yatırım yoluyla Avrupa oturma izni programına başvurmak isteyenlerin başlangıç noktası çoğunlukla internet oluyor.  Daimi oturum programları kapsamında Golden Visa yatırımında doğru ilerleyebilmek için hedeflerinize en uygun fon yatırım seçeneklerini iyice öğrenip, bunlar arasından beklentinize ve gelecek planlarınıza hangisi uyuyorsa ona göre tercih yapabilirsiniz. T.C. vatandaşlarının en çok tercih ettiği fonlar Portekiz Açık fonları ve banka fonlarıdır.

Konut alarak Portekiz oturma izni nasıl alınır?

Peki Golden Visa Danışmanlığı Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

  1. Danışmanlık firmasının Portekiz’de fon yatırımında ve Golden Visa başvurularında deneyim, iş tecrübesi ve uzmanlık durumu
  2. Golden Visa sürecindeki danışmanlık hizmetinin kalitesi
  3. Golden Visa danışmanlık firmasının Türkiye’de ve Portekiz’de bilinirliği
  4. Danışmanlık hizmet bedeli
  5. Danışmanlık firması Portekiz odaklı mı yoksa genel mi çalışıyor
  6. Daha önce Türkiye’den hizmet alan yatırımcıların yorumları
  7. Firmanın bulunduğu ülke ve hizmet süresi

Portekiz Golden Visa yatırımınız profesyonel danışmanlık hizmetleri ile desteklendiğinde, sürpriz yaşamadan başarıyla sonuçlanacaktır. Golden Visa danışmanlık firmalarının Portekiz oturum programı için kurdukları organizasyon yapıları, yaklaşımları, çalışma anlayışları ve etik kuralları farklılık gösterebilmektedir.

Portekiz Golden Visa başvurunuzda destek alacağınız firmanın profesyonellik seviyesi hakkında bilgi sahibi olmanız, karar verme sürecinizi kolaylaştıracaktır.

Portekiz Golden Visa için Nereye Başvurmalısınız?

Nereden ve nasıl başlamanız gerektiği çok önemlidir. Öncelikle Avrupa’da fon alana oturma izni veren ülkelerin listesini yapmakla başlayabilirsiniz. Portekiz AB ülkeleri içinde fon alana oturma izni veren ülkeler arasında en popüler olanıdır. Golden Visa başvurularında deneyimli ve bilgili bir kuruma başvurmalısınız.

Yurt dışında yatırım yaparak Avrupa oturma izni veya AB pasaportuna sahip olmak ailenizin geleceğiyle ilgili verilecek en önemli kararlardandır. Bu yüzden doğru kararı alabilmek için sorgulamak ve araştırmak bir gerekliliktir.

Avrupa oturum izni programlarından en popüler olanı Portekiz’e aittir. Net 500.000 Euro ile yapılacak fon yatırımı ile ailece Portekiz oturum izni alınabilir. Böylece, tüm aile bireyleriniz tüm AB ülkelerine vizesiz seyahat hakkı kazanır; Portekiz’de yaşayabilir, iş kurabilir, çalışabilir ve eğitim alma hakkından faydalanabilir.

Golden Visa Portekiz Türk Yatırımcılarını Nasıl Çekiyor?

Avrupa Birliği ülkeleri arasında bazı ülkeler yatırımcılardan bağış talep ederken Portekiz, yılda sadece 7 gün geçirerek,  5 yıl içinde vatandaşlık veren tek ülkedir. Yunanistan’da bu süre 7 yıldır ve yılda en az 6 ay Yunanistan’da yaşanmalıdır.  Portekiz, AB vatandaşlığı almak isteyen Türk vatandaşları için en iyi seçenektir.

Portekiz Golden Visa’nın Avantajları :

  1. Beş yılda AB vatandaşlığına başvurabilme
  2. Schengen ülkelerinde vizesiz dolaşabilme
  3. Vatandaşlık alındığında askerlik şartı yoktur.
  4. Portekiz’in dışındaki gelirler vergiye tabii değildir.
  5. Yılda sadece 7 gün kalarak oturum sürdürülebilir.
  6. Vatandaşlığı aldıktan sonra fon satılabilir ve para Portekiz’in dışına çıkarılabilir.
  7. Başvuruya aile fertleri de dâhil edilebilir.
  8. Portekiz’de eğitim, sağlık gibi kamu hizmetlerinden ücretsiz faydalanılır.
  9. Portekiz’de çalışılabilir veya yeni bir şirket kurulabilir.

Avrupa Oturum İzni Güncel Şartlar Nelerdir?

T.C. vatandaşları için yatırım yoluyla en kolay alınan oturum izni programı Portekiz’e aittir.  Bu program Portekiz Golden Visa ARI olarak adlandırılır, net yatırım tutarı 500.000 Euro’dur. Başvuru şartları şunlardır;

  1. Net yatırım tutarı olan 500.000 Euro’luk Portekiz yatırım fonu alımı
  2. Temiz bir sabıka kaydına sahip olmak
  3. 18 yaşın üzerinde olmak
  4. A2 seviyesinde Portekizce bilmek

Avrupa Oturum İzni Güncel Şartlar Nelerdir?

Yatırım Yaparak Oturum İzni Alınabilir mi?

Evet, Avrupa’da bazı ülkelerde yatırım yaparak belirli şartları sağlayarak oturum izni alınabilmektedir. Portekiz oturma izni, T.C. vatandaşlarının net 500.000 Euro’luk fon yatırımı karşılığında Portekiz’de yaşama, çalışma ve eğitim hakkı sunan bir programdır. Portekiz oturum izni programı, 5 yıl sonra süresiz oturma izni veya Portekiz vatandaşlığına başvurma hakkı sunar.

EUPorto: Biz Kimiz ve Sizin İçin Ne Yapıyoruz?

EUPorto, Portekiz Golden Visa yatırımcılarıyla güvene dayalı ilişkinin esas alındığı bir danışmanlık firmasıdır. Sadece Portekiz’deki kurumsal ve yatırım fonu alanında uzman hukuk firmalarının onayından geçen fon fırsatlarını yatırımcılara sunar, yatırım ve Golden Vize başvurularını tek merkezden yürütür. Bu nedenle, yatırımcılarının hedef ve beklentilerine uyan en güvenli yatırım fonlarını önerir. Yatırım seçeneklerini filtreleyerek yatırımcının menfaatini ön planda tutar.

Özetle EUPorto, Golden Visa piyasasındaki danışmanlık firmalarından farklı olarak yatırımcılarına bir emlakçı gibi piyasadaki tüm fonları portföyüne alıp listeler halinde sunmaz. Golden Visa amaçlı çıkartılmış yüksek riskli fonlara yönlendirmez, tam tersine yatırımcılarının yatırımlarını Takasbank mantığıyla koruyan fonları, Portekiz yasalarının izin verdiği doğru uygulamalarla tüm Portekiz Golden Visa sürecini tek muhatap olarak yönetir.

Sadece Portekiz Golden Visa konusunda uzman EUPorto, doğuştan Portekizli-Türk olması sebebiyle lokal bilgi ve piyasa hakimiyetine sahiptir. Portekiz Altın Vize kapsamında zengin bir fon portföyüne sahiptir. Butik bir danışmanlık hizmetiyle yatırımcının hedefine yönelik en verimli ve güvenli seçenekler üzerinden yatırımcının tercih yapmasında destek olur. Golden Visa Portekiz oturum izni alma sürecinde operasyonel kapsamda A’dan Z’ye işlemleri koordine eder. Bilgi ve iletişim için web sitemizi ziyaret edebilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.